Euro 2012 si milionul de pase al Spaniei

euro 2012 polonia ukrainaSpectacolul Campionatului European de Fotbal 2012, care se desfăşoară în aceste zile în Polonia şi Ukraina, este unic. Nu cred că mai există vreo competiţie sau întrunire de alt tip, la nivel european, care să pună în evidenţă naţiunile şi ţările Europei.
Am ţinut întotdeauna, dacă România nu era implicată, cu Italia.
Rusia are o echipă minunată, joacă într-un ritm infernal şi ar merita să câştige dar ruşii, în orice competiţie de acest nivel, pornesc puternic şi apoi se blochează.
Cu tancul numit Germania, nu pot să ţin. Aţi observat că nemţii par întotdeauna mai mulţi pe teren, mai înalţi şi mai puternici? Maşinăria lor de fotbal e aceeaşi de zeci de ani, una puternică, cu o sursă de energie imensă. Germania e mereu favorită.
Anglia a inventat fotbalul şi de atunci joacă acelaşi stil, mingi ploaie la bătaie. Franţa are o răbufnire de orgoliu, Olanda şi-a permis să joace cu cinci atacanţi, Portugalia se bizuie pe valoarea de excepţie a atacanţilor.
De departe însă, cel mai valoros joc este al Spaniei, mult peste nivelul CM din 2010. Ai impresia că joaca Barca şi nu Naţionala Spaniei. Ieri, în meciul cu Irlanda, spaniolii au jucat pentru Guiness Book, legând un milion de pase. I-au ameţit pe toţi. Scorul de 4-0 n-a mai surprins pe nimeni.
Cine şi cum poate opri Spania? Tancul german, forţa ruşilor, jocul practic al Italiei şi o zi proastă a lor.
Campionatul European este parte a frumuseţii Europei, o Europă a ţărilor. O Europă a ţărilor va avea parte de astfel de spectacole, o Europă a regiunilor însă, va distruge chiar şi istoria.

, , , , , , ,

 1. #1 by victor on 15 Iunie 2012 - 14:47

  Bun articol !
  Chiar mi-a placut!

 2. #2 by U R A N U S on 15 Iunie 2012 - 17:57

  Istoria dovedeste ca nu de putine ori:
  „au invins spartanii
  si banii,
  si fermitatea
  si brutalitatea”. (Clue: A Summer Place)

 3. #3 by U R A N U S on 29 Iunie 2012 - 0:56

  pentru ca de data aceasta nu am fost sigur, nu am nominalizat cine va ajunge macar in finala,de acea am „dat-o” cu ocolisuri ; era vorba de Germania, care are o echipa excelenta si cu lung palmares, dar -asta este- are un complex de inferioritate in fara italienilor, iar neajungand in finala nu mai are nici un sens sa speram la ceva, deci -mai jos- „pontul” din filmul ” A Summer Place”, cand unul din personajele principale (pozitive) ii da o replica sotiei sale, o tipa frigida si xenofoba. Acest clue vorbeste despre brutalitatea germana, care ar fi ajuns sa castige finala, daca -pe drum- nu s-ar fi intalnit cu persistenta si talentul italian!

  „Ken Jorgenson: [angry and disgusted] So, now you hate the Swedes. How many outlets for your hate do you have, Helen? We haven’t been able to find a new house because of your multiplicity of them. We can’t buy near a school because you hate kids. They make noise. And there can’t be any Jews or Catholics on the block, either. And, oh, yes, it can’t be anywhere near the Polish or Italian sections. And, of course, Negroes have to be avoided at all costs. Now, let’s see: No Jews, no Catholics, no Italians, no Poles, no children. No Negroes. Do I have the list right, so far? And now, you’ve added Swedes. And, oh, yes, you won’t use a Chinese laundry because you distrust Orientals. And you think the British are snobbish, the Russians fearful, the French immoral, the GERMANS BRUTAL, and all Latin Americans lazy. What’s your plan? To cut humanity out? Are you anti-people and anti-life? Must you suffocate every natural instinct in our daughter, too? Must you label young love-making as cheap and wanton and indecent? Must you persist in making sex, itself, a filthy word?
  [Helen, without a word, leaves the room. Ken slams the door after her]
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  „A summer place” unul dintre cele mai romantice si realiste filme despre tinerii sub 18 ani, cu o distributie excelenta , iar sound-track-ul a devenit un hit inca fredonat, si dupa 50 de ani! *(Compozitorul Max Steiner, nu intamplator este considerat unul dintre cei mai mari compozitori de muzica de filme, insa aceasta calitate nu a venit pe tava, ci a fost rodul unei educatii de inalta clasa, unul din profesorii sai a fost J.Brahms iar nas, i-a fost R.Strauss. A compus muzica pentru zeci de filme, inclusiv pentru „Casablanca” si „Pe aripile vantului”)
  Sandra Dee(Molly,eroina principala) este de o inocenta totala, iar Troy Donahue(Johnny, eroul masculin principal) o intelege perfec si-i acomodeaza toate spaimele si dorintele.
  Pe acesta il regasim intr-un alt MARE film romantic , „Aventura la Roma”(cu Suzanne Pleshette, o bruneta totala, cu o voce foarte speciala,de parca doar ce ar fi mancat o inghetata presarata cu testosteron), in acelasi film este distribuita si Helen-frigida (Constance Ford) insa aici ca „bibliotecara”, care -ca tot italianul- in August isi ia vacanta si pleaca intr-o statiune „la agatat”!

  *ascultati si muzica filmului „Love is a Many Splendored Thing”, filmul este excelent, deasemeni; eroina este Jennifer Jones, probabil, cel mai cunoscut rol (in Ro. „veche”) ca vivida tanara tiganca mexicana care invrajbeste pe cei doi frati, in filmul „Duel in the Sun” (cu Gregory Peck)

 4. #4 by U R A N U S on 1 Iulie 2012 - 22:53

  Spania umileste Italia si castiga EURO 2012

  Spania a castigat Campionatul European pentru a doua oara consecutiv dupa ce a umilit Italia in finala de la Kiev, scor 4-0…”
  ______________–––––––––––––––––––––––––_____________

  Monarhia „ingroapa” scuderia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: