Despre liceul Jean Monnet si constipatia unor adulti

Există un teribilism al vârstei, al adolescenţei, există o puritate a idealurilor din liceu, există paşi pe care liceenii îi fac pentru a se descoperi şi a descoperi lumea. Treziţi-vă!
Presa, posturile de televiziune şi caricatura existentă în fruntea Ministerului Învăţământului, îşi arată constipaţia mentală în care există. Niciunul nu vorbeşte despre dreptul copiilor şi obligaţia adulţilor de a le îndeplini drepturile (vezi Educaţia şi Învăţământul).

Priviţi adevărul în faţă.  Elevii s-au distrat, s-a mai sărit calul, au fumat şi au băut, au dansat, o elevă şi-a tras-o cu proful de sport spre oftica celorlalte colege, şi? … şi?

Proful a ajuns în arest ca violator. Sunteţi tâmpiţi cu toţii, cei ce conduceţi societatea românească de azi. Vreţi justiţie pentru popor, atunci împuşcaţi-l pe profu de la Sf.Gheorghe care şi-a bătut joc de două copile de nouă ani.

Femei crispate şi constipate mental dar şi bărbaţi de aceeaşi factură,  apar pe posturile TV şi-i judecă pe copii şi profesori, acuzând situaţiile fără a înţelege că rostul lor este să găsească soluţii.  Moraliştii aceştia ar fi fost foarte mulţumiţi dacă cineva le-ar fi prezentat detaliile şi eventual un film cu aventura profului cu eleva.

Am fumat împreună cu unii profi din liceu, am băut câte-o bere, am chefuit pe la majorate şi aniversări, am avut colege care şi-o puneau bine de tot din liceu, o colegă a rămas gravidă în şcoala generală, două în liceu, ne jucam, ne distram, uneori ieşea scandal şi veneau idioţii oficiali ai vremii, de la propaganda de partid, anchetau şi ţipa toată lumea dar apoi, repede, lucrurile intrau în normal. Viaţa a continuat şi fiecare şi-a împlinit rostul.

Acum însă, traversăm o perioadă cumplită în care în loc să fie condamnată prostituţia şi mizeria politică, se face agenda mediei din evenimente minore de viaţă, lovind unde nu e cazul!

Reclame

, , , , ,

 1. #1 by stel on 6 decembrie 2011 - 18:15

  corect, ai dreptete, si eu sunt o patita…fata e teribilista si a gresit, el saracu…..ce sa faca…..de ce sa-l omoram acum?! nu e drept…nu e omeneste…sa mearga amandoi mai departe si viata le va da fiecaruia ce merita… 🙂

 2. #2 by U R A N U S on 6 decembrie 2011 - 21:28

  TOTUSI, DACA NU SE APLICA JUSTITIA, INSEAMNA CA ACCEPTA PROPRIA DESFINTARE, PENTRU CA CONCEPTUL DE JUSTITIE contine in perceptele sale si pe acela de prevenire, ori neexistand pedeapsa pentru faptul actual, nimeni nu se va retine la a le savarsi pentru ca intotdeauna se va zice „a fost o greseala, insa…”. Ei bine, acesta este rolul justitiei sa sanctioneze greselille.In cazul de mai sus este destul de dovedit insa ca nu a foast vorba de un viol forcibil , ce de unul statutar, cea ce impune o usoara schimbare in punctul legal de vedere, insa exista 3 categorii profesionale care-datorita interactiunii cu copiii- ar trebui sa aiba un statut special si deci o legislatie adecvata, printre care si o monitorizare speciala; este vorba de cadre didactice (nu din scoli postliceale), medici si popi
  Nu stiu exact cum suna legea in tara pentru aceasta situatie, insa pentru cazul dat judecata mea ar fi astfel:
  daca este complet dovedit ca fata (banuiesc peste 16 ani) a avut o relatie cu respectivul, atunci sanctiunea trebuie sa urmareasca ca acest profesor sa nu mai poata interfera cu tineri sub 18 ani, de unde prima decizie, Judecatoria trebuie sa forteze Ministerul Educatiei sa anuleze diploma (cerificatul, etc.) de cadru didactic al respectivului, urmand ca acesta sa-si gaseasca o alta munca, profesie, etc., nemaipatand fi dascal( la grupele sub 18 ani) pentru tot restul vietii sale.
  Doi, trebuie data o pedeapsa de minimum 3 ani, insa cu suspendare, timp in care orice incalcare a legii (de orice natura) il va trimite pe acesta in spatele gratiilor pentru periada cumulata cu actuala situatie.
  Fata nu trebuie judecata nici macar prin prisma regulamentului scolar, ea este la varsta cand hormonii o stapanesc iar confuzia creata in mintea sa nu poate fi interpelata de nici o lege, atata timp cat nu ea a fost agresorul, asupra unui alt copil, sub varsta

  „Acum însă, traversăm o perioadă cumplită în care în loc să fie condamnată prostituţia şi mizeria politică ei”.
  __________________
  daca te referi la condamnarea prostitutiei politice, sunt de acord, altfel, prostitutia nu trebuie nici condamnata nici aplaudata, este un fapt la fel de vechi ca si omenirea si nu va disparea niciodata, totusi trebuie condamnata si pedepsita prostitutia in stabilimente, institutionalizata, pentru ca aceasta este -de foarte multe ori- fortata, si este degradanta pentru ca obliga prin diverse metode, la prostituare, altfel orice persoana adulta, femeie sau barbat, are dreptul sa se prostitueze, insa numai pe cont propriu, adjudecandu-si direct si total, orice castig survenit prin aceasta activitate.

 3. #3 by U R A N U S on 9 decembrie 2011 - 20:03

  China a executat o femeie care conducea o retea de prostitutie

  O femeie care conducea o retea de prostitutie in orasul Chongqing in sud-vestul Chinei a fost executata, a anuntat presa chineza.

  Wang Ziqi a fost condamnata in 2010 pentru ca a ademenit sute de femei in saloane de infrumusetare si hoteluri, si apoi le-a fortat sa se prostitueze, scrie BBC.

  Wang Ziqi si sora sa le confiscau actele de identitate sau le distrugeau reputatia, le confiscau castigurile si le sechestrau.

  Chongqing a fost obiectul unei ample operatiuni impotriva corputiei si crimei organizate. Wang Ziqi este doar unul din multii membri de retele condamnati la moarte sau executati in Chongqing din 2009
  ––––––––––
  Desi pare o pedeapsa teribila, s-ar putea sa o merite, numai femeile fortate pot spune exact cat de dezumanizate se simt fiind constranse la aceste acte. Oricum, prostitutzia institutionalizata ar trebui interzisa si pedepsita oriunde, in lume. Ce face fiecare pe cont propriu, e altceva, atata timp cat respecta legea sanitara si a taxelor.

 4. #5 by U R A N U S on 9 decembrie 2011 - 20:16

  Niciodata nu a fost si nici nu cred ca va fi.Problema deriva insa din aspectul de suprapopulare, la o asa densitate si numar total de populatie, chiar si justitia are alte valente si – cinstit- nu poti sa-i blamezi prea mult, daca nu ar face prea mult abuz in cazurile politice.

  • #6 by mircea batranu on 9 decembrie 2011 - 20:20

   China reprezinta si o alta cultura, nu-i putem judeca dupa calapoadele noastre!

 5. #7 by U R A N U S on 9 decembrie 2011 - 20:27

  ca si cu lumea araba, nu trebuie neaparat sa-i blamam atata timp cit nu-i putem intelege perfect.Si asta ar trebui sa fie si vice-versa, de unde un lucru ar trebui sa fie universal:toleranta

  • #8 by mircea batranu on 9 decembrie 2011 - 22:24

   cu asta da, sunt de acord, ar fi bine chiar sa se stabileasca o conduita la nivel mondial, privind multe aspecte ale societatii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: