Impactul media al dezastrului din Japonia si responsabilitatea TV

Acesta e un articol din seria „prostia la români”!
11 martie 2011, Japonia, cutremur, tsunami, incident nuclear, morţi, răniţi, pierderi enorme. Impactul media pe plan mondial este asemănător atacurilor din 11 septembrie 2001 asupra USA.

All Voices japan disaster 11 march 2011

All Voices - Images from Japan disaster

Lumea este avidă de informaţii iar posturile de televiziune au un rol extrem de important în buna informare. Redactorii, realizatorii şi colaboratorii emisiunilor informative, au datoria informării corecte. Dacă nu au pregătirea necesară, e bine să preia emisiunile posturilor străine şi să le traducă!
Situaţia extrem de gravă din Japonia şi din lume cere o atitudine de responsabilitate! Priviţi lista cutremurelor Latest Earthquakes M5.0+ in the World – Past 7 days (peste 4,5 grade Richter) care au urmat celui de 8,9 din 11 martie. Energia enormă degajată în aceste cutremure, au produs efecte pe care încă nu le putem evalua în totalitate!
Dar ce fac unele posturi de ştiri din România?
Pe Realitatea TV a apărut o bandă pe care scria „Explozie nucleară în Japonia!” iar prezentatoarea citea ceea ce avea pe prompter, fără să se gândească măcar la cele spuse. Nu este numai iresponsabilitate ci de-a dreptul prostie!
La Antena3, erau prezenţi Biro şi Radulian, specialişti în domeniile protecţiei nucleare şi al seismologiei. Dar a fost prezentă şi Monica Tatoiu, într-o criză profundă de identitate şi de vărstă, împreună cu un măscărici, iar ei doi au reuşit să aducă în derizoriu tot ceea ce se discuta. Este o formă de nesimţire!
Aş propune ca, timp de două ore pe zi, Tatoiu, Mincă şi Tălmăceanu să stea într-un studio şi să vorbească despre orice, ei între ei, fără să-i mai vadă careva!
Revenind la emisiunile posturilor TV, e necesar ca jurnaliştii, realizatorii, redactorii, prezentatorii şi invitaţii, să aibă un minim de cunoştinţe ştiinţifice! Aceasta ar fi o formă de respect pentru telespectatori!
Există însă, fapt extrem de grav, o iresponsabilitate la nivel de stat. Nu există nicio instituţie care să comunice oficial, pe filieră guvernamentală, ceea ce se-ntâmplă în Japonia.

 

dezastrul din Japonia 11 martie 2011

KyodoNews about Japan disaster 11 march 2011

Vezi si:

Dezastrul din Japonia si vulnerabilitatile Romaniei
Se rastoarna pamantul Japoniei?

Reclame

, , , , , , ,

 1. #1 by silviu totti on 15 martie 2011 - 17:06

  Singura triere trebuie sa o facem noi, cei care formam cifrele audientei!
  In rest, putem sa-i admonestam pe adresele de contact ale posturilor respective sau sa radem de ei pe site-urile posturilorconcurente.
  In ultima instanta, nici „Cronica carcotasilor” nu poate fi omisa, desi a imbatranit cam urat…

  • #2 by mircea batranu on 15 martie 2011 - 18:19

   Eu ma refeream la epoca post basesciana! Pentru raul facut trebuie sa plateasca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: