Va fugi Gaddafi in Romania?

Muammar al-Gaddafi, pictured in 2009

Image by BlatantNews.com via Flickr

După ce a adus Libia în război civil ordonând forţelor armate să tragă împotriva propriului popor, Gaddafi se pregăteşte de plecare.

El nu se mai poate împăca în niciun fel cu libienii. Plecarea lui ar putea să fie sub semnul onoarei, folosind pistolul din dotare, sau sub semnul fricii, fugind!

Există o singură ţară în care se poate ascunde şi trăi liniştit. Se numeşte România.

 


muammar gaddafi female bodyguards

Nu numai pentru că unii urmăriţi general prin străinătate s-au ascuns la noi şi au fost descoperiţi  din greşeală după ani buni, dar şi pentru că îl leagă de România două activităţi:

 1. Garda de 200 de femei bodyguard, în care este imposibil să nu fie şi românce, mai ales că ani de zile, militarii libieni s-au pregătit în România.
 2. Într-un discurs televizat, în timpul revoluţiei din Egipt, Gaddafi a declarat „la noi nu se va întâmpla ceea ce se întâmplă în Egipt pentru că noi nu suntem republică. Libia este o ţară a clanurilor, la noi sunt clanuri.” Ori, singura ţară recunoscută ca fiind a clanurilor de tip pdlisto-mafiot, este România.

Acestea fiind spuse, vă întreb dacă există vreo ascunzătoare mai bună pentru Gaddafi! Că doar banul la ban trage! Gaddafi, un om în afara istoriei!

Despre Revoluţiile arabe găsiţi aici:
Revolutiile arabe vor amana prabusirea capitalismului?
Oameni in afara istoriei, Hosni Mubarak
Mubarak pe drumul lui Ceausescu. Egiptul liber!
Rebellionis spiritus: Grecia, Algeria, Tunisia, Egipt

Reclame

, , ,

 1. #1 by U R A N U S on 5 martie 2011 - 20:45

  Gadaffi (dupa cate stiu eu) este dat in urmarire generala de catre Interpol, in toate cele 188 tari membre; la fel, dupa cate stiu eu, Romania este membra a acestei organizatii, deci ar fi greu sa-l primeasca pe Gadaffi, mai ales ca insasi cainele basset, este -zice-se- avizat ca ar putea sa primeasca o vacanta lunga la Ocna Mare, pentru actiuni -aparent- similare cu cele din trecutul lui Gadaffi.In opinia mea, Gadaffi are doar o singura sansa: sa ingenunchieze toata opozitia, si sa vanda pentru cateva luni, petrolul , cat mai ieftin (pe ici pe colo…prin punctele esentiale, chiar si pe gratis!), si , cum zice si Biblia, un dar facut la timp, inmoaie si cea mai aspra inima si te scuteste de o multime de primejdii!(mai ales ca petrolul libyan este de cea mai buna calitate).
  Asemanarea clanurilor mafiotice, este insa reala, insa inca o data, nu vad o asa „tranzactie’ mai degraba cu venezuela, al carei presedinte este macar independent!

  • #2 by mircea batranu on 5 martie 2011 - 21:00

   Dar in Romania a fost gasit seful unui clan mafiot dupa 14 ani de cand se stabilise aici! Avea si familie si era OK desi era dat in urmarire internationala!

 2. #3 by U R A N U S on 6 martie 2011 - 22:44

  Ala era small fry, guvid! Plus ca Gaddafi is wanted si de altcineva, si oricum, catelusul basset nu are curaj sa adapasteasca o ditamai balena, mai ales daca este adevarat ca el insusi este wanted cam pentru aceleasi acte, ca ale lui gaddafi, din trecut! Pare insa ca Gaddafi isi revine, si cu petrolul isi va cumpara prieteni noi si mai vechi! Cum se zice ?”Cu rabdarea treci marea, si cu petrolul, desertul!”

  • #4 by mircea batranu on 6 martie 2011 - 22:52

   Spre deosebire de Egypt, in Libya exista opozitie armata! Gaddafi si-a bagat tara in razboi civil iar el este deja condamnat pentru ceea ce a facut! Nu mai are iesire!

 3. #5 by U R A N U S on 6 martie 2011 - 23:28

  Aparent, da, dar ia propriul tau exemplu si anume ca asa ai zis si de Mubarak; problema in tarile fundamentalist religioase(chiar daca mascat) este , cu adevarat, religia, pe care noi, europenii si americanii nu le mai intelegem in profunzime, orice s-ar zice , singurii ramasi in primitivism „spiritual” este popimea si grupuri din prima linie in jurul lor, in rest, populatiile sunt aproape lejere cu discutiile contradictorii despre religie, existenta lui dumnezeu, etc. pe cand in tarile fundamentaliste, a aduce o ofensa chiar si unei fotografii a ‘fiintei supreme’ este teribila, si poate porni -pe loc- o rascoala violenta, de oarece dimensiuni. Totusi, acum, este vorba si de cerinte economice, fundalul ramane insa acelasi.

 4. #7 by velu on 20 martie 2011 - 15:10

  Nu am citit ineptie mai mare decat asta.
  Asa absurditate nu poate fi intrecuta decat de o alta debitata de aceasi persoana.
  Nulitatile ies in fata cu idei cretine menite sa socheze.

  • #8 by mircea batranu on 20 martie 2011 - 20:43

   @Velu
   Ti-am lasat commentul pentru ca poate vei invata sa citesti exact ceea ce am scris! Si atunci te vei uita in oglinda si vei vedea cine e cretinul!

 5. #9 by U R A N U S on 20 martie 2011 - 22:20

  @Mircea,
  daca nu as fi afut timp nu m-as fi uitat si pe acest subiect, pentru ca nu este trecut la „Comentarii”, De acea ti-am zis ca ar fi bine sa extinzi acel buton, macar la 10 intrari.
  Cat despre Gadaffi asta a fost si ramane one of a kind, adica, cum ziceam in prima postare, pe alta pagina, despre subiect, „a intrat in forta in acest game, si nu poate sfarsi decat el sau ceilatzi!” Se pare ca , calea de mijloc se departeaza cat mai mult!

  • #10 by mircea batranu on 20 martie 2011 - 22:45

   am pus 10 commenturi! Nu Libia in sine e marea problema ci extinderea conflictului!

 6. #11 by silviu totti on 21 martie 2011 - 16:08

  Ar cam trebui sa fim ceva mai atenti la mersul evenimentelor, probabil ati observat evolutia din pozitia Ligii Arabe, care acum condamna loviturile tarilor implicate in actiunea anti-Gaddafi, nu in favoarea populatiei, chiar tribale, a Libiei.Probabil ca vor fi si tari africane importante, care se vor exprima , fatis sau tacit, in favoarea liderului libian.Sa nu uitam ca trebuie sa definim clar fortele locale in conflict: „opozitie inarmata” sau „civili pasnici”, pe de-o parte si armata libiana (chiar imbracata in civil, dupa cum s-a isterizat o sursa neverificabila…) sau adeptii lui Gaddafi, respectiv civilii pe cale a fi inarmati de autoritatile,zic eu legale, de la Tripoli, pe de-alta parte.
  Cand IRA sau rebelii kurzi au atacat cu arma in mana autoritatile statelor respective (Marea Britanie si Turcia), nimeni nu a sarit sa bombardeze Londra sau Ankara, nici macar nu s-a cerut asa ceva.Daca vrem democratie in Libia, cum ii numaram pe cei pro sau contra regimului Gaddafi? Daca armata libiana a trecut la impunerea ordinei constitutionale luptand impotriva unor forte de opozitie suspect de rapid inarmate (chiar si cu mijloace antiaeriene…)
  cine hotaraste unde este adevarul, in lipsa unor informatii reale, credibile si verificate de forte cu adevarat neutre aflate acolo, la sol si nu in aer?
  Sa nu uitam ca zeci si zeci de mii de romani au lucrat in Libia la constructia de drumuri, spitale, orase, irigatii, uzine etc, iar industria de aparare a scos bani frumosi acolo, folosti la plata accelerata a datoriei externe, impusa nu atat de N.Ceausescu cat de refuzul reesalonarii acestei datorii de catre creditorii Romaniei, evident neintamplator(a se revedea marturia prof. univ. Mircea Oprean, fostul sot al Zoei Ceausescu in acest sens…).
  Evident, acesta nu justifica vreo ingaduinta fata de eventualele crime ale conducerii de la Tripoli, daca acestea au existat cu adevarat.Dar putem uita ca si in Romania se vorbea despre 60.000 de victime?Sunt prea multe cusaturi cu ata alba pe un fond de culoarea petrolului „usor” libian, intr-o tara care acorda sute de dolari lunar pentru fiecare copil, avea curentul electric gratuit si multe alte facilitati. Asa cum am constatat personal, Gaddafi si-a menajat cam prea mult supusii, care pusi la treaba , mai cu morcovul, mai cu batul, ar fi avut
  mai putin timp de leneveala si nu s-ar fi folosit de munca sutelor de mii de imigranti.Patru decenii si ceva de stapanire a puterii inseamna cam doua generatii care ar fi trebuit scolite si puse la treaba!
  Structura tribala a populatiei poate fi un handicap pentru autoritatile de la Tripoli, oricare vor fi ele, dar nu trebuie sa acceptam-a cata oara?-existenta unor standarde duble!
  In rest, cred ca ati sesizat corect ca extinderea conflictului este cea mai rea problema, pentru acest moment…

  • #12 by mircea batranu on 21 martie 2011 - 16:52

   Nu cred ca intereseaza pe careva situatia civililor si a democratiei! Insa un razboi produce activitate intensa si in productie si in transporturi si in finante! Lumea e in criza iar regula de aur a capitalimului arata ca razboiul pune multe in miscare!

 7. #13 by U R A N U S on 22 martie 2011 - 1:59

  AM NOTAT PANOUL SINOPTIC DE LA COMENTARII! DA, ASTA USUREAZA NAVIGAREA PE SITE.
  ––-
  Problema cea mare este una singura, si anume, sa nu se extinda ‘revolutia” in Arabia Saudita, aceasta tara este reactorul lumii arabe si al petrolului, care va mai ramane inca 5-10 ani, atotputernic, in energie, industrii, etc.
  Gadaffi este un tip dur, chiar excentric( frumos spus) insa mai toata lumea (care era cuminte) o ducea bine in Libya, si cam asa e cam peste tot in tarile cu petrol, fiecare cetatean primeste dividentele lui, atata timp cat isi fumeaza pe prispa, linistit, narghileaua!

  • #14 by mircea batranu on 25 martie 2011 - 16:19

   Se intinde zona conflictuala si se cam suprapune cu area revolutionara!
   Mi-e teama de regula prin care orice razboi de 3 zile se transforma intr-unul de zece ani!

 8. #15 by U R A N U S on 25 martie 2011 - 17:38

  SE PARE CA BREBERUL ESTE PRECUM MAURUL : NICI NU MOARE SI NICI MACAR NU SE PREDA!
  !0 ANI DE RAZBOI CU Libia? Nu cred, astia -la o adica- pot fi terminati intr-o saptamana; au petrol dar la dotarea armantei stau rau de tot!

  • #16 by mircea batranu on 25 martie 2011 - 20:41

   NATO poate rezolva rapid un razboi dar interesul este de a toca marunt ani de zile pentru ca asta inseamna ca masinaria de razboi (industria+finantele+politicul) sa functioneze! Mi-e teama ca asta-i tot rostul razboiului!

 9. #17 by U R A N U S on 26 martie 2011 - 19:40

  NU TE POT CONTRAZICE, CHIAR DE LOC:ORICE RAZBOI, CHIAR DECLARAT RELIGIOS, POLITC, „UMANITAR”, ETC., ARE ACELASI SCOP PRINCIPAL:cel ECONO0MIC

  PS de ce aceste postari nu apar la „Comentarii”? Asta ceream eu, ca orice postare recente de pe orice pagina a ta sa fie contuarizata la acel Comentarii

 10. #19 by U R A N U S on 3 aprilie 2011 - 20:50

  #5 by U R A N U S on 6 martie 2011 – 23:28

  „… pe cand in tarile fundamentaliste, a aduce o ofensa chiar si unei fotografii a ‘fiintei supreme’ este teribila, si poate porni -pe loc- o rascoala violenta…”
  ________
  Asta spuneam aprox. o luna in urma,;o saptamana in urma (or so) un predicator (metodist?) din Texas, a ars un Coran, (se lauda de mult!) , si nu a produs prea multe valuri in state, insa in Afganistan s-au pornit proteste violente, pe acest subiect, cu cel putin o duzina de morti, la zi!

  • #20 by mircea batranu on 3 aprilie 2011 - 21:03

   Au omorat si un roman care facea parte din misiunea ONU! Filaret Motco, 43 de ani, fie-i tarana usoara! Fanatismul religios e foarte periculos dar este egal cu prostia acelui pastor sau predicator! Gandeste-te Uranus ca acesti fanatici isi identiifca propria fiinta si dreptul de a trai cu Dumnezeu (Alah)! in momentul in care-i ataci cultul inseamna ca-i ataci identitatea!

 11. #21 by U R A N U S on 3 aprilie 2011 - 22:43

  Zilele acestea a „rulat” pe CNN un serial(documentar) „Unwelcome Muslim the next door”;
  s-a modificat perceptia religioasa in special (despre islam) si in general, in USA , noncredinciosii sunt grupul cu cea mai inalta rata de crestere.Problema(indiferent de ce fel de extremism este vorba) vine din lipsa accesului la educatie umanista si la multiple surse de informatie, singurele mijloace prin care un individ poate deveni om.
  Romanul ucis,banuiesc ca a fost decretat „victima colaterala”!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: