Valeriu Tabara e penal, nu numai borfosmecher

S-a afişat permanent drept un mare patriot, cu inima lipită de Transilvania şi de România, un superspecialist în agricultură şi un politician corect. Întrucât nu am cunoştinţele necesare să pot analiza agricultura, mă voi limita la atitudinea lui Valeriu Tabără faţă de două situaţii:

 1. El este nu numai susţinător dar şi pion în România al producătorilor străini de culturi agricole modificate genetic. Acest lucru a fost prezentat de cablogramele Wikileaks şi recunoscut de Tabără.
 2. Într-o perioadă de criză cumplită în economie, afacerile lui în consultanţa agricolă i-au adus milioane bune de dolari şi asta într-o ţară în care agricultura e la pământ şi importă 80% din produsele alimentare!

El este mai mult decât un borfoşmecher şi sunt surprins că nu-l trimite nimeni în instanţă. Tabără, ajuns ministru, reprezintă un interes străin în România. Atenţie DNA, OLAF! Interesele străine se dezvoltă pe bani foarte mulţi! Valeriu Tabără este nu numai borfoşmecher, el este penal iar locul lui este în altă parte!
Referitor la culturile modificate genetic, sunt principial împotriva oricăror modificări care distrug Armonia naturii, inclusiv a unor operaţiuni simple care nu au legătură cu ingineria genetică dar care au distrus sănătatea umană şi animală, cum sunt rafinările (ulei, zahăr).

Vezi si:
Borfosmecherul de România

 

Reclame

, , , , , , , ,

 1. #1 by silviu totti on 5 aprilie 2011 - 18:34

  A ocupa o asemenea pozitie in ierarhia de stat, sub culoarea PDL, este din start o certificare a apartenentei la o grupare constituita in scop infractional.Individul are pe constiinta subminarea „Vetrei Romanesti” iar cele 4(PATRU !!!) milioane de hectare necultivate nu inseamna numai oameni puturosi ci si lipsa unei POLITICI AGRICOLE nationale!
  Sunt perfect de acord cu primejdia „lucrului” impotriva naturii-mama si , fireste, impotriva lui Dumnezeu, asa cum frumos spuneti, a Armoniei naturii…
  Cum putem sa ignoram ceea ce am mostenit, conditii atat de generoase pentru a nu rabda de foame, a manca sanatos si ecologic si a oferi hrana si altor zeci de milioane de semeni, deci facand bani din lucrarea pamantului, din caldura soarelui si din priceperea mintii!Cum se poate ignora scoala agricola romaneasca, munca celor care au invatat carte pentru a valorifica marile avantaje date de natura romanilor?Cum sa lasi, ca om politic (vorbesc in general…,) sa se distruga ceea ce a fost realizat cu mari eforturi de un intreg popor, fara sa te lupti pentru indreptarea maselor de tarani catre economia de piata capitalista, care nu inseamna fragmentarea suprafetelor mari, nu inseamna distrugerea sistemelor de irigatii, nu inseamna defrisarea salbatica a padurilor, nu inseamna renuntarea la lucrarile de imbunatatiri funciare si de impiedicare a degradarii solului?
  La inceputul anilor ’90, conducerea statului primea rapoartele din teritoriu, intocmite de SRI, care semnalau frecventa recomandare cvasi-generala a specialistilor straini sositi in Romania , respectiv de a nu distruge ceea ce tarile lor au realizat in mai multe generatii, anume concentrarea suprafetelor agricole.
  Astazi, vedem pe ecrane pe pseudo-strategul MIrcea Cosea, cadru acoperit DIE (se pare ca aripa necinstita…) lamentandu-se ca economia Romaniei iese greu din recesiune iar la Cotroceni il vedem in reportaje pe un alt specialist (bahic…), consilierul prezidential Bogdan Teodoriu, care a fost acuzat de „evaporarea” unor fonduri pe vremea ministeriatului la „Cercetare” si nu numai…
  Din biografiile unora ca acestia a rezultat esecul Romaniei din prezent, si va fi greu sa reparam ce s-a distrus, dar nu IMPOSIBIL!

  • #2 by mircea batranu on 5 aprilie 2011 - 19:01

   Ei s-au invatat ca pot face orice, fara sa fie trasi la raspundere! A mai fost unul care tot asa credea ca e pe vecie si a sfarsit la Targoviste! Tabara insa, reprezinta clar un interes strain si va fi condamnat de orice instanta! Pana sa apara cablogramele de la Wikileaks el n-a suflat o vorba! In Romania, cartofii au ajuns trufandale iar el apare la TV si rade ca imbecilul! Trebuie sa strangem randurile Silviu!

 2. #3 by silviu totti on 5 aprilie 2011 - 19:11

  Absolut!Avem o tara prea frumoasa si copii prea buni ca sa nu apucam sa ne mai bucuram si noi de munca noastra, a parintilor nostri dar si a ce ne-a lasat Dumnezeu aici, in Romania,!Nu unde ne-ar trimite jalnicul nostru „carmaci”!

 3. #4 by nemilosu on 5 aprilie 2011 - 22:13

  Cum strangem randurile?

  • #5 by mircea batranu on 5 aprilie 2011 - 23:00

   Adrian
   Din aproape in aproape! Voi posta pe Uniunea Radicala! Interesul comun este sa traim decent intr-o tara in care legea sa fie lege si respectul respect!

 4. #6 by U R A N U S on 6 aprilie 2011 - 16:39

  „Întrucât nu am cunoştinţele necesare să pot analiza agricultura,..

  …Într-o perioadă de criză cumplită în economie, afacerile lui în consultanţa agricolă i-au adus milioane bune de dolari şi asta într-o ţară în care agricultura e la pământ şi importă 80% din produsele alimentare…”
  _______

  La agricultura se”pricepe” toata lumea , (inclusiv Tabara!),. oricum nu e nevoie sa faci cine stie ce analize, din constatarea ta, e clar ca tipul merita sa stea in alta parte. Da, rafinarea (unde se folosesc si produse pe baza de clor, pentru „inalbire”) este un procedeu care aduce un grad de toxicitate produsului final, insa este foarte raspandit, in realitate , uleiul, cand se obtinea doar prin presare , se numea Unt de Lemn.

  Siarasi ai dreptate cu Legea, deci cum am zis eu
  „Pentru Patrie si Popor , prin Lege”

  • #7 by mircea batranu on 6 aprilie 2011 - 16:45

   @Uranus

   ce dovada mai clara trebuie decat ca reprezinta un interes strain in timp ce e ministru???

 5. #8 by U R A N U S on 6 aprilie 2011 - 17:27

  Exact! In postarea de mai sus am omis sa punctez ca, chiar daca acest individ va fi gasit vinovat(de catre cine???) si va fi (in extremis) condamnat, nu se rezolva mare lucru, !Cu o buruiana (aruncata la gunoi) nu se face primavara, altul ca el ii va lua locul, iar peste 90% din aceasta administratie si legislativ sunt facuti pe acelasi calapod, solutia este aceiasi, adica radicala: asta mai poate repune Romania pe un drum bun!
  Romania, la disponibilitatea generoasa de arabil si pasuni si fanete(si chiar si luciu de apa) nu ar trebui sa aiba ferme sub o mie de hectare, potrivite pentru alte tari ca Olanda, Grecia, etc.

  • #9 by mircea batranu on 6 aprilie 2011 - 17:50

   Tabara si-a primit banii prin consultanta si contracte de cercetare crezandu-se foarte destept! Eu sper ca investigatia Administratiei de Stat din US sa se dezvolte si sa ajunga si aici! Inainte se dadea mare patriot iar acum se da mare cercetator!

 6. #10 by nemilosu on 6 aprilie 2011 - 22:52

  Cum ma simt eu, vazand mere poloneze in magazine, iar merele din Sibiel (sanatoase, ecologice, pe nimica) nu le vrea nimeni, astfel incat iau calea cazanelor. Credeti-ma, rachiul de mere nu este bun la gust. Si-apoi, ce se face cu-atata amar de rachiu? Pai se bea…
  Si-apoi, ii vad pe cap-patratii de la Bucuresti ca nu pot finanta bugetul din venituri interne (impozite, contributii etc). Si ce fac prostii aia? Se imprumuta la FMI. S-ar imprumuta si la satana, numai sa nu caute solutii pentru ca productia interna sa ajunga pe rafturi, in detrimentul importurilor.
  E un pitic de la ministerul agriculturii pe care il tot cheama Moise Guran la emisiunea lui. Adrian si nu-mai-stiu-cum. Bai frate, ala-i smecher ca un sef de sala, limbaj si replici de smenar gradat de securisti, prost gestionar al treburilor agriculturii dar tare in clanta ca o curva batrana, devenita precupeata.

  • #11 by mircea batranu on 6 aprilie 2011 - 23:24

   Nu m/am uitat demult la emisiunile lui Moise Guran! Poate duminica asta! Nu din prostie au facut imprumutul la FMI ci din ticalosie!

 7. #12 by nemilosu on 6 aprilie 2011 - 23:46

  M. Guran nu mai e la Antena3, ci pe TVR 2 in fiecare zi lucratoare la ora 19,00
  Emisiunea imi place mult. Invitatii sai insa, nu. Tot felul de cioclii bancari, secretari de stat fara scoala primara etc
  Referitor la imprumuturie FMI o rectificare: din prostie si ticalosie. Pentru ca la noi, si ticalosii sunt prosti.

 8. #13 by silviu totti on 7 aprilie 2011 - 10:50

  Intradevar, sunt atat de prosti incat nu vor sau nu pot sa inteleaga faptul ca la cat de mult este de lucru in Romania, macar si pentru a ajunge la standarde europene in infrastructura, amenajarea teritoriului, asistenta medicala, nu mai vorbesc de ramuri economice unde avem din start avantaje naturale, ar avea de castigat imens numai din dezvoltarea proiectelor cu adevarat utile tarii.Nu ar trebui sa avem someri cel putin doua generatii, dar trbuie sa existe acele legi care sa impiedice furaciunea, atat din banii publici cat si din cei europeni.
  In ce priveste pe Moise Guran, este unul din cei ai buni realizatori de emisiuni cu caracter economic dar si formator de competente economice la public.Talentul cu care explica fenomenele complexe ale economiei de piata dar si „smenozelile” guvernantilor ma fac sa gandesc cu mult regret la perioada anilor ’90, ai „marii” si „micii’ privatizari (un dobitoc de la
  o formatiune de analiza a unui serviciu de informatii introdusese si nivelul „mezzo”…), cand
  s-au cheltuit sume uriase pentru a se mima procesul de educare economica a viitorilor „cuponari”.Cosea, Puwak, Negritoiu, Isarescu, Dijmarescu, Severin, Stolojan, toti legati direct sau indirect la aripa necinstita a DIE (si mai sunt foarte multi altii…)au cladit reconstructia Romaniei pe o mare minciuna , ceea ce avea sa duca la anihilarea statului nostru din punct de vedere economic, cu grave consecinte sociale, pe termen lung.Factor esential in strategia celor care au „coordonat” in folos de gasca si al unor interese straine, nu numai rusesti, a fost tocmai lipsa de cunostinte economice la nivel general, chiar si persoanele cu pregatire superioara nefiind stapane pe categoriile economice ale economiei e piata. Va reamintesc numai episodul survenit in aplicarea legii 55/1995, a accelerarii privatizarii, cand s-au suprasubscris un numar urias de cupoane la „Petrolimportexport”, care avea un capital social infim, dar castiga din rulaj!
  Asa ca, orice efort de a se explica romanilor, in mod corect, cum functioneaza piata si mecanismele ei, este imperios necesar si binevenit. Astfel , nu ar mai fi posibil ca la Televiziunea nationala, in noiembrie 2009, inainte de prezidentiale, „micul carmaci” sa dea drept exemplu de iesire din criza unii indicatori din sept. 2009, cu adevarat superiori celor din august, dar luna august fiind luna de CONCEDII (!!!) .Toti complicii sai, Boc, Videanu, de Flutur n-are rost sa mai spunem, el este cu oi pe dealuri, aflati in spatele „fiintei extraordinare”,”fondator al basescianismului” etc, ranjeau aprobator la o asemenea manipulare grosolana a romanilor, stiind ca se pot baza in toate actiunile lor pe lipsa de cunostinte a concetatenilor nostri, inca departe de ceea ce inseamna lupta sociala pentru drepturile omului, acelea invocate pentru schimbarea oranduirii de dinainte!

  • #14 by mircea batranu on 7 aprilie 2011 - 12:09

   Ce putem sa mai spunem? Se stie ca toti cei din comertul exterior si din ministerul de externe erau formati pe structura informativa! Se stie asta dar degeaba! Ei au pus mana pe tara!

 9. #15 by nemilosu on 7 aprilie 2011 - 17:02

  Acuma ca toti isi fac de cap in Romanica nu e o noutate. Daca nu erau structuri informative si/sau masoni, ar fi pus mana pe tara asta sefii de post si de gostat, gestionarii de la shop-uri si sefii de sala din restaurante. Astia erau plevusca informativa din epoca de aur.
  Daca prostimea cu drept de vot ar fi votat cu bun-simt dupa 1989, alta ar fi fost situatia. Nu ca am fi refacut Romania Mare, nici ca am fi facut-o bogata si civilizata ca Austria, dar am fi fost in Visegrad si cred ca am fi urmat drumul Poloniei, economie care la nivel macro semana destul de mult cu a noastra in 1989.
  DAR, s-a speculat pe aplecarea romanilor spre invidie, mijnciuna, fatarnicie si hotie. Sa nu ne ascundem in dosul cliseelor: In 90 erai aproape linsat daca pomeneai de Ratiu si Campeanu. Ce sa mai vorbim de Senior sau Marian Munteanu. Sa pomenesti de Rege????
  Doar in centrul Bucurestiului, al Timisoarei, Clujului, Brasovului, Sibiului… dar si acolo erai inconjurat de fesenisti aprigi care doreau sa-ti salveze sufletul. Cu astfel de romani inculti, superstitiosi si agresivi nu se puteau vota oameni normali.
  Acei fesenisti care au votat ca oile pe Iliescu la foc automat, s-au trezit acum ca sunt de „dreapta” si s-au agatat de Basescu. Deci oile care-au votat Ion, au fost puse de Traian in pozitia capra, asa, ca sa simta odata ca lumea ce inseamna PCR-FSN-PD-PDL…va place ce se intampla azi? Baza a fost pusa in 90
  Dar nu, prostimea, suparata, ne convinge ca i-a ajuns si ca la urmatoarele alegeri va vota cu…Diaconescu OTV

  Prea des se striga la noi BARABA de cate ori prostimea este intrebata, prea suntem un popor de infractori potentiali. La noi, lumea se imparte in aia care si-au pus-o cu preuteasa, in aia care si-ar pune-o si in aia care s-ar uita la un film cu aia care si-au pus-o. Sunt rari romanii care nu se incadreaza in una din cele trei categorii.

  • #16 by mircea batranu on 7 aprilie 2011 - 17:16

   Subscriu celor scrise aici! Structura care l-a tinut pe Iliescu, a basculat cu totul spre Basescu, el fiind membru al acesteia! Armata a ramas marea muta! Razboiul romano-roman e declansat demult, din anii marii crize din 29-33 si sub o forma sau alta, el a continuat! Acum insa e in pericol existenta tarii!

 10. #17 by silviu totti on 7 aprilie 2011 - 17:44

  Ma tem ca „structura” in cauza l-a sustinut pe Iliescu nu pentru el ci pentru propriul interes, omul avea o legenda creata iar, vorba lui Lapusneanu, „prosti dar multi”, adica vreo 80%, l-au votat…
  Din pacate, si eu am votat cu Iliescu, pentru ca eram pentru schimbari gandite si nu intempestive. Cand a aparut, in 1996, Constantinescu cu cei 15000 de specialisti, nu era posibil sa verificam, dar cand a sustinut ca in 4 (patru !) ani aduce investitii straine de 60 miliarde dolari, cand noi nu absorbisem decat vreo 3,3 mrd. USD in sase ani si plateam deja dobanzi penalizatoare la imprumutul de la Banca Mondiala pentru reabilitarea sistemului sanitar, am realizat ca este un prost manevrat.Mai mult, varul sotiei mele, coleg de an cu Constantinescu, nu a fost primit in UTC din cauza secretarului de an de atunci , Emil C-tinescu, datorita originii nesanatoase!?!?Omul traieste in America, Florida, si poate confirma oricand.Asa ca nu prea aveam, ca romani, de unde alege.In plus, erorile grave facute de opozitie, partial din cauza infiltrarii cu oameni ai „structurii” in discutie, inca din ianuarie 1990,
  au discreditat dreapta autentica. Facatura „portocalie”, fosta internationalista de stanga, nu are cum sa ne convinga de buna sa credinta, cand vedem atata minciuna si ipocrizie.
  Daca vrem sa ne rezolvam problemele reale, trebuie sa le identificam si sa le discutam responsabil, civilizat, cu obiectivitate, in care sa tina seama de cat de multi sunt cei care voteaza pentru avantaje de genul pelerinelor, umbrelelor, banilor etc!In plus, uitati-va pe bloguri, este cutremuratoare lipsa de cultura, de cultura politica, incrancenarea, absenta cunostintelor despre functionarea statului democratic, violenta limbajului, volumul redus de cuvinte etc!Aici este cu adevarat pericolul real al destramarii Romaniei in care am trait noi, cei mai varstnici!De aceea, hai sa mentinem, macar pe acest blog, un standard elevat de exprimare, sa nu patim ca Vadim, care din cauza violentei limbajului, a compromis ideea unui nationalism romanesc atat de necesar in fata agresiunilor de astazi…

  • #18 by mircea batranu on 7 aprilie 2011 - 17:55

   Eu l-am respectat pe Constantinescu pentru ca a stat ca presedinte in randul doi si mai ales pentru ca nu a fost vedeta! Dar nici nu a putut impune un model de stat civilizat si european! Spre deosebire de Basescu insa, Constantinescu este un om cult si civilizat! Mizeria limbajului politic si a procedurilor a adus-o Basescu! Agresiunea permanenta minciuna si conflictul in societate au fost promovate ca politica oficiala de catre Basescu! La noi nimic nu se va construi pana nu se scapa de el! In privinta constructiei noastre, vom incepe de luni!

 11. #19 by nemilosu on 7 aprilie 2011 - 18:37

  OK, bun, situatia prezenta insa pe mine ma face sa alunec in incercari de pamflet amar. Sunt f. suparat
  Asa este, E. C. a fost un presedinte de mucava. Din pacate, votul anti-FSN a venit prea tarziu, in 1996. Fara Senior si fara o buna parte din ceausei (si nu numai) plecati in Vest, taranistii au derapat spre compromisuri. Au fost votati in buna masura de fesenisti furiosi iar ei au vrut sa arate ca stiu de unde le vin voturile.
  Ma uitam nauc la Dejeu, Ciumara, Radu Vasile, la liberalul Antonescu care arata ca o amazoana si la D.T. Remes care stia doar sa urle. imi dadeam doar atunci seama ca am gresit tara. Ca trebuia sa plec din 90
  Ce Rege, ce Senior, ce Reforme…
  Acei patru ani ar fi trebuit sa fie folositi altfel de catre regimul Constantinescu. N-a stiut sa fie providential si a esuat lamentabil cu Mugur Isarescu.
  Eu nu vad nici o raza de speranta. Ma voi duce pe mai departe la vot pt a vota raul cel mai mic.
  Eu vad orice rezistenta in van. Ca sunt ocultii, securistii, tiganii, interlopii, autoritatile…Am ramas doar la libertatea optiunii individuale. Despre coagulare si impreuna-lucrare, NICI NU POATE FI VORBA

  • #20 by mircea batranu on 7 aprilie 2011 - 19:04

   @Adriane Eu spun ca deja timpul s-a schimbat si lucreaza in favoarea noastra! Daca tot nu crezi in sansa inlaturarii clicii portocalii atunci de ce te mai amagesti mergand la vot? La urma urmei avem fiecare dintre noi o datorie fatza de umbra ce-am facut-o pamantului! Constantinescu a avut si cea mai grea perioada; a avut razboiul din Serbia si prabusirile monetare din 97 si 99! Lui ii era teama de structura informativa ce l-a protejat pe Iliescu fara a baga de seama ca o structura superioara i l-a pus in brate de Isarescu! E adevarat ca taranistii au fost foarte slabi ca pregatire avand cei mai slab pregatiti ministri din 62 si pana la guvernul Boc adica intre Zaroni si Funeriu!

 12. #21 by silviu totti on 7 aprilie 2011 - 18:38

  Fara indoiala, aveti dreptate.Am o singura retinere, profesionala as spune, referitoare la Constantinescu: obstinatia cu care respinge amestecul strain(in fapt, rusesc…) in evenimentele din decembrie 1989.La mijlocul luii respective, pe ruta Ploiesti -Targoviste -Gaesti-Pitesti se scurgeau zeci si sute de masini inmatriculate in fosta URSS.Dupa „spargerea”mitingului din 21, dupa-amiaza, multi din cei care aglomerau zona de vizavi de Inter nu aveau aer de bucuresteni, cei care dadeau sa cante cantece patriotice aveau caciuli rusesti, in jurul „Telefoanelor” se regrupasera numai atleti cu caciuli rusesti etc.Sunt lucruri vazute de MINE! Dupa asaltul baricadei, la 00.30, armata efectua trageri cu trasoare, in plan verical, dar intre manifestanti au fost civili care executau foc de pistol de sub haine sau din buzunare, spre participanti.De dimineata, am vazut cum maturatoresele adunau farase mari de truburi trase, din rigolele pline cu apa insangerata, iar langa mine, la coltul strazii 13 Dec. cu bulevardul, elevi de la scoala de la Banesa retinusera doi tineri civili, unul avand o toporisca la spate, sub haine.Nu se poate, ca fost presedinte, sa respingi importanta prezenta sovietica in Romania, in cursul evenimentelor din decembrie, practic o interventie directa , de natura a favoriza ascensiunea la putere a unor alogeni si/sau agenti ai rusilor si ai altora…
  Oricum, bine ca s-a schimbat oranduirea, pacat ca am esuat in sperantele care ni le faceam atunci!Dar, daca renuntam la lupta, nu mai putem cere nimic celor care ne vor judeca pentru greselile facute, cu sau fara voie.Doamne ajuta!

  • #22 by mircea batranu on 7 aprilie 2011 - 19:08

   De ce sa renuntam? E o datorie! Si eu am depus juramant fata de tara si nu fata de sef! In 89 s-au dus multe lupte pe varii fronturi in Romania!

 13. #23 by nemilosu on 7 aprilie 2011 - 21:20

  Bun, OK, ma bucur sa „aud” romani care cred ca nu este totul pierdut.
  Si care sunt inarmati cu argumente solide.
  Ce trebuie sa fac eu? Ce trebuie sa facem noi?
  Concret.

  Referitor la rusi.
  La data de 19/20 decembrie 1989 Sibiul era plin de rusi si ucraineni. In acea seara am stat de vorba cu patru militieni din Kiev in holul Imparatului Romanilor, care sustineau ca sunt in excursie. Imi povesteau ce bine e in URSS cu Perestroika, ca se gaseste unt la orice ora etc. Joviali, glumeti, pareau nedusi la biserica, un fel de manelisti cu grade de pe la noi, mai blonzi insa.
  Tot in acea perioada, cu cateva zile inainte, intre Tarnaveni si Medias, am vazut din autobuz rusi la picnic (era totusi iarna, chiar daca nu ningea). Masini de Rusia trase pe iarba, foc, frigarui si….samovar cu ceai, nu vreau sa romantez, chiar aveau samovare si chiar aratau a rusi.
  Nu vreau sa-mi amintesc prea mult, dar am senzatia ca in 22, focul a inceput deodata in BV, SB, CJ si BUC. Si rusii aia toti isi bausera demult ceaiul.

  • #24 by mircea batranu on 7 aprilie 2011 - 21:46

   Daca as avea puterea mi-ar fi simplu sa spun A B – Z! Pe fondul actualului dezastru din tara oricine ia puterea va institui legea exceptionala pentru ca este un haos si-o disperare de la Prut la Bega si de la Tisa in nord la Dunare! Iar lumea il va asculta pentru ca noi am intrat intr-o faza de conflict romano-roman in linie dreapta: adica se stiu cele doua tabere! Situatia in tara se va agrava si va veni un moment in care serviciile informative vor bascula! Oamenii au nevoie acuta de respect iar repectul inseamna siguranta zilei de azi si de maine! Asemenea saracie n-a fost nici in anii 50 pentru ca atunci exista speranta iar acum e disperare! Dar istoria ne arata ca disperarea a ridicat demnitatea din tzarana! Lucrurile se vor agita de la sine! Noi vom construi o forta in afara celor politice existente! Nu m-am gandit ca focul a pornit in acelasi timp in Bucuresti – Brasov – Sibiu dar cred ca ai dreptate! Iar rusii erau peste tot!

 14. #25 by nemilosu on 8 aprilie 2011 - 19:17

 15. #26 by U R A N U S on 10 aprilie 2011 - 20:15

  „…Administratiei de Stat din US sa se dezvolte si sa ajunga si aici! ”

  Clarificari?
  ––
  „Lucrurile se vor agita de la sine! ”

  As prefera un plan bine facut si pornit imediat, decat sa astept pana la acel de la sine, care poate fi la pastele cailor iar daca va fi, poate avea -la fel de bine- numai urmari negative!

  • #27 by mircea batranu on 10 aprilie 2011 - 21:27

   Stiu ca s-au pornit o serie de investigatii din US privind fraudele si coruptia! Si WikiLeaks face parte din procesul asta! Saptamana asta au ajuns la noi vestile despre ancheta in domeniul coruptiei din segmentul medical! Asteptam datele certedin US si mai ales ancheta UE!

 16. #28 by nemilosu on 10 aprilie 2011 - 23:24

  Eu astept sa plec din tara asta ciudata.
  Din 1940 in tara asta nu a mai fost bine, cu exceptia unor intervale inselatoare si fara pic de amploare: 1964-1978 si 2004-2008
  Ana Pauker, Dej, Ceausescu, Iliescu, Basescu, extrema platii datorillor externe din anii 80, extrema imprumuturilor de FMI, 7 servicii secrete intr-o biata tara in care UDMR face pregatiri nestingherite pt Ardealul de Nord
  Treziti-ma cand vor bascula serviciile. Si cand interolpii vor deveni patrioti, iar politicienii monarhisti.
  La noi, disperarea naste criminalitate, nu demnitate

 17. #29 by U R A N U S on 11 aprilie 2011 - 17:45

  Da, am vazut ca FMI(?) a trimis un detasament de Comisari Corado, sa vada ce si cum, asta insa dovedeste -in primul rand- doar la ce stadiu de decadere sociala si juridica a ajuns o tara din „inima Europei”. Asta suna bine oricum, mai ales ca eu insumi am trimis o scrisoare la UE in care ii rugam sa intervina si in acest fel in Ro. pana nu e prea tarziu, adica pana cand d’alde Severin & comp., nu transforma intreaga Europa intr-un Afganistan.

  • #30 by mircea batranu on 11 aprilie 2011 - 18:40

   Eu nu acuz FMI pt conditiile puse! Ii acuz pe borfasii astia care s-au pus in fruntea tarii si sunt in stare sa linga orice pt a ramane acolo!

 18. #31 by U R A N U S on 11 aprilie 2011 - 19:27

  Nici eu nu acuz FMI-ul ci doar deplang starea jalnica a unei tari, in care organizatii straine vin sa verifice contabilitatea banilor si -mai pe inteles- a celor care i-au furat!

 19. #32 by nemilosu on 11 aprilie 2011 - 22:42

  Borfasii astia au fost votati de sute de mii de potentiali borfasi, altfel s-ar fi incretit carnea pe ei sa puna stampila tot pe partea a proasta

  E o tara blestemata de sutele de mii de avorturi, de minciuna, hotie si ipocrizie. Intr-o dramatica opozitie, avem manastiri vii, traitori ca Pr. Iustin Parvu, martiri si mucenici moderni…O mica Rusie, situata intotdeauna la extreme (extrema rea si extrema buna), plina de ticuri si prejudecati, dar cu vocatia martiriului. Spre deosebire de Rusia, tara noastra a fost odata frumoasa, fermecatoare si normala…
  De aceea o iubim, de aceea vrem sa plecam azi din ea.

 20. #33 by U R A N U S on 12 aprilie 2011 - 17:33

  Am mai spus-o de cateva ori:”Nu plecarea din tara este solutia”, desigur este o opinie foarte personala, eu insumi am plecat, totusi, daca as mai fi tanar nu as mai pleca, lupta trebuie data acolo, iar succesul poate fi asigurat doar prin unire, prin solidaritate umana si prin intelegerea faptului ca omul este singurul dumnezeu care poate schimba ceva, daca facem exceptie de natura, care oricum schimba , insa la intamplare.E adevarat insa ca in Romania, s- a produs (s-a indus) o coroziune morala fara precedent chiar in intreaga Europa, de unde revenirea la normal este dificila! Dificila , dar nu imposibila, mai ales daca Armata si avangarda intelighentiei romanesti inteleg si isi asuma acest lucru si actiunile care trebuie luate.

 21. #34 by silviu totti on 12 aprilie 2011 - 18:51

  Armata, ca institutie formata (speram) din cadre responsabile, daca a tolerat si tolereaza ministri si alte cadre de conducere „patati” de coruptie, daca nu a reactionat la continua degradare a capacitatii de lupta, inclusiv din cauza unor achizitii frauduloase, nu poate fi „salvatoarea patriei” , ca in Turcia sau in Chile.Practic, nu ai cu cine sa „pui mana pe ei, sa-i imparti in doua cete…, smintiti, misei,…temnite large…, foc…samd”!Nici nu ar da bine pentru o tara europeana.
  In avangarda „intelighentiei” pe cine sa contam? Pe un Plesu fost „pres” fata de Ceusescu dupa „Meditatia transcedentala” si doar „lustru fara baza”? Pe urmasii cominternistilor care ne judeca pentru pacatele parintilor lor dar si pentru tarele noastre? Pe ipochimeni de genul Voinescu-Cotoi sau Lazaroiu-nepotul fratilor Grimm, sicofanti ai unui presedinte inteligent(in rau…) dar prizonier al mediului in care s-a invartit (nu numai taverne portuare…)?
  In fond, fiecare roman care „pritoceste” ce se petrece in jurul sau este chemat sa isi aleaga soarta.Daca nu stie, trebuie invatat de cei mai luminati.Daca nu poate, trebuie ajutat de cei mai saritori la nevoie.Dar daca nu vor sa inteleaga, nu-i putem obliga decat mergand NOI la vot, iesind in strada la demonstratii, exprimandu-ne pe bloguri, trimitand pe toate adresele ceea ce credem ca poate ajuta tarii si noua, romanilor, folosind tot ceea ce ne-a mai ramas, DEOCAMDATA, din libertatea cucerita in Decembrie 1989. Altfel, vor apare alti Iulian Fota, Ungureni, Pore, Talmaceni,Viseni, Toaderi, ca de boccii s-ar mai epuiza Ardealul…

  • #35 by mircea batranu on 12 aprilie 2011 - 20:14

   Toti cei numiti aici ar putea sa fie considerati urmasii lui Zaroni dar nu e adevarat; ei sunt ticalosi, nu numai prosti! Subscriu celor postate in commenturi! Se vede clar ca nu exista o institutie care sa apere statul de drept! Nu exista!

 22. #36 by U R A N U S on 12 aprilie 2011 - 20:53

  Tot pe aici, pe undeva, am scris -si reiterez- in orice societate, in orice organizatie sau asociatie profesionala sau de orice alta natura, exista indivizi care formeaza nuclee, pentru un scop sau altul, sunt convins ca si in Armata romana (mai ales ca se numeste Armata)exista acesti indivizi si aceste nuclee, care vad de unde vine dezastrul tarii si care, la un moment dat, vor actiona. La intelectualitatea romaneasca, faceam o trimitere la cel mai inalt forum al ei, si anume la Academia Romana, inteleg ca la aceasta data , academicienii acestei institutii sunt ca si baricadati intr-un turn de fildes, daca vor ca contemporanii si posteritatea sa le recunoasca valoarea profesionala si cea sociala (umana), acum este timpul sa coboare din acel turn de fildes , si sa conduca masele intr-o actiune purificatoare, adica ei ar trebui -toti- sa semneze o scrisoare de protest, si alte asemenea acte, mergand pana la intratul in greva si demonstratia pe starzi; cu siguranta ca daca ei vor face acest lucru, zeci de mii de cadre universitare si de la alte nivele, studenti si elevi, ii vor urma, aceasta actiune putand fi cea care poate strange laolalta acel milion de persoane, intr-un singur loc(Bucuresti), actiune care poate fi copiata in fiecare resedinta de judet iar daca guvernul acesta va fi fortat sa -si dea demisia, se poate incepe o etapa noua, in societatea romaneasca.Desi par simple, lucrurile nu demareaza din motive, uneori , de neinteles.

  • #37 by mircea batranu on 12 aprilie 2011 - 21:16

   In toamna lui 2009 am scris „*Apel pentru educatie *” iar acolo rolul Academiei era determinant! Trebuie sa readucem aceste institutii la rolul lor!

