Noi nu stim ce inseamna monarhia

coroana de otel a Romaniei

Coroana de otel a Regelui Carol I

Trebuie să recunoaştem că noi, majoritatea absolută a României, nu avem experienţa monarhiei. Avem cunoştinţe din istorie, din familie şi din media, dacă am fost interesaţi de Regatul României. Privim spre regatele din vestul Europei şi încercăm să ne imaginăm cum ar fi România într-un alt destin. Dar patruzeci de ani de comunism şi de educaţie dictată de analfabeţi, ne-au orbit şi ne-au aruncat, după 1989, unii împotriva celorlalţi. Năravul dobitocului ajuns să decidă soarta celorlalţi îl vedem expus astăzi în toată dimensiunea lui apocaliptică. Luaţi vă rog manualele de istorie sau enciclopediile şi puneţi faţă în faţă pe înalţii funcţionari de stat de atunci cu gloata mizerabilă de azi. Nu pot aşterne pe aceeaşi pagină numele celor ce-au făurit România cu nemernicii care azi au distrus-o!
Noi nu avem propria experienţă a monarhiei pentru că suntem generaţii pe care nişte minţi bolnave şi doctrine absurde, au încercat să le robotizeze. Există însă în oameni un spirit care transcende vremurilor şi datorită lui putem spera la renaştere!
Nu avem propria experienţă a monarhiei dar nu mai avem nici reperele de demnitate din istorie! Iar speranţa se leagă de mâine, de ziua de după furtună!
10 Mai e o zi a demnităţii, este o zi a României!

vezi si
9 si 10 Mai sunt zilele României

, , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 10 Mai 2011 - 17:14

  se pare ca pana la urma te-am convins! Ma bucur, nu pentru mine si nici chiar pentru tine, ci pentru cei multi care incep sa inteleaga cine este adevaratul dusman al poporului (republica condusa de valuri de regi neancoronati) si cine este adevaratul garant al prosperitatii si justitiei sociale a tuturor, adica Monarhia, in care un monarh a carui familie carmuieste de secole, este de 20 de ori mai sarac decat un ciocoi roman (imbogatit , practic, in cativa ani), in timp ce tara respectivului monarh este pe culmile prosperitatii, iar Romania republica , moare de foame.

  • #2 by mircea batranu on 10 Mai 2011 - 17:46

   @Uranus E o realitate ceea ce am scris! Noi nu avem experienta monarhiei dar nici exercitiul democratiei!

 2. #3 by U R A N U S on 10 Mai 2011 - 18:07

  Tocmai de aceasta am subliniat intotdeauna ca natia are nevoie de o clasa conducatoare, alcatuita din intelectuali veritabili, care vor trage- la nevoie- poporul dupa ei. Monarhia, este zilnic dovedit, detine aceasta calitate, in care pe verticala, impune -cu adevarat- omul potrivit la locul cuvenit , si care – pe orizontala mai ales- va educa pe multi altii, si va institui si impune, adevaratele legi ale democratiei autentice, care nu pot fi separate, prosperitatea generala si justitia sociala. Actuala rupere a tuturor relaltiilor Casei Regale Romane cu cea Germana, ma face sa cred ca in spatele scenei se trag sfori serioase (si oficiale, in care este implicat actualul varf al guvernului), pentru restoratia Monarhiei, in Romania.

  • #4 by mircea batranu on 10 Mai 2011 - 18:26

   Eu cred ca vremurile vor decide inaintea vointei noastre! Lucrurile se precipita in lume!

 3. #5 by nemilosu on 10 Mai 2011 - 22:51

  Regele si Patria !
  Sunt monarhist de prin 1982. Chiar si atunci, din manualele de istorie cenzurate si masluite, razbateau lucrurin de netagaduit despre Casa Regala. Apoi mai era Europa Libera cu evocarile ei… Astfel puteam nuanta, puteam pricepe care a fost diferenta uriasa dinre Carol I si Carol II. Cine au fost reginele Romaniei si ce clasa politica ne-a smuls fanariotilor si ne-a dus la Unire si la Incoronarea de la Alba Iulia
  Cu astfel de convingeri monarhiste am iesit in strada in 1989.
  Va mai amintiti milionul de bucuresteni iesit in strada in 1992, atunci cand Regele Mihai a putut sa vina in tara?
  S-a dus pe apa Dambovitei tot entuziasmul. Majoritatea celor care gandesc ca noi, sunt in Vest, satui de mineri si fesenisti, de precupete si sabotori. Noi astilalti, ramasi aici, traim acelasi lucru, usor actualizat. Minerii sunt inlocuiti de interlopi, fesenistii de pedelisti, precupetele de manechine si sabotorii de jurnalisti. Rolul lui Marian Munteanu a fost luat de Mircea Badea iar noi, pe vremuri in strada, ne intalnim online si-i mai blestemam oleaca pe hotii astia

 4. #6 by U R A N U S on 11 Mai 2011 - 18:28

  Regele Mihai, omagiat de Londra pentru ca a scurtat razboiul cu sase luni

  Regele Mihai a primit marti, la Palatul Elisabeta, distinctia „The Freedom of the City of London” din partea Guild of Freemen of the City of London si a fost omagiat de oficialii britanici pentru ca a scurtat „cu cel putin sase luni” cel de-Al Doilea Razboi Mondial si a salvat mii de vieti.

  Sir Arthur Gavyn, cel de-al 675-lea lord primar al City of London, a evocat momentul 23 august 1944, cand regele Mihai a decis ca Romania sa treaca de partea Aliatilor, impotriva Germaniei Naziste, si a ordonat arestarea maresalului Ion Antonescu.

  „Curajul dumneavoastra din anul 1944, de a pune capat regimului maresalului Antonescu, va dainui in istorie ca una dintre cele mai mari realizari ale vreunui monarh. Pentru ceea ce ati reusit in perioada voastra de domnie – scurtata de imprejurarile nefericite – multi dintre noi, astazi, familiile si prietenii nostri va datoreaza existenta.

  Actiunile domniei voastre au salvat mii si mii de vieti, au scurtat razboiul cu cel putin sase luni. Pentru ceea ce ati reusit in perioada Voastra de domnie – scurtata de imprejurarile nefericite – multi dintre noi, astazi, familiile si prietenii nostri va datoreaza existenta”, a spus fostul lord primar al City of London, cu ocazia ceremoniei…”

  ––––––
  Acest aspect a fost si a ramas important pentru toata lumea, dar pentru noi, romanii, este si mai important, sa ne gandim ca am fi terminat razboiul de partea Germaniei…. Eu cred ca Romania nu ar mai fi existat!

  • #7 by mircea batranu on 11 Mai 2011 - 18:43

   Tratatul de pace de la Paris ne-a pus de partea Axei si nu a Aliatilor (la cererea rusilor)!

 5. #8 by U R A N U S on 11 Mai 2011 - 19:34

  Corect, insa situatia ar fi fost dezastruoasa, daca la modul concret, Romania iesea din razboi de partea Germaniei.

 6. #10 by U R A N U S on 11 Mai 2011 - 19:59

  Pai tocmai asta e baiul, insa pana la urma putem zice ca am scapat usor! Sa ne gandim ce pretentii ar fi avut URSS daca terminam razboiul impotriva LOR, sa nu mai zicem de partea Germaniei! Si cinstit, nui-ai fi putut blama, Rusia -la acea data- nu avea intentii beligerante cu nimeni, Germania a vrut sa-i ocupe si oricine i-a ajutat a devenit dusmanul URSS si trebuia sa plateasca, in caz de nereusita.Cea ce s-a si intamplat, inca o data, am scapat-datorita regelui Mihai- ca natie, cu pielea negarbacita, asa cum -iarasi, cinstit- am meritat, pana la momentul ” intoarcerii armelor impotriva nazismului”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: