Cine ne anunta daca Basescu s-a dus?

bufnita simbolul intelepciunii

Bufnita

În raporturile statului cu cetăţeanul nu există o instituţie care să îndeplinească funcţia normală de raportare! Am căutat în Constituţie şi n-am găsit. Există instituţia purtătorului de cuvânt, şi la Guvern şi la Preşedinţie, dar ele exprimă punctul de vedere al celor două executive.

Traian Băsescu lipseşte de câteva zile. Nu se anunţă nimic.

 • Patru sute de mii de români se roagă pentru sănătatea lui Băsescu pentru că averea şi siguranţa lor este dată de apartenenţa la grupul care conduce statul.
 • Zece milioane de români aşteaptă Ziua Eliberării pentru că-l consideră pe bună dreptate pe Băsescu drept bletemul acestei ţări.

Cine ne anunţă situaţia? Ce instituţie are obligaţia de a veghea la raportul statului în faţa cetăţeanului?
De ce nu există un Secretariat de Stat care să comunice zilnic situaţia instituţiilor statului, ca raport destinat cetăţeanului şi să ne anunţe:

 • “Preşedintele este grav bolnav” sau “preşedintele este în comă” sau pur şi simplu “astăzi preşedintele şi-a luat o zi liberă” sau “nu-şi mai poate exercita atribuţiile”
 • “Primul-ministru s-a internat în spital acuzând tulburări de vedere!”
 • “Traian Băsescu are gripă aviară”

Iar faptul cel mai grav cu putinţă este dat de consecinţele inexistenţei unei astfel de instituţii. Dacă preşedintele se duce pe “veşnicele plaiuri ale vânătorii” sau “ale pescuitului”, atunci înseamnă că un grup din umbră se joacă de-a bătaia de joc pe coperţile Constituţiei! Iar Geoană sau alt Preşedinte al Senatului nu va şti că trebuie să depună un jurământ şi să preia o funcţie vacantă!
Cine are răspunderea?

NOTĂ:

A apărut pe la prânz ca la un semnal şi-a ţinut un discurs la ISP! Despre reforma statului, despre licitatii transparente, justitie, stat social si guvern perpetuu Boc! Nicio vorbă despre clientela PDL! Dar el e multumit pe deplin pentru că era admirat şi aplaudat de către vuvuzela blondă!

Tupeu de borfaş! Altfel, dacă ar fi avut o minimă demnitate, mergea la întâlnirea cu ofiţerii pensionari! Sper să-l viziteze ei la cotroceni! Deşi sunt gata să pariez că va fi evacuat!

Reclame

, , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 19 ianuarie 2011 - 1:53

  Si gripa aviara si porcina pe acelasi skeleton e cam mult, de unde nu poate decat sa ajunga ca si (doar ca si ) Prometeu, adica o sa-i ciugoala vulturii lobul lui Spigel; am zis „doar ca Prometeu” pentru ca numele lui este „Promit eu!”

 2. #2 by U R A N U S on 20 ianuarie 2011 - 20:08

  Tunisia: 33 de membri ai familiei fostului presedinte, arestati (presa romana)

  Membrii familiei fostului presedinte din Tunisia, Zein al-Abidine Ben Ali, au fost arestati joi, dupa ce saptamana trecuta regimul lui Ben Ali s-a prabusit in urma unei revolte a poporului.

  Cei 33 de membri ai familiei prezidentiale sunt acuzati de crime impotriva tarii, iar televiziunea de stat din Tunisia a aratat imagini cu bijuteriile gasite asupra persoanelor arestate, informeaza Financial Times

  Familia presedintelui ar fi acuzata si de trafic de influenta si practici mafiote, folosindu-si relatiile din politica pentru a construi un imperiu financiar ce cuprindea companii de telecomunicatii, hoteluri, aviatie, media, transport sau din domeniul bancar.

  Sotia presedintelui tunisian a fugit din tara cu 1,5 tone de aur

  Violente in Tunisia: Armata ia cu asalt palatul prezidential

  Presedintele tunisian Ben Ali a fugit din tara, saptamana trecuta, dupa ce protestele au devenit violente, iar protestatarii au luat cu asalt palatul prezidential.

  Puterea a fost preluata de prim-ministru, care si-a pastrat functia in ciuda faptului ca era fidel presedintelui, insa a format un Guvern de uniune nationala prin includerea unor reprezentanti ai Opozitiei, dar si a unui blogger si un cineast. Noul guvern promite libertate de exprimare si siguranta pentru cetateni, insa violentele continua pe strazi. O parte dintre ministri au demisionat deja, in conditiile in care protestele continua.

  Oamenii sunt nemultumiti de rata mare a somajului (care a ajuns la 31% in randul tinerilor), saracie si lipsa libertatii din tara, dar si din cauza faptului ca o parte din noua putere este formata din oameni loiali presedintelui.
  –––––––––––
  Acest presedinte era de fapt un rege neincoronat, insa mafiot (ca si cei din Romania), facandu-si de cap in aceasta tara de peste 20 de ani , ca presedinte. Oricum, chiar si in Tunisia , se face dreptate…
  * Tunisia, unul dintre cele mai seculare state din nordul Africii, si chiar cu una dintre cele mai mari stabilitati… Si totusi, poporul a inteles cine le este adevaratul dusman !

  • #3 by mircea batranu on 20 ianuarie 2011 - 20:16

   DA! La fel ca in Romania, ]n Tunisia un presedinte a ajuns dictator si s-a crezut rege de tip despot luminat! Vine o scadenta, intotdeauna vine! Indiferent cat ar fura, tot nu se pot ascunde de bratul dreptatii! Din pacate si membri familiilor lor raspund pentru furtul si ticalosia vremurilor, desi ei poate nu au niciun amestec!

 3. #4 by U R A N U S on 20 ianuarie 2011 - 20:36

  As face ca M.Scaevola (adica as pune mana in foc) ca familiile sunt amestecate, insa ce este interesant, este ca Iliescu si Constantinescu , par a muri de batranete, fara sa plateasca…Asta m-ar supara cel mai tare, sa stiu ca un popor nu are taria sa-si faca macar dreptate prin pedepsirea criminalilor, pentru ca timpul inapoi nu se poate intoarce si nici suferintele nu se pot sterge

  • #5 by mircea batranu on 20 ianuarie 2011 - 21:11

   Aici e vorba despre altceva! Iliescu si Constantinescu nu si-au facut averi! Nu au fost amestecati in atatea scandaluri de coruptie! Sunt foarte foarte multe diferente!

 4. #6 by U R A N U S on 22 ianuarie 2011 - 22:53

  Nu si-au facut averi pentru ca au facut pe altii cu averi care-sustin sa traiasca in lux. Diferenta este ca cei doi au distrus tara din alte motive si prin alte metode, rezultatul insa a fost acelasi.In opinia mea este mai scuzabil basescu care a mostenit o stare de lucruri -aproape- imposibil de indreptat, iar aceasta stare de lucruri trebuie imputata in ordinea importantei, adica lui Iliescu si apoi lui constantinescu si in randul 3 acestui presedinte, condamnarea acestora variind de la munca silnica pe viata (iliescu), 29 ani constantinescu si 28 ani si 11 luni, basescu(urmatorii in ordine, scaderea pedepsei cu cate o luna)..Numai asa se poate reface tara si incropi un guvern care sa nu mai fie atat de ticalosit

  • #7 by mircea batranu on 22 ianuarie 2011 - 22:56

   Daca Iliescu sau Cionstantinescu ar fi adus la putere o asemenea mafie atunci fii sigur ca Basescu n-ar mai fi ajuns la putere! Asta e diferenta!

 5. #8 by U R A N U S on 22 ianuarie 2011 - 22:59

  de acord cu asta, numele nu conteaza, oricine ar fi ajuns la putere nu putea fi decat un corupt, pentru ca asta a fost terenul pregatit de cei doi.Mafia este o „institutie” care creste, cei doi au alaptat-o din greu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: