Saracia de azi e mai grava decat aceea din anii 80

Când Ceauşescu a hotărât, în 1980, să achite datoria externă de aproximativ zece miliarde de dolari, a luat trei măsuri extrem de dure:

1. a trimis tot ce se putea la export, inclusiv alimentele de bază!
2. a redus drastic consumurile cu utilităţi ale populaţiei (căldura şi energia electrică)!
3. a interzis importurile cerând să se producă totul în ţară!

Sărăcia şi desperarea s-a lăsat peste populaţie. Aveai bani dar cu greu găseai ce să cumperi. Mai exita însă speranţa că se va termina mizeria odată cu Ceauşescu!
Acum este mult mai grav. Alimentele exită dar sunt foarte scumpe iar banii sunt din ce în ce mai puţini.
Mâncarea săracului din anii 80, acum a devenit un lux (cartofii, soia, făina, merele). Medicamentele de azi sunt de o sută de ori mai scumpe. Acum, un algocalmin costă cât o pâine iar cu preţul pe patru aspirine poţi cumpăra un pui. E incredibil!
Apa, gazul, energia electrică, erau la preţuri derizorii. Acum întreţinerea te omoară. Oamenii sunt desperaţi iar tâlharii care au pus mâna pe ţară n-au scrupule. Îi vedeţi zilnic zâmbind şi râzând ca imbecilii, în timp ce mint. Iar oamenii cad pe capete!
Speranţa vine din faptul că istoria este repetitivă.

Anunțuri

, , , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 10 Martie 2011 - 20:35

  ‘Oamenii sunt desperaţi iar tâlharii care au pus mâna pe ţară n-au scrupule. Îi vedeţi zilnic zâmbind şi râzând ca imbecilii, în timp ce mint. Iar oamenii cad pe capete!’
  ––––Mie, intrebarea asta nu-mi da pace:daca sunt atat de desperati, de ce nu iasa in strada? Pana si in America(vezi cazul Wisconsin), unde de bine de rau si cel mai sarac are ce manca, oamenii au iesit la demonstratii sustinute, constante, si nu pentru ca ar muri de foame, ci pentru ca li s-ar reduce anumite drepturi, care le garanteaza o viata chiar mai mult decat decenta.Problema este peste tot insa aceiasi: un minim de persoane, sub 1-2% din populatia unei tari, detin banii de subzistenta a peste 50% din intreaga populatie, si atunci cand exista aceasta situatie, riscul de colaps al unei populatii(natii) este masiv, asa cum este cazul Romaniei, unde acei multimilionari nici macar nu au aparut in ordinea naturala(prin cumul de generatii) ci in 20 de ani, evident prin furt.

  • #2 by mircea batranu on 10 Martie 2011 - 20:48

   De frica Uranus! Oamenii nu ies de frica! Este un sistem care controleaza populatia iar in 24 de ore ti se fabrica un dosar penal pe baza declaratiilor a doi talhari care sunt santajati cu altceva! Serviciile de informatii sunt la dispozitia lor in loc sa serveasca interesul tarii! De-asta e foarte grava situatia din tara! Iar oamenii nu vor iesi decat atunci cand propria viata nu mai conteaza (pericol asupra familiei sau insecuritatea copiilor sau atac extern sau interventia fortelor armate impotriva poporului); Demnitatea rabufneste greu in Romania!

 2. #3 by U R A N U S on 11 Martie 2011 - 19:58

  „Europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, a sustinut, in fata plenului reunit la Strasbourg, necesitatea implementarii imediate a unui mecanism global care sa permita interventia eficienta in cazul incalcarilor grave ale drepturilor fundamentale ale omului…”-

  ––
  habar nu am cine este aceasta baba cu mutra de ex-pitzipoanca, insa o intreb, de ce nu cere formarea unui mecanism pentru a interveni in Romania, unde drepturile cele mai elementare ale omului, sunt grav incalcate? De ce? Pentru ca ea se stie a face parte dintre lipitorile care -realmente- sug sangele poporului!

 3. #5 by U RA N U S on 12 Martie 2011 - 19:25

  O alta problema, internationala de data aceasta, este perceptia comunitatii , la o asa interventie, pentru ca oricare europarlamentar-in gand – a si zis(intr-un fel sau altul):”Cata hipocrizie la romanii astia!Ei nu se vad pe ei, dar dau lectii altora!”
  pentru ca acesta este adevarul! In loc sa rezolvam gravele si imensele probleme interne, ea se preocupa de problemele altora!

  • #6 by mircea batranu on 12 Martie 2011 - 19:36

   @Uranus Asta e rolul ei acolo! Problema faina e ca au inceput sa apara semnele controalelor financiare ale depozitelor bancare in bancile straine facute de hotii politici din Romania!

 4. #7 by U RA N U S on 12 Martie 2011 - 19:52

  Cateva saptamani in urma a aparut o stire cum ca vor fi revizuite averile cele mai mari din Ro.:nu vad nici un caz ! Asa si cu astia, este doar o metoda psihologica de a mai dezamorsa tensiunea, se arunca stirea in media, lumea se mai racoreste, intre timp -desigur- nu se face nimic, iar cand tensiunea sociala creste din nou, se vine cu alta stire de acest gen. Romania este prea corupta si poporul prea indolent fata de propiile nevoi si starea in care a ajuns.Din pacate, pare ca si Armata este in aceiasi stare de „spirit”!

  • #8 by mircea batranu on 12 Martie 2011 - 20:02

   Este o operatiune prin care mafia PDLista incearca sa-si faca transparente averile; adica pentru datele despre depozitele in bani la diverse banci din Luxembourg/ Lichtenstein/ Bruxelles/ guvernul vrea sa le impoziteze averile; prin masura asta ele nu mai sunt ascunse si devin parte a averii proprii desi sunt numai si numai furturi! Se inecearca o mare cacialma!

 5. #9 by U RA N U S on 12 Martie 2011 - 20:21

  As fi de acord si cu aceasta impozitare, insa progresiva, astfel incat sa ajunga pana la 90% din venit, in acest fel un individ care castiga anual 100 de milioane, va ramane cu 10 milioane, cea ce nu este rau nici pentru el si nici nu este impozant in fata restului societatii, care castiga -per general, daca cele 90 milioane intra efectiv intr-un circuit social, de modernizare, etc.- si care traieste in continuare cu speranta ca oricine poate deveni milionar, cea ce e bine, pentru ca acest gand pune foarte multa lume in miscare, este motivatia nr. 1 pentru care oamenii se duc la munca.Cea ce -totusi- trebuie facut in Ro. este verificarea averilor mari, si desigur ca cel putin 3 sferturi se vor preta la confiscare, cred ca modelul expus de mine etse cel mai echitabil, pentru toate partile: cei bogati, care stiu ca au facut avere nu tocmai prin mijloace ortodoxe, sa doneze cea mai mare parte a averii intr-un fond de reconstructie, iar ei vor fi considerati patrioti, astfel, sa se recurga la aceste verificari, iar cei fraudulosi, sa piarda absolut tot , inclusiv libertatea, si nu pentru orice frauda(inselatorie, delapidare, deturnare, etc.) ci pentru sabotarea economiei nationale, care banuiesc, inseamna macar 15 ani de ocna.

  • #10 by mircea batranu on 12 Martie 2011 - 20:39

   Cu ei, cu hotii politici, nu se poate colabora pentru ca ar insemna sa-si recunoasca oficial furtul! La noi nu exista sansa asta! Ei nu-si vor afisa niciodata furturile! Unul care are afaceri poate cadea la un acord dar nu ei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: