Ce facurati cu Stiinta ba nenorocitilor?

Miting suporteri U Craiova 6

Image by Bogdan-Ioan via Flickr

Prea puţini oameni îşi amintesc de faptul că în 1974 în România s-a încercat formarea unei super echipe de fotbal, un Real Madrid de România! Atunci, marele Nicolae Dobrin semnase pentru Universitatea Craiova. Faptul în sine, apreciat de oamenii de fotbal care întrezăreau posibilitatea ca o echipă românească să domine Europa, nu a fost agreat de conducerea politică şi nici de către cluburile bucureştene care vedeau cum centrul de greutate al fotbalului se deplasa din Bucureşti la Craiova.

Hai Ştiinţa, Hai Craiova” era cântecul Speranţei în anii 80

REMEMBER. Fotbalul românesc a scos greu capul în lume şi numai datorită unor oameni excepţionali am ajuns la primul Campionat Mondial de Fotbal în 1930 în Uruguay. După Război, prima echipă care a reuşit să atragă atenţia asupra fotbalului din România, a fost CCA iar prima echipă care a ajuns în turul III într-o competiţie europeană, Cupa Oraşelor Târguri, devenită apoi Cupa UEFA şi acum Europa League, a fost Dinamo Piteşti, devenită F.C.Argeş. Apoi a venit rândul Universităţii Craiova, rândul Ştiinţei să pătrundă în Europa, ajungând până în semifinalele Cupei UEFA, cu Benfica!

Epoca romantică a fotbalului românesc a însemnat talent şi muncă!

Dar aceste echipe reprezentau o anumită comunitate şi deveniseră parte din identitatea acelei comunităţi. Se spunea Echipa Armatei, Argeşenii, Oltenii, Bănăţenii, Clujenii, etc.

Simbolurile ţin de inimă şi nu de buzunar!

Nu s-a spus niciodată că vreuna din echipe este a lui Gheorghe al Scroafei sau a lui Mitică Labătristă pentru că are bani! Nu este drept ca simboluri şi reprezentanţe ale comunităţilor să fie la bunul plac al unor infractori!

Comunicatul FRF de ieri 20 iulie 2011, nu a fost o surpriză! În fotbalul românesc, la fel ca şi în viaţa politică, s-a strâns “crema” borfaşilor, cei pentru care contează numai orgoliul şi banii!

“HOTĂRÂRI ALE COMITETULUI EXECUTIV AL FRF

Astăzi, miercuri 20 iulie 2011, a avut loc la Casa Fotbalului o nouă ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care a hotărât, printre altele:
1. În urma încălcării grave a Statului FRF, în temeiul art. 18, pct 2, coroborat cu prevederile art. 18, pct. 1, ambele din Statutul FRF, Comitetul Executiv adoptă măsura de excludere provizorie a clubului SC Fotbal Club U Craiova SA, urmând ca această măsură să fie supusă validării primei Adunări Generale a FRF;

…………………………….”

Ce făcurăţi cu Ştiinţa băh nenorociţilor!?! 

pagina Universitatea +La castigarea titlului de campioana in 1980 si-au adus contributia: Boldici, Lung, Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ungureanu, Balaci, Beldeanu, Crisan, Donose, Camataru, Geolgau, Cartu, Irimescu, Purima si Ciupitu (antrenori Valentin Stanescu si Ion Oblemenco). Cu acelasi lot, in 1981, Universitatea castiga si cupa si campionatul, avand la timona pe Ion Oblemenco si Tica Otet.

, , , , , , , ,

  1. #1 by papornitacuvorbe on 22 Iulie 2011 - 18:22

    e, ce făcură, uite întrebare şi la matale; în ţara asta, dacă mai este ceva care aduce cât de cât a simbol, care le mai aduce oamenilor puţină bucurie în suflet (prin intermediul unor amintiri măcar, dacă altfel nu), atunci trebuie făcut praf acel ceva; că se cheamă Ştiinţa Craiova, Poli Timişoara, Steaua, contează prea puţin, se găseşte peste tot câte-un mititel, câte-un becal sau vreun altul din acelaşi soi care să pună serios umărul la demolare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: