Cazul Huidu, solidaritate de breasla sau nesimtire?

Accidentul de la Timişul de Sus din judetul Braşov, de DN1, la Cotul Donului, are o explicaţie simplă. Şerban Huidu a intrat cu maşina lui pe contrasens şi a tamponat frontal o Dacie Logan. Rezultatul: 3 morţi.

Trei oameni au murit în urma greşelii sau teribilismului lui Huidu. Ceea ce a urmat pe posturile de ştiri, TV şi radio, a depăşit orice închipuire şi orice normă de bun simţ. Reporteri, realizatori de emisiuni, psihologi şi avocaţi, poliţişti şi lideri de opinie, s-au întrecut în a-l scoate basma curată pe Huidu.

Nimeni, dar absolut nimeni din această mocirla numită mass-media, nu a făcut o referire la familiile distruse ale victimelor accidentului. Am auzit o imbecilă care se pretinde psiholog, întrebându-se ce căutau cei din Logan pe drum dacă era vreme urâtă. Alţii pun problema dacă Huidu mai avea voie să conducă, dacă Loganul avea luminile aprinse sau dacă pasagerii din Logan aveau centurile de siguranţă puse.

Pentru ce toată mizeria asta? Huidu a încălcat regulile. El nu avea ce căuta pe contrasens!

Ceea ce fac unii colegi de breaslă, din media,  încercând să-l scoată ei basma curată pe Huidu şi eventual să influenţeze instanţele, nu este spirit de breaslă ci nesimţire. Ei au transformat trei tragedii în statistică. N-au scos o vorbă despre familiile distruse. Aceşti imbecili ajunşi prezentatori şi realizatori de emisiuni TV, precum şi invitaţii lor mai lichele ca ei,  vorbesc despre blestemele asupra familiei Huidu, despre ghinion şi destin. Dar cum v-ar suna, bieţi imbecili care transformaţi călăul în victimă, vorbele care spun „ai semnat pactul cu Diavolul iar el ţi-a dat viaţa în schimbul altora trei!”. Când aţi ales varianta blestemului şi a destinului, v-aţi gândit la asta? Alegeţi voi calea anchetei, probele accidentului sau destinul!

La un post de radio, RomanticFM, o ştiristă vorbea despre accidentul de pe Valea Prahovei a lui Şerban Huidu. Între Valea Prahovei şi Cotul Donului sunt peste zece kilometri distanţă, dar ce mai contează pentru ei, jurnalişti fără şcoală! Despre deontologia profesiei de jurnalist, no comment! Sunt vremuri în care se mănâncă căcat cu polonicul pentru că singura justiţie a rămas în mâinile celui de sus!

Reclame

, , , , , , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: