Despre sacrificiile notarilor

Cu voce gâlgâită şi ochii umezi, Traian Băsescu a inaugurat sâmbătă, 26 noiembrie 2011, noul sediu de conferinţe al notarilor români, Auditorium Pallady. După ce i-a gâdilit în felurite chipuri pe notari, considerându-i stâlpul ţării, cu lacrimi în ochi, Băsescu i-a plâns pe notari că au făcut sacrificii donând căte 5% din venituri, pentru această construcţie. Pe oamenii care mor de foame scotocind prin gunoaie, nu-i vede.

Statul i-a transformat pe aceşti simpli funcţionari de certificare, în asociaţi ai tuturor formelor de profit. Dacă închei un contract de împrumut, îl plăteşti pe notar, la vânzare îl plăteşti, la cumpărare îl plăteşti iar dacă dai faliment tot pe el îl plăteşti. Uitaţi-vă la averile lor uriaşe, fără ca societatea să beneficieze de ceva din certificarea lor. Practic, orice taxă de 10 lei, statul a transformat-o într-o taxă de 1000 lei, dându-i o cotă importantă notarului.

Mi-e scârbă de mizeria asta, de lacrimile ipocriziei lui Băsescu, de puturoşenia şi aroganţa notarilor. Mă întreb cum de niciun serviciu de informaţii şi niciun procuror nu a scuturat vreun notar ca să afle cum se intră în tagma lor. Tagma notarilor e tagma jefuitorilor cu puteri de la stat! Parcă taxa de acces în tagma jefuitorilor cu puteri de la stat era de 20,000 de euro. DNA, se aude?

 Imaginea postată este strict pentru realizarea arhitectonică.

Auditorium Pallady - casa notarilor - proiect arhidot

În anul 2008, în cartea Manifest, va fi revoluţie, în capitolul 8.Statul – anomia, parazitismul şi reprezentativitatea, am scris într-unul din paragrafele destinate parazitismului „S-au creat drepturi imense pentru câteva categorii de funcţionari. Spre exemplu, nişte funcţionari de certificare, adică notarii, au ajuns să fie judecători ca putere şi să încaseze nişte taxe imense pe orice act de certificare (proprietate, tranzacţii). Accesul în această structură se face pe bani mulţi şi relaţii politice. S-a născut o clasă medie socială care nu parazitează direct bugetul de stat dar parazitează prin comisioanele enorme încasate. Cine sunt ei? Soţii de miniştri, amante, copii, clienţi de partid, alte rude. Este cel mai uşor ban câştigat în România, după traficul de influenţă… „

regăsiţi textul direct pe GoogleBooks la pag.70

Reclame

, , , , , , ,

 1. #1 by Romeo - Nicolae Ștefănescu on 27 noiembrie 2011 - 20:51

  Mult adevăr .

  Felicitări

 2. #2 by U R A N U S on 27 noiembrie 2011 - 21:19

  Si cred ca singura preocupare a guvernului este sa creeze mai multe asemenea clase, pentru ca acestia sunt cei care sustin aceste tipuri de guvernare, populatia nu are nici o relevanta, ei au inteles ca le este mai bine cu milioane de romani dislocati(in alte tari) pentru ca locul lor va fi luat de alti sclavi, veniti de oriunde, pe diverse motive. Intr-adevar, sistemul de guvernare romanesc a atins culmea monstruozitatii socio-politice.
  cei care mai sunt in tara ar trebui sa intervina, sa actioneze.

  • #3 by mircea batranu on 27 noiembrie 2011 - 21:34

   Aproape toate autoritatile au fost constituite pe ideea clientelei. Bugetul de stat e parazitat de ei, de asta nu sunt bani pentru profesori si medici.

 3. #4 by U R A N U S on 28 noiembrie 2011 - 20:04

  Total de acord, tocmai pentru acest motiv am insistat ca:
  -guvernul central si local sa fie redus, prin scaderea serioasa a numarului de unitati administrative, si introducerea part-time-ului- pentru bugetari- in localitatile mici, comasarea unor ministere si misii diplomatice,etc. iar in particular,
  -despre profesori, am cerut de zeci de ori acestora sa-i scoata in suturi pe popi din scoli, care nu numai ca-i saboteaza in procesul educational, dar le manaca si salariile.Despre medici, deasemeni trebuie stopata hemoragia spre in afara, iar aceasta nu se poate face decat printr-o salarizare competitiva cu tarile primitoare, si chiar acordarea unor concesii economice, asa cum se face si cu alte grupe sociale sau profesionale, in alte tari.

 4. #5 by TEBULESCU' on 8 martie 2012 - 13:21

  ” Pe oamenii care mor de foame scotocind prin gunoaie, nu-i vede. ” Boschetari sunt in toata lumea, tati, multi dintre ei din vina exclusiva a lor. Referitor la notari, probabil ca asa e…Dar ce doar notarii sunt ai’ privilegiati. ?

 5. #7 by koko zaur on 23 martie 2012 - 14:58

  Mie mi se pare un strigat de frustrare… Nu sunteti obligat sa mergeti la notar. Cititi codul civil… sau cumparati va o casa la coltul strazii pe o chitanta de mana. Succes !

  • #8 by mircea batranu on 23 martie 2012 - 15:11

   Mi se pare normal ca una care isi spune kokozaur sa vorbeasca, asa ca blonda, de frustrare.
   Da, e un strigat, dar e pentru dreptate. Ce mare scoala ati facut voi si ce mare raspundere aveti ca sa percepeti taxe enorme? Oricine vrea sa incerce sa ajunga notar, trebuie sa va cotizeze cu zeci de mii de euro, iar DNA ul se face ca nu vede. Este categoric cea mai parazitara categorie profesionala din tara. Voi castigati mai mult decat oricine, sunteti deasupra judecatorilor si principalilor slujbasi ai statului, fara sa va implicati cu nimic, doar certificand. Paraziti de lux. Bani multi si fitze cat cuprinde. Toate nevestele, amantele si fetele de gogosari din politica, sunt notari. Oare de ce?

 6. #9 by koko zaur on 23 martie 2012 - 15:33

  Nu neg existenta in fiecare categorie profesionala a unei paturi parazitare. Nu am inventat eu acest sistem. Dar, pentru un om care isi face profesiunea cu constiinta, asaltul general asupra importantei unei profesiuni este cel putin nedrept. Mai ales daca se stie cu constiinta curata si nu face parte din categoria ” neveste, amante si fete de gogosar”. Problema nu este neaparat a notarului ci a sistemului putred al acestei minunate tari. O multime dintre actele solicitate de autoritati cetatenilor nu este necesar sa fie intocmite in fata notarului. Insa lenea unor functionari, necunoasterea legislatiei si imposibilitatea omului de rand de a isi gasi calea printr un hatis de legi fara noima duc la aceasta situatie. Da, si in randul notarilor sunt structuri parazitare. Da, si printre notari sunt personaje de genul celor evidentiate de Dvs. Dar nu ii culpabilizati si pe aceia care traiesc cu onoare si isi respecta profesiunea si semenii. Generalizarile sunt periculoase si nu au nimic de a face cu democratia reala. Si cred ca atestarile istorice, mai vechi de 500 de ani, referitoare la aceasta profesiune pot constitui un argument suficient in sprijinul necesitatii sociale a acestei profesiuni. De asemenea consider ca ar trebui sa faceti un calcul al sumelor incasate pentru bugetul de stat din ponderea totala a unei taxe percepute si sa percepeti realitatea. Poate ar fi mai interesant sa aflam ce se intampla cu banii pe care ii colectam si ii virma bugetului de stat, dar…ati ales facilul jurnalistic. Cu speranta ca veti avea bunoavointa de a ma scoate din categoria generalista in care m ati aruncat fara temei, fie si din punct de vedere al sexului caruia ii apartin, cel masculin, sper sa aveti barbatia de a recunoaste pertinenta acestui comentariu. Cu stima si cu disponibilitatea unui dialog civilizat si constructiv.

  • #10 by mircea batranu on 23 martie 2012 - 16:05

   Eu nu v-am aruncat intr-o categorie dar am primit un mesaj de la un kokozaur care ma facea frustrat pentru ca, vezi Doamne, cat de importanta este munca notarului si cum n-o intelegem noi. Cand l-am vazut pe Basescu cu lacrimi in ochi vorbind despre sacrificiile notarilor, am simtit nevoia unei actiuni. Imi spuneti ca notarii sunt certificati de 500 de ani dar judecatorii, medicii, dascalii, militarii, au mii de ani in spate ca profesii, iar ei cu totii la un loc, nu realizeaza venitul notarilor (ma refer in linie, adica un notar>un judecator+un medic+un profesor+un militar). Nu neg faptul ca exista oameni corecti printre notari. Eu m-am referit la doua aspecte jalnice pentru o tara care nu-si gaseste dreptul. Primul aspect e legat de parazitismul unei categorii care nu face decat sa certifice, ea nu construieste, nu dezbate. Daca veniturile lor ar fi fost echivalente cu venitul maxim salarial, era altceva. Dar ei au devenit parte in orice afacere, taxarea fiind proportionala cu valoarea certificata. Nu neg necesitatea acestei categorii dar rolul ei e minor in comparatie cu veniturile. Al doilea aspect este cel referitor la cotizatia pentru a ajunge notar. Zeci de mii de euro, vi se pare normal? Cat ati platit ca sa ajungeti notar sau cat va plateste un stagiar ca sa ajunga notar? Daca tot am deschis discutia asta, de ce sa nu discutam clar si la obiect? Sunt convins ca procuratura e plina de dosare pe aceasta tema, ca serviciile de informatii sunt tixite de informatii si de agenti din randul notarilor dar totul e blocat. Daca mi-ati scris si sunteti notar, inseamna ca aveti cel putin onoarea profesiei si stati drept. Restul m-au injurat!

 7. #11 by koko zaur on 23 martie 2012 - 16:41

  Cu parere de rau trebuie sa va spun ca sunteti in eroare. Atributiile unui notar nu constau doar in certificari. Exista contracte complexe, operatiuni care ies din rutina zilnica si, in primul rand, atunci cand iti respecti juramantul profesional, determinarea de a indruma partile spre o tranzactie echilibrata. Si aceasta profesiune, ca si altele construieste si dezbate. A construit un sediu ( de la asta a plecat pana la urma articolul Dumneavoastra) si dezbate. Dezbate zilnic si ii indruma zilnic pe cei care apeleaza la serviciile notariale. Pregatirea profesionala este intensa, studiile pe masura si complexitatea situatiilor de viata cu care se confrunta uneori tulburatoare. Va referiti la venituri maxime salariale. Regret, dar in capitalism nu exista o asemenea sintagma. Deci raportarea la o notiune inexistenta e lipsita de consistenta. Am dubii majore legate de afirmatia ca celelalte categorii profesionale nu realizeaza venituri comparabile. Daca unii au platit sau nu pentru a ajunge notari…nu stiu, Stiu ca eu nu am platit stiu ca stagiarii sunt platiti cu un salariu si ca li se platesc contributiile sociale. Stiu cum trebuie sa functioneze sistemul, il aplic si il respect. Toti cei care in devenirea personala au apelat la cai oculte, indiferent de categoria profesionala din care fac parte, nu ar trebui sa reziste intr-o societate democratica autentic. Trebuie insa timp si acel simt al democratiei despre care vorbea candva Iuliu Maniu. Doar ca parghiile societatii democratice nu sunt pozitiile neargumentate. Afirmatiile neprobate despre dosare la procuratura, care atarna undeva intr-un neant al existentei juridice nu cred ca au ceva de a face cu ideea anterioara. Da, sunt notar si ma mandresc cu asta, pentru ca este rodul unei munci de o viata si implinirea zi de zi a unui rol social exceptional, comparabil cu al unui judecator, dascal, medic sau militar. O constiinta curata si un cult al muncii nu sunt vorbe gaunoase, poate nu mai reprezinta reperele societatii actuale, dar, cu orgoliu afirm, cat timp ne mai putem raporta la aceste valori nu am pierdut totul. Cred insa ca o dezbatere privind starea natiunii excede ideea de la care am inceput aceasta controversa. Personal m-am simtit ofensat de afirmatiile Domniei Voastre. Si chiar daca majoritatea colegilor mei ar fi cum spuneti ( desi am rezerve) v-as ruga sa luati aminte la Biblie

  Zis-a Domnul: „De se vor găsi în cetatea Sodomei cincizeci de drepţi, voi cruţa pentru ei toată cetatea şi tot locul acela”.

  Eu cunosc cel putin cincizeci de drepti printre colegii mei, iar ei nu sunt decat o parte a Cetatii.
  Cu speranta ca cele de mai sus vor schimba putin atitudinea Dumneavoastra
  Va multumesc pentru oportunitatea de a imi fi sustinut cauza

  • #12 by mircea batranu on 23 martie 2012 - 17:25

   Nu de la Noul Sediu am plecat. Conjunctura a fost de asa natura ca sa revin la tema parazitismului de stat, la institutii umflate ca atributii si la sifonari masive de bani. Eu de la asta am inceput sa scriu si am inclus notarii intr-o vreme in care PM era de la liberali, Tariceanu. Eu am scris in 2008 in Manifest, va fi revolutie! despre aceste categorii. Nu neg utilitatea notarului ci pozitia sociala mult umflata. Adica societatea a produs judecatori in afara sistemului. Faceti va rog un exercitiu si puneti acest continut al dumneavoastra ” Pregatirea profesionala este intensa, studiile pe masura si complexitatea situatiilor de viata cu care se confrunta uneori tulburatoare” cu acela pe care l-ar pune un medic, un judecator, un profesor, un ofiter. No ofence! Veti realiza situatia reala. Ma taxati cu „Va referiti la venituri maxime salariale. Regret, dar in capitalism nu exista o asemenea sintagma.” Eu stiu ce spun. O minima atentie v-ar fi relevat ca celelalte categorii au salarii iar cu totii la un loc nu egaleaza venitul notarului. Vi se pare normal? Doamna sau domnule notar Kokozaur. Nu despre starea natiunii e vorba ci despre o parte din mizeria care ne inconjoara si care e ridicata pe nedreptati. Cu siguranta parte din dosare vor exploda pe piata. E o chestiune statistica, s-au facut prea multe abuzuri, magarii, ilegalitati cu imobiliarele. Presa a fost plina ani de zile de nepoti, mostenitori, bunici, matusi si unchi. Aceste acte au trecut pe la notari. E foarte normal ca structurile de informatii sa stie asta, e normal sa se stocheze date. Ne dam seama de asta, nu? Eu am si solutie, birourile notariale sa se constituie pe langa Judecatori. Evident ca denumirea va fi „Biroul notarial al judecatorului X”. Nu-mi luati in nume de rau ca nu pot agrea alaturari de genul „notarul si Iuliu Maniu” sau „notarul si Biblia”… adica suntem oameni mari, ne respectam. Iar pentru ca din spuse trag concluzia ca sunteti un om in varsta, va doresc sanatate!

 8. #13 by Navras on 23 martie 2012 - 21:06

  Da adevarul este ca si notarii din franta paraziteaza sistemul lor … Si notarii din lumea latina care mai mult sau mai putin sunt supusi acelorasi reguli . Cat despre taxe si onorarii uitati va in franta dupa care mai vb despre notariatul roman.
  Este usor sa ti dai cu parerea in stanga si in dreapta cand nu ai habar ce inseamna activitatea notariala si raspunderea enorma pe care o are un notar roman .
  Nu inteleg de unde aceste tampenii ca se intra greu etc … Se intra prin concurs , daca esti prost si iei o nota mai mica decat ultimul loc ,mai stai acasa si mai inveti un an … Totusi fata de executorii judecatoresti care isi permit sa ia si onorarii de 10% din evacuarea unui imobil ….. Sa mai mentionez ca acestia nu scot locuri pe bucuresti intotdeauna la concursul de admitere ????
  Iar onorariul notarului public nici nu se compara cu impozitul pe venitul obtinut din transf dr de prop …. Asa ca va rog inainte sa vb despre un subiect mai bine va documentati cum trebuie altfel va sfatuiesc sa dezbateti ultimele intalniri cu bigfoot … Sau ce ozn uri au fost vazute in padurea baciului sambata trecuta…
  Cu stima si respect

  • #14 by mircea batranu on 23 martie 2012 - 21:59

   Franta si Romania. Salariile in Franta sunt de zece ori mai mari ca la noi. Stau si ma gandesc la cei carora regimul asta idiot, tradator si ticalos, le-a taiat salariile. Ei au platit in continuare la notar aceleasi taxe. V-a afectat cu ceva reducerea salariilor si a pensiilor? Oamenii au fost obligati sa plateasca aceleasi taxe la notar. Stiu ca ati vrut sa mergeti in Piata Universitatii sa manifestati pentru reducerea taxelor la notar, dar v-a\ fost greu si atunci ati desenat-o pe hartie, punand un pahar de vin pe ea. Cum si cat sufera notarii in perioada crizei? Cum participa ei la zbaterea intregii natiuni? Inainte sa ma judecati pe mine pentru ceea ce-am scris, raspundeti la aceste intrebari!
   E bine spusa chestia cu executorii, va dau dreptate, mai ales ca analfabetismul si minciuna le-am gasit bine infipte intr-un executor. Acum astept un comment de la un executor, sa explice el cat de greu ia banii si cum isi risca viata!
   Nu-mi dati indicatii unde sa dezbat si cum sa abordez un subiect. Nu stiti cum e formata lumea in ansamblul ei, aveti alta ocupatie si n-ati gasit vreun articol semnat de mine despre ceea ce mentionati.

 9. #15 by navras on 23 martie 2012 - 21:15

  Sa va fie rusine , deoarece ati sters commentul meu postat putin mai devreme ( fara nicio jignire sau un limbaj neadecvat ) , nu sunteti cu nimic mai presus de un comunist care fiind frustrat , nu ar fi putut sa fie niciodata de acord cu un alt punct de vedere …..
  Rusine

  • #16 by mircea batranu on 23 martie 2012 - 22:07

   @Navras//
   Commenturile sunt moderate. Eu nu sunt all the time pe net. Am impresia ca blonda de la Cotroceni a tinut un training pe probleme de frustrari si de atunci cu totii preluati leitmotivul numit „frustrare”. E asa greu sa punem mintea la treaba?
   Daca sunteti barbat si mai sunteti si notar, e grav. Adica nu poti sa fii coleric si sa indeplinesti o functie pe care un coleg o descria ca avand calitati super etc… etc… Astept sa va cereti scuze!

   • #17 by justitiaru on 24 martie 2012 - 0:40

    …cand o sa aveti insomnii din meseria dvs putem discuta…

   • #18 by mircea batranu on 24 martie 2012 - 7:35

    @Justitiaru//
    E o intrebare adresata notarilor sau ii victimizeaza?

 10. #19 by U R A N U S on 24 martie 2012 - 2:28

  Pasional…! Problema se poate rezolva insa exact cum se poate rezolva si problema generala a Romaniei, adica „ducandu-ne la scoala”, si mai direct spus, invatand de la cei care au deja sistemul pus la punct, adica -si mai si- sa copiem tarile avansate(care de obicei se numesc si civilizate), unde sunt incluse Monarhiile europene si cateva republici, unde o mare parte din munca notariala este preluata -la libera vointa- de advocati, judecatori si chiar economisti (din finante) care lucreaza in banci(deobicei), si care obtin acest certificat (reinoibil) pentru cativa ani, in urma unui examen de specialitate, nu trebuie sa te duci la scoala (daca ai una din diplomele respective), doar esti examinat si primesti acreditarea. Acesti notari au aceleasi atributii si puteri, si ca si cei (doar) notari, sunt obligati prin lege sa semneze o anumita „cantitate” de documente fara taxa, deasemeni, declaratiile personale, sunt autentificate la fel, pentru ca in acestea notarul nu autentifica o realitate pe care el/ea o poate verifica, ci autentifica ca persoana X a semnat acel document (despre orice) in buna cunostinta de cauza.Iar dupa aplicarea stampilei cu calitatea de notar mai aplica inca una in care specifica „Comisionul meu notarial expira la…in anul …”.
  In al doilea rand, care este poate chiar mai important si nu va rezolva numai aceasta problema, este introducerea taxarii progresive, si atunci notarii vor reduce taxele, pentru ca nu au nici un interes sa plateasca taxe mari(la castig mare) si sa fie si tinta urii populatiei, pentru ca castiga prea mult, deci ei insusi isi vor reduce incasarile la un salariu decent , dar nu exagerat. Concret spus, taxarea progresiva trebuie sa fie „0” pentru cei cu cea mai scazuta treapta de venituri, urcand progresiv, pana la 75-80% pentru cei care fac zeci sau sute de milioane pe an, bani pe care ii fac in respectiva societate, de unde si rationamentul intorcerii la societate, a unei mari parti din acesti bani. Cea ce este problematic in Romania, nu sunt notarii sau o alta grupa profesionala ci sistemul politic care are interes in a tine populatia sub stress, in acest fel ei putandu-se mentine la putere, in orice circumstante. Pana nu se scapa de acest sistem neo-comunisto-imperialist-intern, nu exista nici macar speranta de a se indrepta lucrurile. Iar aceasta nu mai poate fi facuta nici macar printr-o noua revolta popularat, ci numai de catre institutiile armate.

  • #20 by mircea batranu on 24 martie 2012 - 7:33

   @Uranus/ Nu sunt impotriva categoriei notarilor, pentru ca trebuie cineva sa faca munca de certificare iar acel cineva trebuie sa aiba girul si atributii din partea statului. La noi s-a vrut constituirea unei caste privilegiate in care se regasesc multe interese ale celor ce vremelnic conduc tara. La judecatorie platesti TT si TJT in sume decente pentru ca sa se poata asigura accesul cetatenilor la justitie. Inchipuieste-ti ce-ar fi ca pentru instanta sa se perceapa aceleasi taxe ca la notari. De acord cu commentul tau.

 11. #21 by eu... on 24 martie 2012 - 4:09

  pana cand meseria din care va castigati painea nu va da insomnii nu avem nimic de discutat…

 12. #22 by U R A N U S on 24 martie 2012 - 12:21

  „Cheia” acestei profesii si contextului social trebuie sa rezide in aceasta expresie „sume decente ca sa poata asigura accesul cetatenilor…”, aceasta suma -in cele mai multe cazuri trebuie sa fie chiar modica, si chiar lipsa (adica pe gratis) atat pentru un anumit tip de certificari cat si pentru un anumit numar, dar -in general- taxele respective percepute trebuie sa fie f. mici, notarii trebuind sa faca bani din volum si nu din pret. Si nu cred ca ar fi rau ca si alte categorii profesionale (cu pregatire
  apropriata) sa poata certifica anumite tipuri de documente, in acest fel ar ajuta la decolmatarea birourilor notariale, si ma refer la lucratorii sociali (cei de pe o treapta mai inalta, sefii de birouri, etc.) care ar putea certifica declaratiile cetatenilor fara a-i taxa (in anumite cereri, care oricum sunt date tot de cetatenii respectivi (insa in prezenta notarilor, care -la fel- nu au posibilitatea verificarii), declaratii de care ei insasi au nevoie la intocmirea unui dosar social (de asistenta, ajutor, etc.) iar in acest tip de declaratii responsabilitatea revine clamantului, notarul (fie doar notar fie din cei enumarati mai sus) nu-i revine decat responsabilitatea certificarii ca persoana respectiva este vea care a declarat si semnat actul respectiv.oricum, dupa multe articole citite despre activitatea notariala, rezulta ca are-intr-adevar- o mare cautare, pentru unicul motiv ca „face bani” si ca , deobiceii se poate prinde o asemenea pozitie, tot daca ai ceva bani, adica situatia este neetica, aminteste de prima pagina din celebra carte Jane Eyre, unde se spunea ca „suntem la anul 1800 -si ceva- si pare ca tot ce conteaza este pozitia si banii”. Noi suntem la anul doua mii si ceva, ar trebui sa mai conteze si altceva…

 13. #23 by Dreyffus on 26 martie 2012 - 17:00

  Domnule Mircea Batranu … sincer mi-e rusine ca traiesc in aceeasi tara cu dvs . Cand o sa aveti idee care sunt sumele incasate de catre notari pt stat ,si cata munca voluntara face notarul public in slujba statului … sau care este ponderea dintre venitul realizat de notarul public si sumele platite de acesta sau clientii biroului notarial catre stat ; sa nu mai vorbim de raportul dintre sumele pe care statul le primeste in opozitie cu notarul public , care pana la urma face toata munca , pe cheltuiala si raspunderea sa , ori cheltuielile pe care un birou notarial le are luna de luna , acestea fiind doar o f mica parte din „sacrificiile” notarilor de care dvs faceti haz .
  Ca o paranteza … sa fiti convins ca majoritatea notarilor publici au avut acces in acest „sistem” pe merit , participand la examene , sau concursuri multiple , extrem de solicitante … si nu cu „spagi” de zeci de mii de euro cum sustineti dvs . Nu spune nimeni ca exista padure fara uscaturi , cum de altfel aceste uscaturi exista in orice „sistem ” sau „casta” , asa cum v-ati referiti … dar asta nu inseamna nici pe departe ca notarii publici nu sunt profesionisti capabili , care indeplinesc cu onoare si corectitudine o profesie pe care foarte putini ar putea sa o indeplineasca , ba din contra .
  Din pacate , noi romanii ne meritam clasa politica pe care cu atata inversunare dvs o blamati … pentru ca majoritatea romanilor sunt ca dvs…. nu au habar de nimic , dar isi dau cu parerea …. si majoritatea sufera de sindromul „sa moara capra vecinului” …. pt ca poftim , de aceea s-a inventat minunea numita internet , si … libertatea de exprimare care este garantata de Constitutie !
  Va doresc multa santate stimate domnule Mircea Batranu si poate va mai lumineaza Dumnezeu mintea , ca de prosti ne-am saturat cu totii .

  • #24 by mircea batranu on 26 martie 2012 - 17:56

   @Dreyfuss/
   Eu am prezentat o situatie si am atacat o categorie, umflata ca pozitie sociala de interese politice. Nu am atacat vreun om. Regret ca trebuie sa cobor nivelul discutiei. Esti un ipocrit, un dobitoc si-un parvenit al lumii de azi. Iti permiti sa ma faci pe mine in toate felurile mintind despre sacrificiile si greutatile prin care treci tu, ca notar. Sa-ti fie scarba cand te uiti in oglinda. Daca ai un minim de educatie si de demnitate, gandeste-te la cei care au salariile si pensiile taiate in timp ce voi aveti aceleasi tarife.
   Cat ai castigat tu anul trecut?
   Ce merite ai avut? Ce sacrificii ai facut? Sacrificii au facut militarii de pe fronturi si pompierii cazuti la datorie, cei 500 de jandarmi inghetati in zapada si ajunsi prin spitale, echipajele smurd, profesorii si medicii care isi continua activitatea cu salarii de 200-300 euro/luna, batranii ramasi fara bani de medicamente, altii si altii. Nu ti-e rusine sa vorbesti de sacrificii? Ce solidaritate umana ati aratat voi cu situatia dramatica din Romania. Ati cerut careva reducerea tarifelor?
   De regula, nu las mesajele injurioase dar tu, citind probabil in viata doua carti, Afacerea Dreiffus si Levantul (sic!) iti permiti sa ma faci in toate felurile.
   Sa-ti fie scarba de tine si de cei pe care-i pupi in cur! Tu apartii celor care au distrus Romania, ciubucarii si pupincuristii!
   Eu am amici notari si chiar daca-i deranjeaza atacul meu, nu-mi arunca injurii. Imi explica divizarea lor sub masca unitatii (daca te ajuta mintea, intelegi). Am amici ofiteri, dar am criticat dur conducerea Armatei, am amici jandarmi dar am atacat extrem de dur apucaturile si mai ales ordinele in afara legii, ale conducerii Jandarmeriei. Nu mai vorbesc despre sfera turtita a politicii. Despre stiinta nu-ti spun nimic pentru ca mi-e teama ca sub masca ta este de fapt vreo curvistina blonda care confunda stiinta cu margarina.
   Sa-ti fie rusine!

   • #25 by Dreyffus on 26 martie 2012 - 19:16

    Eu te-am facut doar prost domnule Mircea Batranu , si este o parere pe care mi-o mentin , si cu toate ca nu-mi face nicio placere sa postez pe acest „forum” al dumitale o fac , pentru ultima oara , pentru ca tu reprezinti o categorie de romani care nu fac cinste acestei tari . Sunt romani ca tine care au votat actuala clasa de politicieni si s-au lasat mintiti cu mici si bere pentru un vot … si acum te erijezi tu in aparatorul medicilor , profesorilor si a tuturor categoriilor „defavorizate” de aceasta casta de „parveniti si aroganti ” , de „puturosi” tinuti in palma de Basescu .
    La fel ca si tine m-am referit la o situatie , si la o categorie de oameni , si nu neaparat la un om , si numai un om frustrat ar putea sa isi asume toate criticile de mai sus la nivel personal .
    Dupa cum am spus si prima oara , nu ai idee cu ce se mananca aceasta profesie domnule Mircea Batranu, dar din pacate sunt o gramada de romani care citesc , si cred ceea ce un om ca tine spune, si din pacate sunt indobitociti pe zi ce trece pentru ca unul ca tine are acces la internet .
    Sincer iti spun , mai ales dupa raspunsul tau ,nu dau doi bani ce parere ai tu despre mine , sau despre notari in general …si nu-ti datorez explicatii cu privire la veniturile pe care le-am realizat sau le voi realiza . Se pare ca nu stii ca orice venit facut de notarul public este la vedere , lucru care nu poate fi spus de oricare din profesiile pe care cu mare avant le-ai enumerat . Ma bucur ca m-ai informat despre prietenii tai , este senzational , meriti un premiu , si felicitari pentru criticile aduse structurilor de conducere ale insitutiilor la care „prietenii” tai activeaza , si un mare bravo lor ca au trecut cu vederea mizeriile care ti-au iesit din gura .Eu n-am putut sa trec cu vederea … dar pot , pentru ca la fel ca tine ma bucur de libertate de expresie , pe care mi-o exercit , sa te „felicit” in cel mai calduros mod chiar la tine pe blog.
    Daca nu poti sa faci fata criticilor , nu posta pe blog … apuca-te de gatit ca poate ai mai multa bafta .
    Noroc !

   • #26 by mircea batranu on 26 martie 2012 - 20:33

    @Dreyfuss/ „Caldura mare” este o schita. „Amice, esti un idiot!” este o replica din schita, adresata tie… daca ai auzit de nenea Iancu! Iar daca iti mentii parerile si ai demnitate, da-te la lumina, arata-te1 Nu te ascunde ca un gunoi! Ma indoiesc de faptul ca tu esti notar. *Fac pariu pe venitul tau anual ca nu esti notar!* Au fost altii inaintea ta care s-au referit la categorii si chiar daca am discutat in contradictoriu, nu s-au adus invective. Dar tu, mai jegosule, ca toti cei promovati prin structuri, analfabeti cu pretentii de docti, aduci invective pentru ca nu ai argumente, nu ai demnitate, esti gol intelectual. *Un om cu demnitate se arata, spune „da, am castigat corect 500,000 euro in 2011, asa prevede legea, sunt ok!”* Poate intelegi acum, ca eu m-am referit nu la caracterul licit al veniturilor, nu la notari ca persoane autorizate ci in primul rand la structura privilegiata care paraziteaza prin venituri societatea si in al doilea rand, ca, in situatia in care s-au impus sacrificii restului populatiei, casta notarilor a ramas neatinsa iar ei nu au facut niciun gest de solidaritate. Mai citeste odata ce-am scris, repeta si poate vei intelege! Daca nici acum nu intelegi si dai vina pe ofiteri, pe jandarmi, pe profesori si medici ca fura, atunci reciteste replica din schita de mai sus!

   • #27 by eu... on 26 martie 2012 - 22:41

    …daca aveti amici printre notari nu ar fi fost mai bine ca inainte sa faceti afirmatii sa va si informati despre reducerile de 30 % pe care le acordam celor care cumpara prin programul prima casa,despre scutirile de onorariu pt actele ce servesc intocmirii dosarelor de somaj,handicap etc,despre faptul ca o procura pentru ridicarea pensiei costa cat un pachet de tigari,despre faptul ca pt acel onorariu se intampla sa ne mai si deplasam pe cheltuiala noastra,despre faptul ca minorii sunt scutiti de plata onorariului in cazul mostenirilor,despre eforturile uniunii notarilor de a pune bazele unui institut notarial…

   • #28 by mircea batranu on 26 martie 2012 - 22:59

    Multumiri! Foarte bine ca ati prins exceptiile. Multumiri. Acum treceti va rog si baza pentru ca baza formeaza veniturile si nu exceptiile. In al doilea rand, spuneti daca notarii au solicitat vreodata sa se modifice tarifele „in jos” pentru vreo categorie. E bine de stiut!

 14. #29 by un_notar on 26 martie 2012 - 22:20

  Domnule Mircea Batranu
  Acesta este motivul pentru care a feresc de generalizari… Puturoasa si aroganta? Nu prea am fost catalogata asa in toata viata mea. Si sunt sigura ca daca intrebati clientii care au intrat la mine in birou or sa va spuna acelasi lucru…
  Din pacate si eu am cazut in aceasta capcana in care a binevoit sa cada si domnia dumneavoastra… Si asta de curand…Citind un anumit articol am gandit: jurnalistii din ziua de azi, ca de obicei prost informati, avand o vedere de ansamblu superficiala si un limbaj elevat cu care sa induca in eroare cititorii. Dar, recunosc, eu am vazut lumina. Am reusit sa ies din generalizare si sa ma gandesc la cazul concret prezentat in fata mea. Si prin analiza am ajuns la diverse ipoteze, care din fericire au scapat de rusinea primei mele generalizari pe majoritatea colegilor dumneavoastra de tagma. Ipoteze? Multe… De la clasicul: visul meu din copilarie era sa fiu notar dar n-am reusit si acum sunt ofticat si mergand pana la „Ce sa fac pentru a-mi creste popularitatea? A, da! Astazi o sa atac notarii pentru ca intotdeauna prinde.” Dar asta nu mi se pare un motiv intemeiat… Sau este oare?
  Cu tot respectul, habar n-aveti cu ce se mananca aceasta profesie. Numai faptul ca vedeti principala atributie a unui notar public certificarea denota lipsa dumneavoastra de cercetare inainte de a scrie un articol pe care sa il prezentati cititorilor dumneavoastra.
  Din punctul meu de vedere, ar trebui sa fiti mai responsabil decat ati dovedit ca sunteti, deoarece, sub o forma sau alta, niste oameni v-au ales sa fiti formator de opinie. Si asta este o slujba grea, una care ar trebui sa va tina si pe dumneavoastra treaz noptile, asa cum ma tine pe mine slujba mea.
  Oricum, interesant ca l-ati citat pe domnul Caragiale. Unii reprezentanti ai unor tagme, fara a generaliza, imi aduc aminte de faimoasele sale personaje…
  Si, ca o ultima rectificare, citatul era: „Amice…esti idiot!”

  • #30 by mircea batranu on 26 martie 2012 - 22:55

   @un_notar,
   Niciunde n-am scris ca notarii sunt „puturosi si aroganti”. Apelati la acelasi stil de a adauga din propria burtica, elemente langa o constructie existenta. Nu ma mai repet pt ca fiecare intelege atat cat poate din ceea ce am scris. Mi-a placut chestia aia cu „visul meu era sa fiu notar”. Mor de ras! Merci! A mai fost cineva care spunea ca e mandru ca e notar.
   Oameni buni, treziti-va! Numai adevarul va poate trezi. Dupa spusele voastre, sunteti cei mai importanti oameni din tara. Tare de tot, super tare, dupa cum spun studentii!
   Cand te ascunzi dupa degete si minciuni e complet aiurea sa pretinzi responsabilitate altora. Eu sunt responsabil pentru ceea ce afirm si nu sunt in slujba nimanui.
   Cat e de grea profesia de notar? E mai grea si cu o responsabilitate mai mare decat aceea a unui ofiter, medic, profesor, judecator?
   Daca e mai grea, mai responsabila si necesita nopti nedormite, ma retrag! Faceti dovada si imi cer scuze public!
   Adica, sa nu facem pe eroii. Poate ca v-au impresionat lacrimile lui Basescu la inaugurarea Casei Notarilor, cand a mentionat „sacrificiile notarilor care au dat 5% din venitul lor”. Pai 5% din venitul unui notar e egal cu bugetul anual al unui colegiu din Romania! Vi se pare normal?

 15. #31 by un_notar on 27 martie 2012 - 7:42

  „Mi-e scârbă de mizeria asta, de lacrimile ipocriziei lui Băsescu, de puturoşenia şi aroganţa notarilor.” Nu mai stiti ce ati scris, domnule Batranu? Cred ca v-ati ambalat atat pe acest subiect incat ati uitat de unde ati plecat…
  E bine totusi ca ati exclus una dintre ipotezele mele, a ramas a doua care era oricum cea mai plauzibila. Macar acum pot sa fiu impacata. Nu sunteti decat o persoana neinformata care a vrut sa-si mai creasca putin traficul pe blog atacand o profesie pe care nu o intelege.
  Mi-ar placea sa va vad cerandu-va scuze in public, dar sincer, nu cred ca merita efortul de a incerca sa va conving.
  Este o aberatie ca incercati sa va dati seama care profesie este mai grea cand ar trebui sa stiti ca orice orice om care isi trateaza slujba cu profesionalism si constiinta duce cu sine o mare raspundere. Dar, probabil ca dumneavoastra nu luati in considerare acest aspect…
  Nu suntem cei mai importanti oameni din tara, suntem niste oameni care incercam sa ne facem treaba cu constiinciozitate si profesionalism. Faptul ca dumneavoastra si alti colegi ai dumneavoastra va permiteti sa ne jigniti si sa ne diminuati atributiile este un lucru urat si periculos si, mi se pare mie, mult sub demnitatea unei persoane care clar se vrea educata si culta. E usor sa jignesti pe cineva, e drept. Dar sa jignesti si sa te si doresti o persoana de calitate este deja trasa de par.
  Nu ma cunoasteti, nu-mi cunoasteti viata, evenimentele sau problemele, dar ati spus ca aveti prieteni notari. Nu stiu daca va mai sunt prieteni dupa ce ati scris despre ei, dar daca va mai tolereaza macar, rugati-i sa va primeasca o saptamana la ei in birou ca sa vedeti exact cum merge treaba. Poate dupa asta, in cunostinta de cauza, articolul dumneavoastra ar fi mai plin de substanta si de informatii, nu doar de injurii si reprosuri.
  In rest, sper ca frustrarile dumneavoastra sa treaca, ca nu e bine sa traiti asa… La sanatatea dumneavostra ma gandesc…

  • #32 by mircea batranu on 27 martie 2012 - 13:43

   @un_notar// Doamna, IMI CER SCUZE PENTRU CA AM SCRIS, IN FUGA CONDEIULUI, PUTUROSENIE IN LOC DE COMODITATE. Cu sinceritate imi cer scuze! Mircea Batranu Restul nu comentez pentru ca evitati cu totii sa raspundeti unor intrebari simple! Doamna, o duceti mult prea bine ca sa victimizati!

   • #33 by un_notar on 27 martie 2012 - 15:02

    Eu stiu care sunt problemele mele de zi cu zi. Eu stiu ce raspundere am. Eu stiu modul de taxare si stiu si banii pe care ii percepe statul din onorariile mele si mai stiu si cati bani strang in numele statului fara ca eu sa primesc ce va in schimb.
    Sunt constienta de raspunderea mea.
    Dumneavoastra nu sunteti constient de raspunderea pe care o aveti, fata de cititorii dumneavoastra. Aceea de a spune adevarul, de a va informa. Si, ca sa citez un mare poet :”Critici voi, cu flori desarte,/ Care roade n-ati adus/ E usor a scrie versuri/ Când nimic nu ai de spus.”

   • #34 by mircea batranu on 27 martie 2012 - 15:52

    @un_notar// Doamna, Cred ca mi-ati primit scuzele. In rest, nu va transpuneti va rog pe un palier care nu va apartine. Va intreb: -Nu vi se pare nefiresc sa castigati 500,000 euro intr-un an dintr-o activitate de certificare, pe documente? Cunosc un expert care analizeaza si certifica structuri ADN si castiga 8000 euro/an. Ca idee…

 16. #35 by Dreyffus on 27 martie 2012 - 11:15

  Invective ?! Vrei sa dau copy/paste mizeriilor pe care le-ai scris in articol sau din commentul de mai sus ? Chiar tu te plangi ca esti injurat , cu toate ca eu personal nu te-am injurat , din cauza porcariilor pe care le postezi ?
  Nimic din ceea ce spui nu ma poate jigni , pe mine personal sau pe colegii mei , pentru ca parerea unui om de nimic nu poate valora decat nimic … pentru ca intentia pentru care ti-am postat pe acest blog al tau a fost una cat se poate de simpla .
  Am vrut sa te demasc pentru exact ceea ce esti cu adevarat : un bufon , un om mic , un balon cu aer cald care odata intepat , revarsa toata frustrarea , veninul , neputinta si nestiinta aculumate in viata intr-un mod in care sunt convins ca-l caracterizeaza in totalitate , dar un mod pe care incerca cu atata disperare sa-l ascunda sub o masca de cuvinte alese .
  Iti multumesc domnule Mircea Batranu !
  Q.E.D

 17. #37 by un_notar on 27 martie 2012 - 16:32

  N-o sa va intreb cat castigati dumneavoastra, domnule Batranu, din ceea ce scrieti . Sunt sigura ca mult, mai ales in comparatie cu lipsa de informare crasa de care dati dovada. Dar, banuiesc totusi ca nu are importanta, n-o sa dau cu presupusul, asa cum faceti dumneavoastra. In zilele noastre, ca si in alte timpuri mai vechi, nu valorile sunt apreciate. Sarcul Eminescu (ca tot l-am citat, incercand fara rost sa mentin aceasta discutiepe cat posibil pe niste culmi mai inalte decat va erau necesare) a murit sarac cand alti contemporani mai putin talentai o duceau mult mai bine. Din pacate, vremurile s-au schimbat in rau. Acum persoane ca dumneavoastra, care considera ca notarii au neaparat venituri de 500000 euro fara a se informa in prealabil, sunt formatori de opinie. De ce? Pentru ca romanului ii place barfa. Si ceea ce scrieti dumneavostra, pretinzandu-va cunoscator, este exact asta: BARFA!!!
  Sper ca in aceste conditii, veti trece de la clasa politica romaneasca si ” tagma jefuitorilor cu puteri de la stat” la subiecte mult mai suculente cum ar fi Oana Zavoranu, Pepe si mai stiu eu care celebritate mondena.
  A, da! Si am auzit ca de la OTV primiti bani. Sunt sigura ca domnul Diaconescu va poate ajuta mult cu imaginea dumneavoastra personala.

  • #38 by mircea batranu on 27 martie 2012 - 16:53

   @un_notar// Ce-are notarul cu Eminescu? Ce-are notarul cu soarta lui Eminescu care a murit sarac in timp ce notarii o duceau bine! De ce-l invocati? Ceea ce va e greu sa intelegeti este ca eu nu incasez absolut nicio plata pentru ceea ce scriu. Va e greu sa intelegeti asta pentru ca in lumea careia ii apartineti nu exista asa ceva. Nu toata lumea e cumparata in tara asta. Notarii au fost urcati atat de sus ca venituri pentru ca in Romania jocul imobiliar a fost principalul joc al banilor. S-a terminat. De regula, la cateva luni dupa ce scriu eu, incep si celelalte medii. Deocamdata n-a explodat in media niciun scandal legat de mosteniri frauduloase si tranzactii false, trecute prin notariate. Dar fiti sigura ca se stiu chestiile astea. Revenind la bani, tot nu mi-ati spus daca vi se pare normal sa incasati 500,000 euro/an din certificari de acte. Sotia mea, medic in cardiochirurgie, primeste 400 euro/luna, adica 4800 euro/an si raspunde de vieti in sens real si direct. Ce spuneti de asta? Ea va opera probabil 3000-4000 pacienti si nu va reusi performanta veniturilor anuale ale notarilor. Stiti oare doamna notar cine a formulat prima oara propunerea unui Parlament cu 300 de membri?

 18. #39 by U R A N U S on 29 martie 2012 - 22:46

  U R A N U S spune:

  29 martie 2012 la 1:09

  Am vrut -cateva zile in urma- sa intervin pe tema cu notarii, insa pentru ca acolo poti aluneca pe stratul de bila aruncat pe jos, fac interpelarea mea aici, de fapt voiam sa cer o lamurire, cat de mult castiga notarii in Romania, voiam sa zic, 30-40- 50 de mii de euro pe an, dar cand am vazut cifra de ai sugerat-o tu(de 5 sute mii pe an !) mi s-a facu frica, deci exista o cifra medie (statistica , deci oficiala) a castigului notarului roman ? Am cautat dar nu am gasit aecst subiect, sunt sigur ca mai multi sunt in confuzie cu aceasta problema, ar fi de dorit de adus aceasta cifra (mediu si net, deci cu cat ramane in final, notarul) si in acelasi timp, care este durata studiilor (8+ 4 + ?), pentru a fi calificat, iar in paralel trebuie aduse cel putin 2 profesii cu aceiasi durata de scolarizare, si castigul lor net si mediu pe un an.
  In USA notarii castiga in medie 50 mii ($) /an, adica cu cateva procente mai mult decat castigul mediu pe economie, mici diferentieri in intregul stat California, unde preturile mari(in orice) “compenseaza” supracastigul, iar ca o alta regula, notarii angajati de guvern, sau in firmele de title si/ sau escrow, castiga ceva mai mult:in Canada , cam la fel, cu cateva mii mai putin, insa compensatia reala vine din existenta asigurarii universale de sanatate.

  Răspunde

 19. #40 by U R A N U S on 1 aprilie 2012 - 1:52

  Asta s-a petrecut anul trecut, stie cineva cum s-a sfarsit „povestea” ?

  Un notar public şi doi foşti ofiţeri ai Poliţiei Suceava, urmăriţi penal de procurori

  Doi foşti ofiţeri cu funcţii de conducere în Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, dar şi un notar public din municipiul reşedinţă de judeţ vor fi cercetaţi penal de Parchetul Curţii de Apel Suceava. Decizia a fost luată zilele trecute de magistraţii Curţii de Apel Suceava şi îi vizează pe notarul public Adela Ivascu şi pe comisarii-şefi Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, ambii pensionaţi.

  Potrivit judecătorilor, cauza a fost trimisă Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava în vederea „începerii urmăririi penale faţă de făptuitoarea I. Adela, sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la înşelăciune în convenţii şi redeschiderii urmăririi penale faţă de învinuita Ivascu Adela, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată”.

  În ceea ce-i priveşte pe cei doi foşti poliţişti, procurorii vor demara cercetări pentru două fapte. Curtea de Apel Suceava decis „redeschiderea urmăririi penale faţă de învinuiţii Buznea Tatiana şi Tărniceru Ilie, sub aspectul comiterii infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu în formă calificată şi de înşelăciune în convenţii”.

  Miza acţiunii, un teren de 2,12 hectare în zona Metro

  1. Determinare maxima trimis de H2SO4 (2011-02-17, 11:34:20)

  Comentarii:
  Rar mi-a fost dat sa aud atata determinare in a-ti apara drepturile. Cei mai multi oameni s-ar fi oprit dupa ce DNA Suceava le-ar fi dat cu sutul in fund. Aveti tot respectul meu sper sa castigati in lupta cu un sistem corupt. Cu putin noroc si cu o conjunctura buna poate o sa razbiti si o sa-i trimiteti in puscarie pe politistii/notarii excroci.

  1.1 RE: Determinare maxima trimis de GURAREA123 (2011-02-18, 10:57:03)

  Baba Ivascu Adela afacut atatea nereguli si inca mai face de te miri cum mai profeseaza.La ea rezolvi cu bani orice.”
  _________________________________________________________________________

  In Romania nu se mai poate reinstaura civilizatia decat prin reantoarcerea la Monarhie, cu o infuzie engleza sau suedeza, iar problemele de proprietate (de pamant) se pot rezolva numai prin instituirea programului descris in „SANSA ROMANIEI” adica fiecare cetatean (de peste 17 ani) proprietar de un ha. pamant, fara drept de vanzare, inchiriere, etc. ci doar- conform legii- sa beneficieze de uzufructul acelei suprafete, atata timp cat este in viata si cetatean roman

  .

 20. #42 by U R A N U S on 4 aprilie 2012 - 20:22

  Politic > Laszlo Borbely > ministrul Mediului

  Borbely nu si-a trecut in declaratia de avere un apartament de 80.000 de euro – surse

  Laszlo Borbely nu si-a trecut in declaratia de avere un apartament din Bucuresti, achizitionat impreuna cu sotia, dar trecut pe numele soacrei sale, Maria Vincze, precum si vanzarea unei case din Targu Mures, cu tot cu teren, in valoare de 30.000 de euro, catre Anton Molnar, om de afaceri.

  Surse judiciare au declarat ca anchetatorii au constatat faptul ca ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a achizitionat un apartament in Calea Victoriei, din Bucuresti, locuinta ce a fost trecuta pe numele soacrei sale, documentele de vanzare-cumparare fiind intocmite LA NOTAR , AUDIAT si el de procurorii anticoruptie…”
  _____________________________________________________________
  Ar fi interesant sa urmarim acest caz…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: