Capcana TV

Television icons

Image via Wikipedia

Există în sfera politicului şi în zonele apropiate ei, oameni care au valoare, au coerenţă în  gândire şi au discurs. Ei canalizează de multe ori atenţia publicului. Mă găndesc în primul rând la Alexandru Athanasiu, care probabil va urma un traseu spre preşedinţia republicii sau a Senatului, la Iulian Iancu, la sociologul Bogdan Teodorescu, la Maria Grapini (cu toate că tonusul o face să pară colerică uneori), la Dan Şova, Renate Weber, la Lucian Bolcaş şi Sergiu Andon, la unii reprezentanţi ai pensionarilor, ai sindicatelor, ai presei. Aceşti oameni încearcă să îşi expună valoarea prin corectitudine faţă de auditoriu. Din păcate, cad mereu în capcana studiourilor TV. Nu la reclame mă refer, ele sunt normale!

Dar, sunt puşi în acelaşi platou cu nulităţi de talia lui Edmond Tălmăceanu, Liliana Mincă, Dănuţ Liga, sau ţinte false ca băiatul lui Prigoană şi alţii care trebuie promovaţi! Demersul lor, în prezenţa acestora, se diluează. Ca şi cum n-ar fi de ajuns, moderatorii le pun întrebări despre evenimente de tipul „ce părere are depre ţiganul cutare” sau „depre divorţul lui X” sau despre declaraţia politică a uneia din vuvuzelele Cotrocenilor.
Iar eventualul mesaj al invitaţilor se transformă în bârfă!

Vezi depre „prostia si prosteala la români”

PDL intre onanie si fetisism
Teodor Baconschi de la pupincurism la prostie!
Nesimtirea la români: Puloverul lui Băsescu, lalelele lui Flutur si milioanele Andreei Vas
Expertele României. Poza de familie.
Prinţul Traian şi preşedintele Paul
Despre prostie si prosteala
Prostia la români! Bine va face Traian Băsescu!
Nesimţirea ca stare de existenţă

, , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 28 Februarie 2011 - 16:47

  Numele celor din prima grupa , ca si a celor din a doua, nu-mi spun nimic, insa sunt convins ca asa stau lucrurile, cea ce imi confirma idea ca in Ro sunt multe minti si oneste si cu IQ mare, insa problema este -asa cum am mai spus-o- imosibilitatea acestora de a „iesi in fata” , iar media (TV in special) are acelasi rol si aceiasi putere a unui DJ, in promovarea unui nou cantec, ba chiar mai mult, aici, intrebarile (deja notate de tine) nu apar ad-hoc, ele fac parte dintr-un scenariu, pentru a nivela exceptionalismul acestor persoane, fie pentru ca asa este ordinul fie pentru ca insasi host-ul nu vrea sa para mai prost.Media, in special TV are un extrem rol in a transmite o informatie publicului, este greu de gasit producatori onesti, intr-o societate ultracorupta.

  • #2 by mircea batranu on 28 Februarie 2011 - 22:21

   Din pacate, atunci cand pui un om educat langa un neavenit sau parvenit, discutia se duce in derizoriu pentru ca automat coboara spre nivelul neavenitului! Dar este si greseala celui scolit de a accepta public o astfel de prezenta!

 2. #3 by U R A N U S on 1 Martie 2011 - 17:44

  Corect. Insa a fi o greseala ca „accepta…” , nu sunt de acord, altfel nu au nici o sansa sa iasa din anonimat, daca nu apar in public deci, greseala lor este ca nu sunt mult mai agresivi si mai constientizati de aceasta capcana, in sensul ca la astfel de intrebari, raspunsul trebuia sa fi fost de genul: „Nu cred ca un individ de o asa factura poate influenta mersul societatii , haideti sa ne intoarcem la problemele mari ale tarii, etc. etc.”, si din punct de vedere al agresivitatii, de la inceput, aceste personalitati, trebuie sa puncteze -indiferent de intrebare- situatia reala a tarii, factorii care au determinat aceasta situatie si imediat, cursiv,optiunile de a iesi din aceasta situatie.

  • #4 by mircea batranu on 1 Martie 2011 - 18:33

   Cand pui o nulitate sau un mascarici sau o vuvuzea langa un om care are pregatire si are ce spune, automat il aduci si pe acesta in derizoriu!

 3. #5 by alexandru leontescu on 1 Martie 2011 - 18:45

  Dragii mei,
  Propun ca in acest caz sa acceptam partea plina a paharului, sa ne bucuram ca exista oameni care nu au fost pacaliti de „hainele imparatului” si au puterea, au curajul sa spuna ca „regele este gol”!
  Nu se poata cladi nimic durabil pe minciuna, adevarul iese mai devreme sau mai tarziu la suprafata.Ceea ce trebuie sa ne preocupe este ca ajungerea la suprafata sa nu fie dupa „iesirea noastra din sistem”!
  Siguranta in comportament si tupeul in atitudine afisate de Basescu, Boc, Andreea Vass, Raluca Turcan, Cristian „Cerbul’-Boureanu, viseni, talmacieni si toata menajeria indica cu grad inalt de probabilitate o anumita protectie, o anumita sustinere venita de undeva din afara granitelor Romaniei.Ceea ce este trist este ca ,dupa toate indiciile, sustinerea nu vine de la aliatii nostri naturali, ci de la forte traditional ostile Romaniei si romanilor.Nici SUA nici UE nu au nevoie de o Romanie slaba si conflictuala, furnizoare de instabilitate economica si sociala.Chiar dimpotriva!
  Rezulta ca rolul liderilor de opinie din politica si al mass media nevandute unor interese meschine este de a explica , cu argumente si cu dovezi, tuturor romanilor, aceia invocati de Boc-ciul nostru premier atunci cand face cate o prostie, care sunt adevaratii nostri adversari, care sunt gravele noastre probleme, impotriva cui sa iesim in strada si sa spunem raspicat „Pana aici!”.Nici Basescu, nici Boc nu au statura morala, profesionala, cetateneasca, de a fi realele tinte ale partizanilor adevarului si dreptatii.Cei care i-au „programat ” pe ei si pe lacheii lor impotriva intereselor adevarate ale Romaniei si romanilor sunt adevaratele tinte!Ei, aici e aici! Avem curajul sa iesim la bataia mediatica si sa aducem probe ca „javrele ordinare” au furat, au mintit si au falimentat tara?Atentie, actualele javre platesc si deconturi anterioare!Uitati-va la tupeul si bataia de joc in care Mircea Dusa, fost prefect, spune ca nu stie nimic de defrisarile din judetul unde acum este ales PSD in Parlament!Cine a impins colaborarea politicienilor romani cu minoritatea tiganeasca (aceea mai agresiva…) la rang de politica de stat, acela trebuie identificat si judecat!Cum sa fim respectati de aliatii nostri din NATO si UE daca seful statului se-mbarliga cu infractori analfabeti?
  Doamne ajuta!
  PS-Totusi, si putin „Doamne fereste!”….

  • #6 by mircea batranu on 1 Martie 2011 - 18:57

   Structurile infractionale depasesc granitele tarii! Ei ii apara si ii sustin iar necazul vine din faptul ca si structurile informative ii sustin!

   • #7 by alexandru leontescu on 2 Martie 2011 - 13:54

    ABSOLUT ADEVARAT!
    Pana cand insa?…

 4. #8 by U R A N U S on 1 Martie 2011 - 21:14

  De peste 3 ani de zile, am ajuns la concluzia ca Romania nu mai poate iesi din aceasta criza printr-un mijloc ordinar, comun, asa cum in „89 am fost convins ca numai schimbarea radicala a sistemului poate aduce pozitivul in societatea romaneasca; in acesti ultimi 3 ani, am sustinut si inca sustin ca numai Armata mai poate salva situatia, sau optiunea populara, care insa ar avea sanse mici sa reuseasca, dimpotriva, cred ca lucrurile se vor complica si mai rau, pentru ca saracia, dorinta de razbunare si anarhia creata, vor duce la un dezastru si mai mare decat cel actual.Deci trebuie sa gasim mijlocul sa determinam, sa obligam chiar, Armata, sa „scoata castanele din foc” , pentru ca tocmai de asta sunt platiti(peste medie) zeci de ani la rand, doar cu scopul sa intervina decisiv, pentru o zi , o luna sau un un, atunci cand este cazul, fie ca dusmanul este din afara tarii, fie ca este intern, cum este cazul aici, adica marele dusman al tarii, este guvernul , si (cum zicea Eminescu)” nimic nu este mai patriotic, decat sa lupti impotriva propriului guvern”, desigur cand acesta lupta el insusi impotriva propriului popor, chiar daca nu aparent, ci prin metodologii subversive, ca ale acestor guverne post decembriste

  • #9 by alexandru leontescu on 2 Martie 2011 - 14:07

   Sunt convins ca si „javra ordinara” (Cinste si onoare politistilor romani care au facut ISTORIE cu acest slogan , „fier rosu” pentru traian basescu)
   a realizat acest adevar.De aceea, el si oculta care l-a ridicat au dispus masuri severe de subminare si intimidare a SCMD si conducerii acestuia.
   Avem noi insa un Kenan Evren sau Pinochet? Din pacate, la umbra Maresalului Ion Antonescu nu a mai rasarit ceva care sa se apropie de talia sa…
   De aceea, noi trebuie sa strangem randurile si sa folosim toate caile si mijloacele luptei democratice, asta este, pentru a salva Romania!Daca pana si zacamintele bogate de aur existente si atestate stiintific sunt ignorate deliberat, probabil pentru a fi instrainate unor straini pe spagi grase, daca Banca Nationala se prevaleaza de o recomandare europeana (!?) pentru a nu cumpara aur romanesc, deci a sustine in fapt o ramura autohtona, atunci nu ne ramane decat a-i trimite pe incompetenti si tradatori la OCNA!!!

   • #10 by mircea batranu on 2 Martie 2011 - 14:58

    Nu pot fi infranti pe cale democratica pentru ca ei nu respecta regulile! Ei sunt infractori! De-asta Basescu are ura asta viscerala pe politisti; el stie ca o mare parte din politisti il trateaza ca infractor si atunci el reactioneaza exact ca infractorul: minte, inseala, se razbuna!

 5. #11 by U R A N U S on 2 Martie 2011 - 17:11

  Din pacate sunt multe alte -reale- javre ordinare care se prefac a nu fi aflat acest lucru,adica cea ce sunt, iar despre infractorul suprem, deasemeni, este imposibil ca un singur om sa faca atata rau (sau bine) odata cu el trebuie pusi la saramura , cel putin ina 50-60 de alike indivizi, de gasit- usor- in primele doua guvernari precedente, si desigur , cea actuala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: