Viktor Orban, de la victoria cu FMI la înfrângerea de la Kolontar!

Parliament in session

Image by hettie gm via Flickr

Am trăit cu impresia că toţi ticăloşii, proştii şi trădătorii, borfaşii şi curviştinele politice, s-au strâns în România! Nici vorbă de asta! Ar trebui să-mi cer scuze faţă de “onorabila clasă politică” din România, încă liberă!
Viktor Orban, premierul Ungariei, crezând în susţinerea clasei politice maghiare, a demarat o serie de reforme capitale pentru o ţară de mărimea Ungariei: a renunţat la FMI şi a impus impozite şi reguli într-un sistem bancar care aparţine Globalizării! Am fost placut surprinşi de atitudinea lui independentă şi urmăream efectele!
La început, în 4 octombrie 2010, a fost dezastrul de la Kolontar, o catastrofă ecologică de proporţii nemaiîntâlnită în Europa centrală!

Orban a spus “Ceea ce s-a intamplat la Kolontar nu a fost un dezastru natural ci o neglijenţă umană”! Directorul firmei Magyar Aluminium Company ZRt a fost arestat!
Urmările au fost că după două zile i s-a dat drumul iar de astăzi firma şi-a reluat activitatea! Au ridicat un val de pământ ca o măsură de protecţie!

Am prezentat o analiză a situaţiei Catastrofei din Ungaria în articolul Catastrofa ecologică din Ungaria si Roşia Montana! Ce ascund vinovaţii?
În catastrofa ecologică a noroiului roşu au murit 9 (nouă) oameni, alţi 45 (patruzeci şi cinci) au fost răniţi, o localitate a dispărut iar sute de proprietăţi au devenit inutilizabile!
Iar cauzele nu au fost naturale!substante toxice
Dacă într-o piaţă din Budapesta ar fi explodat o bombă şi ar fi omorât 9 oameni rănind alţi 45, sau un accident feroviar sau auto ar fi produs aceste victime, s-ar fi anchetat imediat!
Aşa însă, măsura închiderii firmei ar fi dat naştere unui val de proteste în Europa pentru închiderea altor firme şi asta nu mai convine finanţelor şi globaliştilor! Iar Viktor Orban, după ce s-a luptat cu FMI şi sistemul marilor bănci, privind la vuvuzelele şi interesele politice din jurul lui, a dat înapoi!

Ce mai contează numărul morţilor şi dezastrul provocat? Dacă ar fi mers pe ideea iniţială ar fi provocat un val european de interdicţii în exploatare!
Despre Kolontar veţi mai auzi!
Dar despre Comisarul European de Mediu sau de Agenţia Europeană de Mediu aţi auzit?

La Bucureşti e Balul Trilateralei!

 

Reclame

, , , , , , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 17 octombrie 2010 - 19:53

  cred ca esti prea dur cu acest Orban; catastrofele naturale se intampla mereu, este o chestie de sansa, si aceasta are interferente si in cazurile de acest gen, nici o constructie omeneasca nu este garantata 100 la 100; am mai vorbit despre acest aspect, acesta este pretul progresului, chiar daca unele tari il platesc mai ‘din greu’ , aceasta este , intr-adevar, din cauza fraudei sau incompetentei initiale , si cum am mai zis, este dovedit ca atunci cand este vorba de greseala umana, aceasta se „intampla” mai des in republici, datorita faptului ca frauda are la baza lacomia (furt de bani) si este ajutata de coruptia plenipotentiala a sistemului. Ca exista si implicatii europene, nu pot zice nu, insa ruperea digului initial nu s-a produs datorita acestor interese, ci datorita fraudei initiale, care-in totalitate- apartine guvernului ungar de la timpul cand acest rezervor a fost construit

  • #2 by mircea batranu on 17 octombrie 2010 - 20:10

   Ruperea s-a produs asa cum am scris in articolul de baza din cauza neimpermeabilizarii si neverificarii periodice a batardourilor! Sunt convins ca s-au furat banii de impermeabilizare si fortificare a ansamblului iazurilor de steril si de ape reziduale! Iar bazicitatea excesiva e datorata tot unei nerealizari (a statiei de neutralizare)! De Orban imi pare rau ca a fost infrant si a trebuit sa dea inapoi!

 2. #3 by U R A N U S on 19 octombrie 2010 - 19:06

  gandeste-te ce ar fi trebuit sa se intample in Olanda, daca s-ar fi furat din fondurile pentru construirea imensului baraj impotriva oceanului!

  • #4 by mircea batranu on 19 octombrie 2010 - 19:57

   Ai mare dreptate! N-ar fi reusit vreodata imensul dig din nord!

 3. #5 by U R A N U S on 19 octombrie 2010 - 19:49

  se pare ca au mai fost arestate inca doua persoane in cazul respectiv, iar directorul a fost eliberat doar temporar, pana se pun in linie toate dovezile incriminatorii; deci-pare-se- ca justitia ungara functioneaza totusi, mai ales ca -deja- s- a luat decizia despagubirilor monetare, a celor afectati de eveniment.Multi ani in urma, am fost in Budapesta peste o saptamana: unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, iar cetatenii orasului, foarte civilizati si politicosi

  • #6 by mircea batranu on 19 octombrie 2010 - 20:09

   Budapesta este o metropola faina iar Ungaria a ramas tara cu cel mai bun raport calitate-pret la alimente! Aici insa este vorba despre altceva! S-a reluat activitatea la fabrica de alumina si se vor deversa in continuare reziduuri netratate intr-un iaz de steril neimpermeabilizat! Si vor muri alti oameni! Iar demersul lui Orban ramane fara acoperire! Despagubirile acordate alina durerile dar nu rezolva problemele!

 4. #7 by U R A N U S on 21 octombrie 2010 - 16:44

  Nu cred ca nu vor asigura iazul respectiv, iar despagubirile nu sunt doar compensatorii dar si
  o pedeapsa pentru firma care va plati acele milioane si care va cheltui sume considerabile sa trateze ecologic rezidurile respective.

  • #8 by mircea batranu on 21 octombrie 2010 - 17:33

   Mortii de la groapa nu-i mai intoarce nimeni indiferent de despagubiri! Dar sa reiei productia si sa nu ai un alt iaz impermeabilizat, este o crima si mai mare pentru ca e creat deja un precedent!

 5. #9 by U R A N U S on 21 octombrie 2010 - 17:38

  daca deja au reluat productia inseamna ca au pus in functiune ceva protectiv(chiar temporar) si in timp vor implementa un proiect conform cu standardele in ramura.

 1. Remember 2010 in lume « Cronica – România de azi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: