Ce inseamna Interes national?

Gânduri despre România! Ce înseamnă de fapt interesul naţional?
Iată ce se spune şi ce este de fapt Interesul naţional:

 1. aici sunt banii dumneavoastra

  Aici sunt banii dumneavoastra!

  Unii îşi bat joc şi de ultimele urme ale demnităţii existente în ţară. Ne-a vorbit Traian Băsescu, de la tribuna Parlamentului, despre Interesul naţional! Pentru el, Interesul naţional înseamnă legea salarizării unice, legea educaţiei, legea pensiilor, legea bugetului şi tot ce conţine acordul lui cu FMI! Discursul din Parlament a fost o ameninţare clară la adresa fragilei democraţii existente în România. România e vândută iar el face pe marele patriot şi spune ”Dacă nu adoptaţi de urgenţă aceste legi mă văd nevoit să iau alte măsuri!”. Nu vă e clar tuturor? Nicio vorbă despre sărăcie şi disperare! Lumea cerşeşte pe străzi, avem din ce în ce mai multe sinucideri, speranţa dispare iar el râde şi defilează în numele Interesului naţional.

  Interesul naţional în accepţiunea lui Traian Băsescu înseamnă spolierea populaţiei, supunerea ţării unor structuri internaţionale, înseamnă analfabeţi cocoţaţi în ministere pe simplul motiv al supunerii faţă de partid! Interesul naţional înseamnă Băsescu, Boc, Anastase, Udrea, Videanu, Blaga, Berceanu, Flutur, Vass, Oprea, Falcă, Popoviciu, Barbu, Oltean, Manţoc, Solomon, Ridzi şi mai adăugaţi … Borfaşi ajunşi la cârma ţării! E penultimul pas pe calea dictaturii personale!

 2. În România, interesul national se identifică, datorită Art.1 din Constituţie, cu Interesul de Stat şi în ultimă instanţă, cu interesul ţării!
  Statul român ARTICOLUL 1
  (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

  Altfel, ar fi fost vorba strict despre interesul naţiunii române! Acum am traduce Interesul naţional ca fiind interesul ţării! Iar interesul ţării înseamnă existenţa şi protecţia ţării (teritoriu+populaţie+drepturi). Pentru că forumul reprezentanţilor întregii populaţii a ţării este Parlamentul, ar trebui ca “Interesul naţional” să fie stabilit prin căile democratice ale Parlamentului.

  DEX+INTERÉS, interese, s. n. 1. Preocupare de a obține un succes, un avantaj; râvnă depusă într-o acțiune pentru satisfacerea anumitor nevoi. 2. Avantaj, folos, câștig, profit. ◊ Loc. adj. De interes general (sau public) = de importanță socială, util colectivității. ◊ Expr. A-și face interesele = a fi preocupat numai de satisfacerea chestiunilor personale. 3. Dobândă. ◊ (Jur.) Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu. 4. Orientare activă și durabilă, dorință arzătoare de a cunoaște și de a înțelege pe cineva sau ceva. 5. Înțelegere și simpatie față de cineva sau de ceva; grijă, solicitudine. 6. Calitatea de a deștepta atenția, a stârni curiozitatea prin importanța, frumusețea, varietatea lucrului, a problemei, a acțiunii etc.; atracție. [Pl. și; (rar) interesuri] – Din it.interesse, rus. interes, germ. Interesse. NAȚIONÁL, -Ă, naționali, -e, adj. Care este propriu sau aparține unei națiuni, unui stat, care caracterizează o națiune sau un stat; care se referă la o națiune, la un stat sau le reprezintă; care este întreținut sau instituit de stat; (despre instituții de cultură) în care se vorbește limba națiunii respective. ◊ Șosea națională = șosea care leagă centrele importante ale unei țări și a cărei întreținere se află în seama administrației centrale. [Pr.: -ți-o-] – Din lat. nationalis, fr. national.
  Suveranitatea ARTICOLUL 2
  (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. 

  (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

  Revenind la Constituţie, art.2 – Suveranitatea ne spune clar că “Niciun grup şi nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu

  Dacă am avea Curte Constituţională, ar sancţiona imediat situaţia în care preşedintele în numele FMI exercită suveranitatea promovând Interesul naţional în nume propriu!

  Mare patriot, mare borfaş!

  Despre conceptul de interes naţional recomand articolul
  Conceptul de Interes Naţional
  Vezi si:
  Intre desperare si speranta e intotdeauna războiul
  România, tara cu patru guverne!
  Expertele României. Poza de familie.
  Apel către Armată: Faceţi-vă Datoria!

Reclame

, , , , , ,

 1. #1 by U R A NU S on 10 noiembrie 2010 - 19:18

  Inca o data: cu exceptia catorva republici , in restul majoritar(al republicilor) interesul national se confunda total cu interesul partidului la putere mai ales daca aceasta republica este de sorginte comunista sau filata ulterior din acest sistem.Iar aceasta pentru simplul motiv ca ei stiu ca „domnia” lor este efemera, de unde dorinta feroce de imbogatire si platirea de polite, iar cei favorizati (deobicei viitorul guvern) ii va ajuta pe ei, si ii va exonera de crimele si jafurile facute acum. In Monarhiile moderne lucrurile sunt total diferite, de unde o prosperitate generala si o justitie sociala fara precedent.

 2. #3 by U R A N U S on 11 noiembrie 2010 - 20:32

  Problema deriva din psihologia maselor (bine incastrata) ca in republica oricine are drepturi si chiar sansa sa ajunga macar VIP daca nu cumva chiar in varf:presedinte.In realitate, republicile (cu cele cateva exceptii) sunt cele mai absolute si totalitare monarhii( si, deasemeni dovedit, teroriste , cu proprii cetateni) in care cei din varf se schimba, insa cei care platesc notele de plata sunt mereu aceiasi si nu percep nici o schimbare (in bine) la schimbarea presedintelui(etc.), iar ei nu inteleg acest lucru, ca sunt doar un afet de tren care transporta vagoane de lux la munte si la mare, fara pauza, ei niciodata nu se odihnesc, adica sunt exploatati pana mor.

  • #4 by mircea batranu on 11 noiembrie 2010 - 22:50

   Interesul national, ca si interesul statal, exista, insa dispare sub presiunea interesului de grup al celor ce au puterea!

 3. #5 by U R A N U S on 13 noiembrie 2010 - 20:22

  Sigur ca exista, dar daca dispare, ce mai conteaza ca exista?
  Interesul natiunal (care trebuie sa se confunde cu cel statal) este posibil a se exercita doar in tarile extrem nationaliste sau in tarile cu adevarat democratice. Romania nu este nici una, nici alta. Iar exercitarea acestui interes(mentinerea lui vie si activa) se face prin metode total diferite, in cele doua forme expuse.

 1. Remember 2010 Romania « Cronica – România de azi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: