Suntem noi mai buni ca ei?

al-qaeda territory

Image by chrisdebruyn via Flickr

Preşedintele Barack Obama a anunţat că, într-o operaţiune a CIA desfăşurată în Pakistan, Bin Laden  a fost ucis împreună cu membri ai familiei. În Libia, bombardamentele „chirurgicale” ale NATO au ucis membri ai familiei lui Gaddafi. În Afganistan, Caucaz, Turcia, nordul Africii şi ţările arabe, se întâmplă acelaşi lucru. La crimele lor, de la New York la Moskova, noi, euro-americanii, răspundem cu aceeaşi monedă, moartea. Dar nu-i spunem atentat sau asasinat ci măsură de protecţie.
Când un ucigaş din lumea numită „civilizată” este prins şi arestat, urmează examene medicale care să-i ateste „responsabilitatea propriilor acţiuni”.  Pe cei din lumea medievală existentă prin ţările arabe şi africane, nu-i mai examinează nimeni. Mintea lor e spălată în dogme, mintea noastră e spălată în bani.
Un dement din Statele Unite, numit impropriu pastor, a ars un exemplar din Coran iar drept represalii, un român, Filaret Motco, membru al Misiunii ONU în Mazar-i-Sharif, Afganistan, a fost decapitat. Cu ce e mai bun dementul de pastor american decât asasinul românului? Cu ce suntem noi mai buni ca ei? Ce dreptate i se mai poate face românului?

Suntem noi mai buni ca ei?

Ce urmeaza dupa Bin Laden? 
Incotro se indreapta acum revolutiile arabe?

, , ,

  1. #1 by U R A N U S on 2 mai 2011 - 17:40

    Nu vad de ce a arde un coran sau orice carte religioasa sau ne-, ar fi un act demential, daca nu pune in pericol siguranta si bunastarea vecinilor, etc.Vina uciderii romanului (chiar ca razbunare) apartine in totalitate guvernului roman care trimite soldati sa lupte in afara tarii, chiar in afara contractelor oficiale, doar pentru a face sluj in fata mai marilor lumii, si, desigur, a primi osciorul de drept.
    Cand pui intrebare „Suntem noi mai buni ca ei?”, daca te referi la crestini, raspunsul (meu) este Nu, crestinismul este cea mai beligeranta religie a tuturor timpurilor, chiar daca nedeclarat si atunci -cand declarat- chiar daca in numele domnului!

    • #2 by mircea batranu on 2 mai 2011 - 17:47

      1-Spune-mi cu ce a fost superior cel ce a ars coranul raportat la reactia musulmanilor? 2-La crestini ma refer bineinteles!

  2. #3 by U R AN U S on 2 mai 2011 - 19:23

    respectivul reverend (sau ce a fost) nu a facut decat sa dea un raspuns la multe asemenea acte , facute cu biblia, de catre musulmani.Si de o parte si de alta, actul in sine este copilaresc si nu reprezinta decat o defulare a unor emotii negativ dirijate, Dar daca referirea o facem la crestini, desigur ca musulmanii sunt cu un plus, crestinii fiind cei mai expansionisti (prin forta) dintre toate religiile cunoscute, iar cea ce este cu adevarat’amuzant” este faptul ca amandoaua aceste religii nu sunt originale ci derivate din iudaism:
    – crestinismul este derivat din iudaism prin falsificare si exacerbare
    -islamul este derivat prin rejectie si opozitie directa, manifestata pana la individ
    Cea ceau in comun aceste doua religii, este ura generala impotriva celor care nu este cu ei si mai ales impotriva iudaismului, recte poporul evreu

Lasă un comentariu