Continua murdarirea tricolorului

codexul statul constitutia 3dAm arătat în lucrarea Codexul românesc, statul şi rolul Constituţiei, că tricolorul este un simbol şi o valoare de identitate, atât pentru Naţiune cât şi pentru Ţară. În aceeaşi lucrare, am arătat că stema este un simbol al Statului, un simbol al puterii de stat, blazonul statului.

În timp ce tricolorul are aproape două sute de ani de existenţă ca valoare şi simbol de identitate naţională , stemele de stat s-au schimbat după cum s-a schimbat statul.

Sunt surprins să constat că oameni specializaţi în heraldică, deşi aparţin culturii prin domeniul în care activează, se întrec în a adăuga turnuleţe, vârfuri de săgeţi, acvile şi vrăbii, şerpi şi şopârle, spice de grâu şi talpa gâştii, săbii şi scuturi, alte simboluri şi iconuri pe o stema a statului român. Nu lucrearea în sine, conceptul stemei de stat, mă deranjează ci faptul că ei susţin punerea acestei steme de galbenul drapelului naţional. Cât de idiot trebuie să fii ca să înţelegi că în decembrie 1989, oamenii au scos stema comunistă de pe tricolor?

Ce să caute simbolul unei organizaţii vremelnice, numită stat, pe simbolul nostru de identitate?

Tricolorul trebuie apărat, la fel ca toate simbolurile, valorile şi drepturile noastre de identitate. Chiar dacă, la un momentdat, de la Bruxelles se va cere ca, pe drapelul naţional, să se pună 34 de stele aurii!

Apăraţi tricolorul, nu acceptaţi ca el să fie iar murdărit de stemă!

Reclame

, , ,

  1. #1 by Jan Valjean on 20 august 2013 - 7:48

    Da.Nu are ce cauta nicio stema pe drapel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: