Nu-l mai comparati pe Basescu cu Hitler sau Ceausescu

Nu stiu cui folosesc comparaţiile, pe care media le aruncă pe piaţă, între Băsescu şi Hitler sau Băsescu şi Ceauşescu.

La TV îl văd acum acum pe Băsescu la întâlnirea cu marele Jeffrey Franks de la FMI. Îi dă raportul şi ia notiţe. Nicicând nu a fost România mai umilită ca în perioada asta în care preşedinte este Băsescu.

Hitler, acest dictator care a stăpânit Europa, criminal la scară mondială, a avut, trebuie să recunoaştem asta, dimensiune naţională, europeană, mondială şi istorică. Niciodată Hitler nu s-a pretat la ciubucăreli, la hoţii şi la supunerea poporului german unei forţe străine. Nu l-a interesat averea proprie. A venit în istorie de fapt, pe fondul marii crize din 29-33 şi s-a pus în fruntea poporului german promiţând demnitate şi justiţie naţional-socialistă iar crimele le-a înfăptuit mergând orbeşte pe aceeaşi doctrină.

Ceauşescu, dictator local,  criminal la scară naţională, a avut dimensiune naţională dar şi istorică şi chiar mondială. Nu l-a interesat averea proprie, nu s-a pretat la ciubucăreli şi hoţii. Crezul lui a fost serviciul în slujba naţional-comunismului pe principiile comunismului de tip românesc, o otravă la fel de cumplită ca naţional-socialismul german. Dimensiunea mondială a fost o complementaritate la dimensiunea naţională, dată  de Cehoslovacia 1968, Helsinki 1975, crizele israeliano-arabe, politică externă de deschidere şi intermediere pentru toţi, independenţa decizională faţă de Moscova.

Băsescu, cu porniri de dictator, nu are nici măcar dimensiune naţională, pentru că pe el nu-l interesează ţara şi neamul, naţiunea, decât în postura de afacere. Dimensiunea lui este „de gaşcă”. El este ciubucar, patron de structuri infracţionale iar doctrina pe care se sprijină este „banul şi informaţia serviciilor secrete”.  Justiţia este de tipul „e vrerea mea”. Nu va avea o altă dimensiune în scurta lui existenţă. Spre deosebire de ceilalţi, Băsescu nu numeşte oameni de valoare în funcţii de stat pentru că interesul lui e mic, individual, meschin şi frica foarte mare.

Nu-i mai comparaţi! Încercaţi să îl vedeţi pe Hitler gudurându-se la FMI sau pe Ceauşescu trăgându-l de mânecă pe De Gaulle. Găinarii, chiar şi multpreafericiţi pe lângă straiele bisericeşti, nu pot avea dimensiunea timpului şi a naţiei lor.

vezi si:

Vremuri grele pentru BOR – Multpreafericitul Basescu si sfintii

, , , , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 30 octombrie 2011 - 19:28

  Pare ca ceausescu-in acest clip- vorbeste de la acelasi balcon, de unde il va lua gaia in „89!

  Altfel cainele Basset nu poate fi comparat cu cei doi, astia aveau par pe cap, Hitler chiar si moustache, actualul prezident isi trage barbi, cu cat mai dese, cu atat mai aproape de timpul cand o va lua -puternic- in barba (ca sa nu zicem freza!)

 2. #3 by U R A N U S on 30 octombrie 2011 - 19:59

  nu ca as fi matusalemic, dar cateodata am lapsusuri, insa vad ca in aceasta situatie, memoria nu-mi joaca feste! Sa speram ca istoria se va repeta, iarasi, de craciun, la taierea „porcului”?!

  • #4 by mircea batranu on 30 octombrie 2011 - 20:10

   Mi-ar place sa te salut Uranus si sa spun „s-a implinit voia ta de Craciun!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: