Despre legatura armatei cu tara

Speranţa naţiunii în intervenţia armatei pentru înlăturarea acestui stat antinaţional, mi-a adus aminte de evenimente de acum 43 de ani.

Încrederea în Armată se naşte pe speranţă şi nu pe situaţia de fapt.

În august 1968, după ce trupele Tratatului de Varşovia au invadat Cehoslovacia şi au înăbuşit Primăvara de la Praga, Ceauşescu a ordonat intrarea Armatei în stare de război iar trupele s-au deplasat pe graniţă. Tatăl meu, ofiţer fiind, s-a deplasat cu batalionul conform ordinului primit. După ani de zile, mi-a povestit că noaptea, trecând prin sate, ieşeau oamenii la poartă cu pachete pentru soldaţi. Din sărăcia lor de ţărani, unii au oferit chiar şi numai o bucată de pâine. Mai impresionant însă au fost veterani de război care şi-au pus uniforma sau numai decoraţiile şi au ieşit la poartă salutând. Lumea se pregătea de război iar Armata era, ca întotdeauna, partea sacrificată din Naţiune!

, , , , ,

 1. #1 by Aleten Grapsimo on 26 Ianuarie 2012 - 14:35

  Nu există o dictatură mai feroce decât cea de sorginte autohtonă!! Nu a fost ţară mai asuprită din toate cele europene comuniste ca România – singura fără trupe străine pe teritoriul naţional. Aşa că a comenta bravura de la 1968, nu este nici benefic, nici semnificativ. Când un român de etnie germană ar fi dat o şansă României de a fi guvernată (administrată), românii şi-au dorit (iarăşi) un dictator neaoş… Păcat!

  • #2 by mircea batranu on 26 Ianuarie 2012 - 14:44

   Nu de bravura era vorba ci de speranta ce leaga natiunea de armata! Un veteran de razboi care iasa la poarta cu medaliile pe piept si saluta soldatii care pleaca pe front este o fateta a acestei legaturi dintre natiune si armata. Este semnificativ si benefic, eu stiu ce scriu! Asa vor intelege multi de ce se tot face apel la armata si de ce a fost imbratisat locotenentul Alexandru Gheorghe. Iar despre dictatura autohtona, am fost printre primii care am scris din 2007 incoace!

 2. #3 by Aleten Grapsimo on 27 Ianuarie 2012 - 16:24

  De acord cu tot ce spuneţi. Îl admir pe tânărul locotenent. Apropo’, acesta a fost suspectat de a fi în slujba serviciilor secrete: dacă ar fi fost astfel, ar fi venit în haină militară între manifestanţi??!! Oare când vom mai scăpa de proşti?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: