Nu excludeti prezenta bacteriei ucigase in Romania

Low-temperature electron micrograph of a clust...

Image via Wikipedia

In Germania sunt unsprezece cazuri de deces şi sute de cazuri de bolnavi infestaţi cu Escherichia coli enterohemoragică (EHC). Dar apar cazuri din ţările scandinave, Suedia şi Danemarka. Se aruncă vina pe castraveţii din Spania. Ceva pute rău de tot aici. Înainte de ambalare, castraveţii se spală şi se trec printr-un jet de aer. Indiferent cu ce ar fi fost tratate culturile, acestea nu ar fi dus la apariţia bacteriei ucigaşe. Iar dacă natura ar fi dat bacteria, ar fi dat şi antidotul. Dar tulpina de EHC descoperita in Germania este extrem de agresiva.
Bacteria e produsul unui laborator de genetică şi avea rolul de a distruge celelalte bacterii care ar fi împiedicat creşterea rapidă în greutate a vegetalelor.
Nu excludeţi prezenţa bacteriei ucigaşe din România. Două sunt motivele:

  1. România este un câmp imens de testare a vegetalelor modificate genetic. Tabără nu trebuie întrebat despre asta, ci anchetat.
  2. Vămile sunt varză în România, orice produs poate fi introdus în ţară fără nicio verificare sau analiză, singura obligaţie fiind şpaga spre PDL.

În aceste condiţii, ce siguranţă mai putem avea în comunicatele guvernamentale?

Anunțuri

, , , , , , ,

  1. #1 by U R A N U S on 31 Mai 2011 - 19:23

    E.coli este un microb ubiquitar, de gasit in continutul intestinal al omului si a mai toate animalele, in special (datorita si marimii) la bovine, iar din cand in cand (la zeci de ani, or so) apar tulpini, forme(strains) cu patogenitate crescuta, datorata si lipsei totale de construire a rezistentei omului la aceste noi tulpini(imunitate specifica)..Iar din punct de vedere al cazurilor, aceastea apar zilnic, insa foarte disparate(sporadice) sunt tratate, unele cazuri(copii sau batrani) mor, insa problema si semnalul de alarma se trag cand apar cazuri grupate , si se banuieste o sursa comuna, de infectie. Chiar daca respectivele vegetale sunt „tratate’ la impachetare (spalate si suflate cu aer, alte metode, etc.) contaminarea acestora se poate face oriunde pe lantul producator, consumator, insa imbolnavirile se produc cand consumatorul nu respecta (din graba sau ignoranta) regulile de aur a folosirii alimentelor, adica bine spalate, bine pregatite termic, dublate de aceleasi masuri , referitoare la mainile sale(sau ale celor care prepara hrana) si a echipamentului si ustensilelor folosite. Toate aceste boli sunt conditionate, adica pot fi prevenite, prin intreruperea lantului epizootologic undeva(oriunde) dar pentru ca nu exista nici o garantie( chiar daca este adnotata pe eticheta), singurul responsabil ramane consumatorul care are toate informatiile si conditiile, sa previna o asa infectie. Mai ales in tarile dezvoltate, unde apa curenta nu mai este o problema, de sute de ani.
    Altfel nu cred ca ar fi o infectare la vointa cuiva, pentru „controlul populatiilor” , aceasta s-ar face in alte tari cu densitate mult mai mare si premise medicale inferioare, unde efectele ar fi mult mai drastice.

    • #2 by mircea batranu on 31 Mai 2011 - 19:29

      Intre timp autoritatile germane au comunicat ca nu castravetii sunt de vina pentru ca n-ar fi spalati; exact ceea ce am spus si eu in articol! Aici e vorba despre o tulpina extrem de agresiva si asta da nastere multor intrebari!

  2. #3 by U R A N U S on 1 Iunie 2011 - 18:49

    Inca nu stim exact unde sunt concentrate cazurile: daca sunt concentrate pe o piata sau un restaurant, e clar ca contaminarea a avut loc la end-terminal, adica la vanzator sau la bucatarie, iar consumatorul- victima a mancat ca de obicei, pentru ca -la restaurant- chiar nu ai nici o sansa sa verifici acest aspect(curat si placut nu echivaleaza cu sanitar). Ca este o tulpina extrem de agresiva, este posibil, cum am zis, din cand in cand apar aceste tulpini, fie ca si-au dezvoltat sisteme de aparare la chimicale si anticorpi, fie ca este o mutatie foarte departe de „baza”, incat organismul uman(animal) nu gaseste nici o portita de a lupta impotriva acesteia. Si inca ceva: cine sunt victimele? Copii, batrani, infectati cu SIDA, sau diverse boli cronice?

    • #4 by mircea batranu on 1 Iunie 2011 - 21:25

      @Uranus Eu am facut o infectie cu E coli in Germania in 2003; m-am cazat intr-o localitate langa Koln in vila unor particulari care aveau la subsol un bazin mare de apa calda; infectia am luat-o din apa iar a doua zi aveam 40 gr c temperatura; in loc sa chem doctorul am pornit spre casa iar cand am ajuns la Arad pluteam; m-au preluat doi medici care au depistat bacteria in urina si m-au ciuruit cu antibiotice iar dupa trei zile am pornit mai departe! Dar am avut o stare in care doream sa ajung sa mor in tara! Asa ca stiu bine despre ce e vorba!

  3. #5 by U R A N U S on 2 Iunie 2011 - 18:16

    Exact ce iti spuneam eu, E. Coli este o bacterie ubiquitara, o poti lua din aproape orice loc, „ultima aparare” este cea mai importanta, adica contactul intim, ce bagi in gura (neprelucrat termic sau cu maine sau ustensile murdare, pe care-deasemeni- nu stii niciodata ce se gaseste), in cazul tau infectia (poarta de intrare) a fost tot calea orala, din apa contaminata, insa in acest caz e greu sa te aperi, chiar daca faci dusi si inainte si dupa, este de ajuns ca doar cativa stropi de apa (puternic) contaminata sa-ti ajunga in gura si apoi sa fie inghitite si posibilitatea de a face infectia creste la peste 90%; din piscine netratate (clorinate sau alte metode de dezinfectie ) poti sa te capatuiesti cu o multime de boli si cu cat aceste ape sunt mai calde (nu vorbesc de ape termale) sansa dezvoltarii a diverse microorganisme patogene creste; Niagara canadiana, are probabil cele mai multe piscine publice -afara-incalzite, chiar si cel mai mic si ieftin motel are o piscina (macar de 60-70 mp) incalzita, insa au sisteme (kit-uri) de permanenta filtrare si dezinfectare(inclusiv zilnica testare), incat a lua ceva din aceste ape, este aproape imposibil.Cel mai sanatos este -intr-o asemenea situatie- sa faci dus inainte(pentru restul) si dupa (pentru tine), cat si dezinfectia gurii chiar cu un pahar de alcool tare, care insa (prima gura) trebuie scuipat afara, si bineinteles a incerca sa nu mananci nimic cu mainile, in acest timp.

    • #6 by mircea batranu on 2 Iunie 2011 - 19:19

      Am fost aproape sigur ca ma omoara si degeaba te speli si inainte si dupa daca intri in mediul ei!

  4. #7 by U R A N U S on 3 Iunie 2011 - 19:11

    Bacteria E.coli se transmite de la om la om, confirma OMS
    Foto: salem-news.com
    Nikon D5100 kit 18-55mm VR AF-s DX + Bonus Geanta Crumpler Top Loader + Card SD 8GB Sandisk3299 RON

    Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a confirmat, vineri, ca bacteria intestinala E.coli enterohemoragica (EHEC) se poate transmite de la om la om, prin intermediul dejectiilor sau pe cale orala.

    „Acest tip de transmitere ne ingrijoreaza, iar din acest motiv dorim sa fie promovate mai multe mesaje referitoate la igiena personala”, a declarat epidemiologul OMS, Andrea Ellis, potrivit agentiei EFE…
    ––––
    Totusi, higiena personala la „ultima veriga”, adica la consumator, este decisiva, asa cum arata si articolul de mai sus, cea ce subliniam eu cu o zi in urma.
    E.Coli, la un organism (uman) echilibrat, nu este mortala, de obicei sunt omorati copiii, batranii, cei cu boli cronice (inclusiv SIDA) si chiar cei cu un stress psihologic intens si indelungat, inclusiv prin lipsa adecvata a orelor de somn, iar procentul de fataliatati(in toate aceste categorii) nu este mai mare de 3-4 % din totalul infectatilor.

    • #8 by mircea batranu on 3 Iunie 2011 - 19:32

      Incep sa cred ca tot prin apa au luat si ceilalti/ ori din bazin ori din apa da baut! Dar cu siguranta e o tulpina produsa in laborator!

  5. #9 by U R A N U S on 5 Iunie 2011 - 20:20

    Chiar daca se va veni cu o teorie, te asigur ca in acest fel de cazuri, este doar o speculatie, care insa poate fi si adevarata, insa imposibil de demonstrat.

    • #10 by mircea batranu on 5 Iunie 2011 - 20:24

      Eu sunt aproape sigur ca tulpina E coli nu e naturala si atunci nu ramane decat varianta producerii intr-un laborator; multe bacterii sunt produse ca sa distruga alte bacterii iar cineva a scapat o doza „out of labor” sau chiar au facut o testare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: