Avantul Barsana si dragostea de tara

football

fotbal

Cum sa nu iubeşti România când vezi Avântul Bârsana? Frumuseţea a fost dată de grupul de maramureşeni veniţi să joace-n Cupa României cu Steaua. Bârsana e un loc fain pe harta Maramureşului, am fost de câteva ori prin zonă, pe la Mânăstirea Bârsana, am stat la Pensiunea fraţilor Paşca.

Steaua a învins cu 4-0. Ceea ce nu ştie lumea despre meci, vă voi dezvîlui acum. Steaua a avut mare noroc.

În primul rând pentru că Avântul Bârsana nu a putut alinia prima echipă. Maramureşenii au venit cu lotul ciopârţit, în primul rând din motive de amatorism. Astfel, au fost justificări de genul „mă, nu pot veni să joc, joi îmi vine motorul să tai lemne!” sau vârful de 65 de ani, arma secretă care nu s-a prezentat la meci pentru că „no, lăsaţi-mă mă cu joaca cu mingea că tre să mă-nsor iar şi merg la muiere acasă”.

În al doilea rând, când s-a pus problema unui sponsor, primii care s-au oferit au fost contrabandiştii de ţigări din nord şi bineînţeles că au trebuit să-i refuze.

În al treilea rând, bârsănenii au jucat sub o presiune enormă, pentru că omul lui Dinamo, ascuns într-o maşină, le-a oferit 100,000 euro dacă o elimină pe Steaua.

În pauza meciului, în timp ce steliştii erau la masaj, bravii noştri maramureşeni mâncau plăcinte cu brânză şi mărar şi se recuperau cu o gură de pălincă.

Unul dintre fotbaliştii Anântului Bărsana, de profesie poliţist de frontieră, a declarat după meci că atunci când Kapetanos a forţat intrarea în careu, primul impuls a fost să-l aresteze, pentru că a acţionat ca un contrabandist!

Bravos Avântul Bârsana! Mulţumiri.

Cum să nu iubeşti România? Spiritul frumos, românesc, al celor din Bârsana, este spiritul neamului nostru. Cum că nu iubeşti România?

Avântul Bârsana: Paşcu – Coşa, Rahovan, Dăncuş, Dunca – Ştefanca, P. Stan – Deac, Ţiple, Ofrim – Marincean … Iura, Mărginean, Godja, Zonga, Mitraş, Grigor, Pop, Ion Godja

Cel mai bun jucător al meciului, unanim declarat, portarul Paşcu!

Reclame

, , , , , , ,

  1. #1 by Jan Valjean on 1 octombrie 2013 - 7:54

    Hai Avantul Barsana ? Tinerii din Romania in loc sa practice diferite sporturi stau toata ziua prin cluburi si toaca banii ca niste fraieri ce sunt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: