Cazul Breivik si dreptul societatii

Care este limita prostiei umane?
Până unde poate merge iresponsabilitatea celor ce hotărăsc drepturile conaţionalilor şi a celor ce promovează în mass-media atitudini şi conduite?
O societate care este dirijată de un singur interes, banul, e sortită pieirii.
Mass-media a făcut din Breivik o vedetă dar aşa ceva nu ar fi fost posibil fără aportul determinant al statului norvegian. Un stat paralizat, cu o poliţie şi servicii parazitare care au aşteptat încheierea evenimentelor de pe insula Utoya pentru a face fotografii şi a da declaraţii. N-am aflat despre nicio demisie, despre nicio inculpare a celor ce trebuiau să protejeze populaţia. Îmi răsună permanent în minte convorbirile telefonice ale poliţiştilor trimişi să intervină „nu putem interveni pentru că se trage!”.
Este ruşinos, este degradant pentru un stat care e luat ca reper de dezvoltare şi democraţie.
Breivik este tratat ca un oaspete de onoare, chiar şi în puşcărie. Ei vor ca justiţia să rezolve „democratic” o problemă care era în curtea ordinii publice şi uită un drept fundamental, dreptul societăţii – dreptul la viaţă.
Breivik a ucis peste 60 de copii!
Şaizeci de copii ucişi sunt şaizeci de destine frânte. Unii au fost ucişi chiar dacă au ridicat mâinile şi s-au predat.
Unde e dreptul societăţii?

Norvegianul a deschis Cutia Pandorei
87 morti in atentatele din Norvegia

Reclame

, , , ,

 1. #1 by victor on 21 aprilie 2012 - 15:34

  Nu!
  Domnule Mircea ,degradant este sa comentam noi,asistentii pasivi la jefuirea unei femei ranite pe trecerea de pietoni,pe marginea problemelor altora.
  Nu mai vedem padurea de copaci?!
  …am evitat elegant comparatia intre barna si pai!
  Cu stima,
  Victor

  • #2 by mircea batranu on 21 aprilie 2012 - 15:55

   Degradant??? Ce e degradant? Aici e vorba de niste hoti, niste borfasi. In Norvegia au fost ucisi peste 60 de copii iar statul se joaca de-a democratia si mass-media de-a vedeta.

 2. #3 by panaite on 22 aprilie 2012 - 16:03

  Una dintre cele mai mari manipulari este referirea la UE ca si cum ar fi Europa, adica un continent civilizat, populat de oameni valorosi si educati, fata de care nu poti sa spui NU. UE insa este o uniune de guverne neoliberale, mai precis a unor bogatasi globalisti, ale caror interese financiare nu au nimic comun cu sfera socialului, cu morala si chiar cu crestinismul, in final. Cunoscutele tehnici gen ” nu ne exploatam singuri resursele pentru ca nu suntem comunisti”, „inchidem industriile pentru ca sunt fiare vechi, care mai si polueaza”, au capatat o alta anvergura in acoperirea marii cacialmale ce este UE. Deci, zic propagandistii globalisti neoliberali, daca nu accepti principiile comertului liber, esti anti-european ! FALS . Planul initial al uniunii prevedea o diviziune a muncii intre tari ale bunastarii, sociale, nu o concurenta fiecare cu fiecare din care castiga in final numai cel mai puternic, hegemonul, adica Germania. Daca nu parasim o UE neoliberala nu vom mai supravietui mult. Si SUA au dus doua razboaie, de independenta si de secesiune, pentru a impune PROTECTIONISMUL fata de METROPOLA, SI DOAR ASA S-AU DEZVOLTAT ECONOMIC. ASTA NE TREBUIE SI NOUA !

  • #4 by mircea batranu on 22 aprilie 2012 - 17:01

   Nu este vorba despre niciun neoliberalism. Am mai discutat asta. Globalizarea nu este neoliberalism. UE a fost construita ca o uniune de state sociale. Faptul ca libera decizie a fost inlocuita de unica decizie a dus la interesul corporatist suprapus statului. Asta se numeste globalizare, impunerea deciziei unice. E o procedura politico-economica avand in spate grupurile financiare. UE nu mai corespunde planurilor initiale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: