Dreptul la revoltă

Dreptul la revoltă este un drept fundamental. Nu ai nevoie de lege şi aprobări! El se revendică de la sine la limita suportabilităţii!

DEXONLINE REVÓLTĂ, revolte, s. f. 1. Sentiment de mânie provocat de o nedreptate sau de o acțiune nedemnă; indignare. 2. Răscoală spontană, neorganizată; răzvrătire, rebeliune. – Din fr. révolte.
aici sunt banii dumneavoastra

Aici sunt banii dumneavoastra!

Nesimţirea şi ticăloşia celor ce conduc statul român azi (preşedinte + guvern + pdl) va determina revolta populaţiei sărăcite şi umilite! Categorii întregi, de la pensionari la poliţişti şi de la profesori la militarii în rezervă, sunt aduşi la desperare! În timp ce populaţia fierbe şi nu găseşte soluţii de supravieţuire, perechea impostoare Traian Băsescu – Elena Udrea, îi sfidează. El face ba pe magistratul şef, prezentând legi, ba pe comandantul suprem, dând decoraţii iar ea vorbeşte despre imoralitate! E prea mult! E ca şi situaţia în care slujbele s-ar ţine la bordel şi nu la biserică!
Acest regim trebuie înlăturat, indiferent de metode! Teama lor nu  este dată numai de pierderea puterii ci de faptul că se va descoperi întreaga hoţie! Dar şi americanii şi OLAF au nevoie de aceste documente!
Dreptul la revoltă nu trebuie trecut în Constituţie!
Dreptul la revoltă e ca dreptul la viaţă!
Acest drept fundamental a determinat căderea regimului comunist în 1989!

Vezi şi:

uniunea radicala
Declaraţia Drepturilor Omului
Frica de suspendare si gogosile la Legea pensiilor. Mai da-le o suta Nicule!
Suspendarea presedintelui, conditie necesara dar nu suficienta
România condusă la ţambal. Răzbunarea minciunii
Reforma vs Revoluţie în ordinea Parlament – Justiţie – Armată – Popor
Instaurarea dictaturii şi protestele populare
Expertele României. Poza de familie.

Reclame

, , , , , , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 27 octombrie 2010 - 18:43

  te apropii periculos de mult de idea cu „V” , for vendetta”, mai trebuie doar sa comanzi costumatia pentru cateva mii de furiosi! Ar fi frumos si ar intra in istoria mondiala, un mars real, bazat pe fictiunea unui film.

  Insa despre ” a tine slujbele la bordel si nu la biserica” nu vad nici o diferenta!

  • #2 by mircea batranu on 27 octombrie 2010 - 18:54

   Dreptul la revolta e intrinsec, el ne apartine, este incrustat in codul nostru! Este ceea ce nu vor sa inteleaga adeptii globalizarii! Lumea se va revolta! Iar in Romania va fi si mai grav! Am facut referirea la slujbele tinute in bordel gandindu-ma la momentele in care Basescu vorbeste despre educatie, corectitudine si adevar iar multiubita lui Elena Udrea vorbeste despre moralitate si saracia oamenilor! Tupeu de borfasi!

 2. #3 by U R A N U S on 27 octombrie 2010 - 19:06

  Eu sunt un adept al globalizarii (care ar repune in drepturi natura sociala initiala) , insa inteleg si sunt de acord cu dreptul la revolta, insa il consider (ca aplicatie) doar ultima instanta, iar Armata romana inca nu si-a spus cuvantul, societatea civila ar trebui sa intrebe raspicat aceasta institutie, ce are de gand, si in functie de raspuns, sa treaca la fapte. Am inteles metafora ta cu bordel si biserica, realitatea este ca intr-adevar, nu exista nici o diferenta!

  • #4 by mircea batranu on 27 octombrie 2010 - 19:18

   @Uranus Nu mai exista societate civila, ei au devenit clientii celor ce au puterea, de acolo le vin banii pe diverse contracte! Necazul este ca studentimea nu da nastere unui curent de corectitudine!

 3. #5 by jean valjean on 29 octombrie 2010 - 20:46

  Evident ca numai in momentul in care te revolti cineva te va lua in considerare,numai ca in Romania numai revolta nu are nici o valoare a se vedea greva foamei a doamnei invatatoare Luminita Anghel cine de la putere ia in considerare acest protest?Numai protestele violente vor fi luate in seama si pana la urma asta va urma,daca pdl nu va lua in seama sindicatele si nu vor trece la negocieri serioase vor urma proteste extreme.

 4. #6 by U R A N U S on 31 octombrie 2010 - 21:47

  Asta este valabil pentru statul totalitar, chiar sofisticat, mascat, ca Romania! Iar in asemenea „societati” cei multi prefera (de frica) sa nu se asocieze sub nici o forma cu, cazurile de revolta individuale, chiar daca sunt de acord si chiar daca acestea exprima si propiile lor revendicari, insa inca o data, nu au curajul sa le spuna cu voce tare.

 5. #7 by U R A N U S on 1 noiembrie 2010 - 19:23

  „Negocieri serioase’… asta ar fi fost posibil candva, acum nu mai este vorba de negocieri, pentru simplul motiv ca economia romaneasca este pusa la pamant iar datoria publica a tarii a atins valoarea PIB-ului, deci ca sa dea cuiva, ceva, guvernul trebuie sa ia de la altcineva (de la o alta patura sociala) sau sa se imprumute din nou, la nesfarsit, desi nici asta nu va merge prea mult; solutia este una singura : schimbarea sistemului, faliment si reanceperea unui nou ciclu, bazat pe experiente pozitive europene

 6. #8 by Nuti on 23 decembrie 2010 - 12:30

  Imi place mult!
  Sant convinsa ca oamenii nu or sa stea cu mainile in san.
  Asa este,va fi revolutie!

 7. #9 by Marinica Nicolae on 25 decembrie 2010 - 15:59

  Cand statul de drept nu mai respecta drepturile cetateanului,
  EL DEVINE STAT NEDREPT si,
  ELIBEREAZA INDIVIDUL DE OBLIGATIA DE A SE SUPUNE:

  FIECARE CETATEAN NEDREPTATIT POATE ALEGE ORICE FORMA DE PROTEST.

  EU AM ALES PROTESTE LE IN LIMITELE LEGISLATIEI ACTUALE.

  Vrea cineva sa stie cum fac ?

  Mosul

 1. Intre desperare si speranta e intotdeauna războiul « Cronica – România de azi
 2. Remember 2010 Romania « Cronica – România de azi
 3. Opozitia de plastic si demnitatea clasei politice « Cronica – România de azi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: