Cine a planificat arestarea celor 77 vamesi din Vama Siret

Cuvintele marelui strateg national rostite la Strasbourgh  şi prezentate în articolul
Basescu la Strasbourg: Va arat eu in februarie!
au început să-şi arate roadele.
Pentru a da o palmă Europei şi a le demonstra ce-nseamnă justiţie şi apărarea frontierei, azi dimineaţă au fost “umflaţi” 77 (şaptezeci şi şapte) de vameşi şi poliţişti de frontieră de la Vama Siret! Nu mai contează că au fot reţinuţi sau arestaţi, efectul e acelaşi!

Această acţiune a certificat trei lucruri:

  1. Cu siguranţă România este un stat de drept, cam cât de dreaptă e axa Bucureşti – London – Washington.
  2. Cu certitudine România nu este o dictatură, preşedintele este un ghicitor iar şantajul de tip ”ne primiţi în Schengen sau spun comisioanele trimise vouă” nu are temei.
  3. Cu tot riscul existent, am să vă dezvălui cine a planificat şi coordonat această acţiune. Nu, nu vă aşteptaţi la vreun nume de procuror, de judecător sau de general din vreo structură internă. NU! Cel ce a gândit şi pus în aplicare acţiunea este idiotul de serviciu al PDL numit Tălmăceanu! Fac pariu cu oricine!

Suntem o ţară de oameni etichete, de oameni numere, aşa cum spunea Adrian Sobaru în decembrie.

Gest extrem in Parlament: O viata contra minciunii

, , , ,

  1. #1 by U R A N U S on 4 februarie 2011 - 20:59

    Nu prea iese fum, fara foc, totusi.

    • #2 by mircea batranu on 4 februarie 2011 - 21:27

      Nu la faptul ca s-ar face ordine ma refer! Mafia e tot a lor la PDL si se vor risipi cercetarile fara a se merge pana la capat!
      In articol ma refer la spectacolul jenant si umilitor la care s-au pretat; arestari si zeci de masini cu mascati! O rusine in intreaga Europa, iar faptul cel mai grav e ca toate faptele de coruptie se stiu de ani de zile, dar n-au facut nimic! Aveau obligatia sa intrerupa demult traficul asta si sa salveze oamenii de-acolo, politisti si vamesi, nu sa-i duca in infernul puscariei! E o vina a institutiilor de stat!

  2. #3 by U R A N U S on 5 februarie 2011 - 19:50

    Deci tu pedalezi pe vina morala a guvernului care i-a lasat pe acesti insi sa ajunga in aceasta situatie.Partial as fi de acord, daca acesti indivizi ar fi niste paznici de noapte la un siloz , sau asa ceva, insa cei in cauza sunt adulti, nu a fost niciodata catalogati ca handicapati mentali, si , cel mai important, fac parte integrala din structurile oficiale ale statului. Deci responsabilitatea individuala trebuie sa primeze, mai ales ca -sunt aproape sigur- nu aveau salarii de subzistenta.Daca vii cu un contraargument , cazul Germaniei naziste ( in care nu soldatii criminali au fost judecati la Nuremberg , ci doar gradele foarte inalte) pot sa-ti raspund ca din punct de vedere atat moral cat si legal s-a comis o greseala care are acoperire (scuze) in numar: nu poti impusca un milion de soldati , majopritatea tineri, practic ar fi terminata o intreaga tara.Iar situatia din Romania necesita extrem de urgent „curatenie” maxima si curatenie generala; adica ar trebui inceput chiar cu guvernul , si iarasi ajungem la acelasi punct, cine sa o faca? Raspunsul este acelasi!

    • #4 by mircea batranu on 5 februarie 2011 - 20:23

      1- Este o obligatie morala sa-l impiedici pe om a greseasca!
      2- Stiu ca sunt borfasi si ciubucari dar caracatita asta a functionat ani de zile hranindu-i mai ales pe cei din varf! Din varf inca nu a fost luat nimeni!
      3 – Nu faci spectacol cu mascati si descinderi asupra unor oameni care au copii! Este ilegal si imoral! Ii putea chema la Bucuresti pe toti si-i ancheta!
      4-Perioada de supraveghere a insemnat conform declaratiilor 6 luni adica 180 DE ZILE adica aproximativ 180×30 camioane =5400 camioane iar daca frauda se ridica in medie la 10 000 euro/camion inseamna 540 milioane euro! Aici e marea problema: cine raspunde pentru o jumatate de miliard de euro?????

  3. #5 by U R A N U S on 5 februarie 2011 - 21:52

    Este o obligatie morala sa-l impiedici pe om sa greseasca, dar tocmai de asta sunt facute legile, ca sa le stie tot natul, nu trebuie ca cineva sa ne dadaceasca in fiecare zi ce sa facem, asta s-a facut in copilarie, deci orice ai zice, responsabilitatea morala a profesorilor este surpresata de cea a elevului , care odata iesit din scoala, fura.Iar -inca o data- acesti indivizi nu erau fistecine ci tocmai cei care trebuie sa implementeze legea.Pentru asa indivizi, nici o mila, chiar daca ar avea si o duzina de copii.Cat despre suma, e ceva, si banuiesc ca o parte din aceasta suma a ajuns la cadre cu galoane mari, aici ar trebui sa ajunga ancheta, altfel situatia va continua(dupa o pauza) insa cu mult mai multa grija si sofisticare, incat va fi mult mai dificil sa-i prinza pe urmatorii.

  4. #7 by U R A N U S on 7 februarie 2011 - 18:55

    Pai tocmai asta fac! Ii ard, insa -aici sunt destepti- au ales calea cea mai eficienta, pentru ca in infern focurile sunt totdeauna aprinse!

    • #8 by mircea batranu on 7 februarie 2011 - 20:49

      Mafia vamala le cotizeaza celor de la putere asa incat nu vad sanse de a se merge pana la capat!

  5. #9 by U R A N U S on 8 februarie 2011 - 0:59

    Pe asta chiar ca as paria! (Totusi de ochii lumii …poate vreun acar Paun!)

    • #10 by mircea batranu on 8 februarie 2011 - 7:50

      Uite, acum de dimineata au luat cu asalt Vama de la Stamora Moravita, la granita cu Serbia! Acelasi scenariu! Tot sistemul este corupt iar daca Franta si Germania nu luau atitudine si nu ne restrictionau cu Schengen, nu se facea nimic!

  6. #11 by U R A N U S on 9 februarie 2011 - 20:05

    Sunt destui romani tineri cu dorinta , putere de munca si onesti, care sa-i inlocuiasca.De fapt se si spune: Nimeni nu este de neinlocuit!
    Asa ca , cu calti mai multi acari Puni , cu atat mai biene, la un moment dat se va ajunge si mai sus.

  7. #12 by U R A N U S on 9 februarie 2011 - 20:52

    Si cred ca in Romania coruptia a atins acea cota, incat nu mai este posibil sa fie starpita(adica adusa la un nivel european, macar) , de unde -din nou- Romania are nevoie de o schimbare radicala , de sistem, si in acelasi timp asistenta pe un an, ori asa ceva, a celor mai eficiente politii din tarile europene(Monarhice, de dorit, unde coruptia functionarului de stat este aproape inexistenta)

    • #13 by mircea batranu on 9 februarie 2011 - 20:55

      Modelul de guvern european propus de mine intr-un comment mai vechi! Vamesii din Germania; politistii din Anglia si tot asa!

  8. #14 by U R A N U S on 10 februarie 2011 - 2:42

    deputata Maria Stavrositu, .

    Pe blogul sau personal, doamna Stavrositu scrie urmatoarele: “Justitia trebuie sa-si faca treaba, indiferent de apartenenta politica a presupusului vinovat. La urma urmelor si politicienii sunt oameni, nu? De ce sa fie tratati altfel? Cine a gresit, SA-SI DOVEDEASCA NEVINOVATIA IN INSTANTA…
    ––––––––––-
    O ALTA NENOROCIRE A ROMANIEI, persoane fara nici o calificare legala , ajunse deputati sau senatori, care trebuie sa faca legile si sa vegheze ca sa fie aplicate!

    • #15 by mircea batranu on 10 februarie 2011 - 8:20

      Un judecator adevarat mi-a spus odata „Atata stie atata face”! Asa-i si-n cazul asta! Probabil si-a cumparat o diploma si dupa un timp a iesit de sub vreun birou si a inceput sa dea lectii!

  9. #16 by U R A N U S on 11 februarie 2011 - 18:49

    Foarte posibil, imortant este faptul ca ea este intr-o pozitie de conducere, de decizie si este periculoasa, chiar daca nu-si da seama

  10. #17 by U R A N U S on 12 februarie 2011 - 20:00

    Actualitate > Stiri > coruptieSingurul acuzat din dosarul angajarilor ilegale in MApN ar putea fi eliberat (http://www.ziare.com/stiri/coruptie/singurul-acuzat-din-dosarul-angajarilor-ilegale-in-mapn-ar-putea-fi-eliberat-1075008)

  11. #19 by U R A N U S on 19 februarie 2011 - 18:38

    ” Venea o spaga pe Siret,
    Si cate’or sa mai vie,
    Cat Urda inca este vie,
    Si va fi linsa de Basset”

Lasă un comentariu