 23. #38 by nemilosu on 12 aprilie 2011 - 22:50

  Sunt de acord intru totul cu Silvio Totti. Noi nu am avut dupa 1944 dictaturi de dreapta, nici neutre. Armata a fost puternic politizata si aservita de comunisti. De vreo 60 de ani avem generali facuti la apelul bocancilor, gradari pe criterii de vechime sau de obedienta. Sunt de acord ca mai sunt capacitati.
  Armata nu va mai avea vreun rol vreodata in a schimba regimuri sau guverne.
  Ultimul intelectual care se implica in treburile cetatii a fost Octavian Paler. Restul, vorba lui Silvio
  Din pacate, Romania normala si de bun simt ia sfarsit odata ce ai ridicat privirea din carte, odata ce ai iesit pe usa, o data ce iesi din biserica. Sau trebuie sa o cauti doar in manastiri, sau pe bloguri…e o Romanie exilata in Romania, aproape in ilegalitate.
  Vecinatatea, scoala, strada – periculoase, mincinose. Reprezentarea, impreuna lucrarea – au murit sau doar palpaie pe alocuri.
  Cine coaguleaza si mai ales ce coaguleaza? Energiile sunt disipate. Am sarit dintr-un comunism feroce dar balcanic intr-un globalism care alieneaza tari mai puternice sub toate aspectele decat Romania. Nu am reusit sutura la valorile interbelice, la capitalismul real. Apoi, dupa acea sutura, se cuvenea sa construim…

  • #39 by mircea batranu on 13 aprilie 2011 - 11:17

   Capitalismul a avut o prima perioada de glorie in sec al XIX-lea atunci cand a promovat cele doua valori fundamentale, libertatea pietei si libertatea individuala! Romania s-a format pe aceste valori in anii de referinta 1821/ 1848 / 1859 / 1866/ 1877/1918! A doua perioada explosiva a capitalismului a avut loc odata cu revolutia tehnico-stiintifica inceputa in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial culminand cu era nucleara, spatiala si informatica! Aici noi am cam iesit din joc devenind o tara supusa unui sistem totalitar! Am iesit din sistemul totalitar in 1989, intr-o perioada in care capitalismul nu mai era capitalism devenind globalism! Globalizarea a inlocuit libertatea deciziei (a pietei si individuala) cu decizia unica! Acesta-i infernul pe care-l traim! Globalizarea, ultima inventie a capitalismului a provocat prabusirea lui dar pana la schimbarea lumii ne e dat sa trecem prin infern!

 24. #40 by silviu totti on 13 aprilie 2011 - 10:49

  Ma bucur sa constat ca , de-a lungul discutiilor, apar propuneri, idei, experiente ce pot deveni foarte utile.Apreciez foarte mult ideea implicarii Academiei Romane, mai ales pentru experienta profesionala si de viata a membrilor sai, cei mai multi avand si o recunoastere internationale, de neocolit intr-o „reconstructie” morala si spirituala a Romaniei post(sper…)-portocalii, sau ,si mai bine, post-decembrie 1989, pentru ca atunci a inceput marea manipulare soldata cu distrugerea sistematica a valorilor economice, culturale, morale romanesti.
  Intrucat s-a amintit de Octavian Paler, pe care l-am cunoscut trecator, imi cer scuze memoriei sale si deplang ostilitatea cu care l-am privit in anii ’90, pentru ca ziarul sau era, totusi, si o sursa de dezinformari si manipulari, unele primitive.Dupa tineretea in care culegeam din „Drumurile prin memorie” sau ‘Et in Arcadia ego” de la Radio, l-am redescoperit ca reper de romanism si revigorare morala a natiei noastre in ultimii ani ai vietii sale. Sunt multe, foarte multe lucruri de revazut in atitudinile sale din aceasta perioada, si va intreb, daca Octavian Paler ar fi fost in viata in 2008 si 2009, la alegeri, nu cumva am fi trait astazi altceva?

  • #41 by mircea batranu on 13 aprilie 2011 - 11:25

   Eu cred ca influenta lui Octavian Paler la nivelul constiintei colective ar fi ramas la un nivel minim! Nu pentru ca nu ar fi fost promovat in media dar la noi a disparut acel bun simt primar care te oprea de la pacat! Intr-o tara in care regulile se respecta, DA, ai sansa promovarii unei gandiri corecte! Dar la noi s-au incalcat toate regulile bunului trai!

 25. #42 by nemilosu on 13 aprilie 2011 - 23:11

  Subscriu la ultimele 3 postari.

  Antena 3 a dat in reluare un fragment dintr-una din ultimele emisiuni ale lui Octavian Paler unde cineva il intreaba ce s-ar intampla daca, alaturi de Basescu ar aparea Boc in postura de prim-ministru. Raspunsul a fost ceva in genul „sper sa nu mai traiesc sa apuc asemenea vremuri…”. Si Dumnezeu s-a milostivit de el
  Cred ca se gaseste pe youtube

 26. #43 by U R A N U S on 14 aprilie 2011 - 15:30

  „Speranta moare ultima”, adica o data cu ultima respiratie a individului, insa aici vorbim de speranta colectiva, a unei natii si chiar daca lucrurile sunt dezastruoase si chiar continua in decadere, totusi speranta exista si exista la toate nivelele, este doar o problema de initiere in a aduce toate aceste sperante la un loc, iar cele doua mari si importante institutii amintite (Armata si Academia Romana) sunt cele mai in masura, mai adecvate, mai competente,etc., sa produca aceasta initiere, sa aprinda prima scanteie si tineretul Romaniei ii va urma, se pare , mai ales elevii, care dintr-un sondaj de opinie , rezulta ca , actualei situatii, ar prefera o dictatura militara, desi nu avem nevoie si nu dorim asa ceva, ci avem nevoie ca Armata sa-si inteleaga datoria si obligatia de a-si servi POPORUL si nu guvernul, care este clar, este impotriva poporului, si nici cine stie ce respect pentru Armata nu are, de vreme ce armata de popi a ajuns mai mare numeric si mai importanta (in luarea deciziilor nationale), decat Armata cu soldati, ofiteri de toate gradele, si care ca si Politia, nu doarme nici o clipa, pentru a asigura alunecarea in anarhie.Cei care trec pe aici si au cunostinte in randul celor doua institutii, ar fi bine sa aduca subiectul la lumina si sa incerce sa influenteze aceste institutii in a se imp[lica serios in politica tarii. Societatea romaneasca (ca si alte societati nationale) este un organism viu, care are un cap (creier) si un brat care executa si apara, acestea doua trebuie sa fie Academia Romana si Armata, numai sinergia dintre cele doua varfuri ale oricarei societati, pot scoate tara din criza.

 27. #44 by nemilosu on 14 aprilie 2011 - 23:35

  Imi pare rau, politia este corupta pana in maduva oaselor iar in armata a fost la fel, se fura cu trenul cu cisterne cu motorina, cunosc caz concret. Acum cu NATO, armata s-a micsorat simtitor. In armata se fura la nivel de generali, in rest nu prea era coruptie, dar in politie e si azi coruptie la TOATE nivelurile.
  Pe mine nu armata de popi m-a luat in armata si m-a dus la porumb la munca silnica in Balta Brailei, apoi m-a invatat sa fumez si sa ma imbat. Din feriire m-am dezbarat de ce am invatat in armata. Altii insa nu.
  In caz de razboi conventional, vom fi o armata de rezervisti, condusa de APV-isti care au ales cariera militara pentru siguranta locului de munca si a pensiei. exclud din categoria asta aviatorii si aprox 10% din ofiterii de la celelate arme.
  Adevarata armata romana a luat sfarsit dupa 1945

  Poate Academia Romana, poate altii, dar NOI, nicodata

  • #45 by mircea batranu on 15 aprilie 2011 - 19:53

   In Armata au existat mereu trei tipuri de ofiteri: -ofiteri de front -ofiteri din spatele frontului -politruci Problema armatei (pentru ca exista o problema in structura ei) tine de ponderea celor trei categorii in totalul armatei si in decizie! Aici e hiba!

 28. #46 by U R A N U S on 15 aprilie 2011 - 16:09

  de acord ca exista un inalt nivel de coruptie in amandoua institutiile, insa eu ma refeream la putinii care isi pastreaza decnta si onestitatea, si prin ei, putem iesi la suprafata, coruptie a fost si este si in alte tari, dar-inca o data- la nivele suportabile, nu ca in Ro. , de acord. Mai demult, discutam (pe aici) despre Cazul Dryfus, un caz real, in armata franceza a anilor 1890-1900, in care armata si curtea militara au condamnat la inchisoare pe viata un ofiter(poate si pentru ca era eternul tap ispasitor, adica descendent evreu), pentru spionaj in favoarea Germaniei(„eternul” dusman al timpului repsectiv), desi era zero
  % implicat in acea afacere, iar adevaratul spion era un inalt ofiter francez.Cea ce este mai important , este ca acest caz a devenit public si reversata sentinta datorita lui Emile Zola(cunoscutul scriitor ) , care A AVUT CURAJUL sa demaste intreaga conspiratie, de unde el insusi a fost condamnat si a petrecut un an in exil, in Anglia. Daca echivalam pe Zola cu Academia(franceza, Romana, etc.) vedem ca chiar o persoana inteligenta, onesta si cu curaj (deci cu atat mai mult , daca vorbim de o intreaga organizatie) pot influenta destinele unei natii. Important este sa nu asteptam ca aceste exceptii(si din Armata si din societatea civila) sa se intersecteze din intamplare, ci sa le aducem la aceiasi masa verde, volitiv si planificat.

  Cat despre „fumat si imbatat”, cred ca exagerezi putin, este totusi o chestie personala, si eu am facut armata si nu cred ca armata este cea care te impinge la asemenea experimente,insa cu munca obligatorie este corect ce ai zis, nimeni nu ar fi vrut sa munceasca(pe gratis) dar asta a fost una dintre „cheile” „succesului” comunismului, armata, puscariasii si elevii si studentii, la muncile necalificate.

  Si in mare parte cred ca Armata Romana a primit o teribila lovitura dupa 1945 (si am un exemplu pe care nu o sa-l uit niciodata) , insa datoria noastra tocmai asta e(si asta, de fapt) sa transformam aceasta armata, intr-una de adevarati ostasi, in care poti sa ai incredere. Si aceasta se poate face fie din afara, fie din interior, de preferat si chiar mult mai eficient, actiune inceputa chiar din randurile lor.
  Politia: nu exista padure fara uscaturi, iar in politia romana exista destula coruptie, insa -se pare- ca exista o cauza obiectiva care a condus la aceasta stare, si anume o salarizare insuficienta si exemple personale negative, date de insasi guvern. In opinia mea, rezolvarea problemei economice va rezolva si problema coruptiei, un politist excelent platit, se va gandi de 2 si chiar de 10 ori, daca se merita sa se „manjeasca” cu bani (sau orice) , riscandu-si si libertatea, atata timp cat salariul ii permite sa traiasca civilizat

 29. #47 by nemilosu on 23 aprilie 2011 - 12:53

  Sa luati toti Lumina in noaptea Invierii, iar zorii zilei sa va gaseasca impartasiti. Sa petreceti Sfintele Pasti alaturi de cei dragi si sa fiti sanatosi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: