Staborul si eroarea lui Nicolas Sarkozy

A gipsy girl outside of a church - Rome, Piazz...

Image via Wikipedia

Staborul este o instanţă aparţinând comunităţii ţiganilor iar judecătorii lor trebuie să fie „Ţigani cinstiţi, de încredere, bogaţi, deştepţi şi înstăriţi”. Alegerea este a comunităţii de ţigani. (Attn DNA si OLAF – Poate aflăm unde s-au evaporat 200 milioane de euro – fonduri europene pentru integrarea romilor!)
Românii îşi aleg ca administrator al ţării un stat format pe criterii de grup (politice). În această formă de stat, unii au puterea iar ceilalţi formează opoziţia! Dar şi unii şi alţii îşi numesc judecători în Staborul românesc numit Curtea Constituţională.
Aceşti „romanian stabors” (sic!) nu caută o dreptate anume ci execută ceea ce le cere stăpânul politic! Sunt ei oare mai breji ca judecătorii Staborului ţigănesc care judecă după propria conştiinţă?

Nu cumva presedintele Nicolas Sarkozy a greşit adresantul sancţiunilor si i-a gonit pe ţiganii români din Franţa în loc să sancţioneze statul român pentru sfidarea drepturilor cetăţeneşti în Uniunea Europeană?

Reclame

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 16 septembrie 2010 - 18:42

  Aici avem sub analiza vina morala si vine de executie (in principiu , pentru ca exista diferente):
  desigur ca vina morala si cea mai mare deci, apartine statului Roman (nu numai cel actual) insa -desi eu militez pentru cauza tiganilor si a oricarei alte minoritati- responsabilitatea individuala nu poate fi exonerata a priori.Este ca si cum in ultimul RM vina ar fi fost pusa doar pe HItler si alti cativa mari oficiali, si nu si pe soldatii (sau gradatii inferiori) care au executat ordine care contraveneau chiar regulilor militare.Toti au fost adusi in fata tribunalului insa cea mai mare parte dintre ei nu, pentru ca practic era imposibil fizic, iar condamnarile ar fi atins sute de mii de persoane.In acest caz, cu tiganii, lucrurile sunt putin diferite, ei nu sunt tot asa de multi,”crimele” lor sunt diferite, insa -inca o data- responsabilitatea personala trebuie adjudecata., mai ales ca Sarkosky nu face altceva decat sa-si protejeze pe cei care l-au ales, pentru ca este dovedit ca actele antisociale ale tiganilor au devenit insuportabile.Totusi, principalul vinovat este statiul roman, si singura solutie este reantoarcerea acestei etnii in Romania si integrarea lor in primul rand prin impropietariri si despagubiri monetare care sa le permita integrarea economica, insa peste toate acestea, statul roman are datoria si obligatia sa reafirme unitatea statului roman , intre ale carui granite traiesc cetateni romani, si nu tigani (decat daca ei insasi vor sa fie tigani), nu traiesc jidani(decat daca ei vor sa fie asa) , nu traiesc bozgori, (decat daca ei vor sa fie asa) iar legea trebuie sa fie egala pentru toti.
  Totusi, tiganii au fost intotdeauna marginalizati si stiti de ce? Pentru ca a fost unica modalitae ca noi, romanii verzi, sa avem un grad de comparatie: altfel tiganii sunt o etnie plina de vigoare, care in 50 de ani va conduce Romania

  • #2 by mircea batranu on 16 septembrie 2010 - 19:50

   Am vrut sa atrag atentia asupra a doua probleme:

   1. faptul ca in Romania judecatorii se numesc politic este sub nivelul in care-si stabilesc tiganii staborul! Ei au scuza comunitatii si traditiile; noi nu avem nici o scuza!
   2. furtul a doua sute de milioane de euro- fonduri europene destinate integrarii tiganilor
 2. #3 by U R A N U S on 18 septembrie 2010 - 20:13

  nu am auzit niciodata de acele fonduri de integrare,cand au fost alocati si carei agentii?Si o alta intrebare: exista o sursa sigura de recesamant al tiganilor?Cati, realmente sunt din Romania?(si traiesc in Ro., adica grand total?) pentru ca presupunand ca sunt 1 milion, asta ar insemna -in cash- doar 200E/cap, cea ce sa zicem, ar fi cam o mie per/familie Daca sunt mai putini, mai bine! Cel mai bun lucru ar fi impropietarirea cu pamant si aprovizionatul cu animale de ferma, si astfel in doua generatii ar fi integrati.

  • #4 by mircea batranu on 18 septembrie 2010 - 22:57

   Sunt fonduri europene sociale pentru integrarea tiganilor! Nu poti sa-i integrezi prin stabilizare daca ei sunt nomazi!

 3. #5 by U R A N U S on 18 septembrie 2010 - 20:20

  cat despre judecatori, si in alte tari se procedeaza la fel, uni sunt numiti(absolut pe referinte politice), altii sunt alesi direct de public, problema in Ro. este atat de complexa, are atatea paiejenisuri ilegale si imorale, incat-practic- nu se poate face nimic, decat luat de la zero! De la zero, si pe bazele unui sistem nou, chiar daca a mai fost candva in Ro.
  Si aceasta numai Armata o poate face, reinstaurand Monarhia si impreuna sa aplice legile bune, cat si sa formuleze altele, modelate dupa tarile cu succes constant in sutele de ani trecute, si la zi!

 4. #6 by U R A N U S on 19 septembrie 2010 - 19:28

  Tiganii pe care i-am cunoscut eu erau stabili(case, sau apartamente) in proportie de peste 90% ,cred ca problema ramane in sfera incitivelor economice si a unor ajutoare speciale pentru cei care isi trimit copii la scoala, aceasta fiind rezolvarea pe termen lung.La zi, sunt probabil putini tigani cu scoala si fara cazier, acestia ar trebui cooptati in structurile de politie, armata si altele, cea ce ar constitui un boost pentru etnie

  • #7 by mircea batranu on 19 septembrie 2010 - 21:52

   Structurile lor sociale sunt medievale si nu prea vor sa treaca la altfel de structuri; aici ar trebui sprijiniti cei ce vor integrarea tiganilor; din pacate se pare ca fondurile toate au ajuns pe mana unor asociatii si fundatii care i-au tocat in spiritul ideii „decat sa-i fure altii mai bine-i furam noi”!

 5. #8 by U R A N U S on 20 septembrie 2010 - 17:18

  Legea trebuie sa fie egala pentru toti cetatenii: mai intai li se ofera incitivele pentru integrare, li se explica ce si cum( inclusiv cu „martori”, internationali, recte agentii ale drepturilor omului, minoritatilor,etc.) iar unii vor primi provocarea, altii nu.Cei din urma , la momentul cand vor calca legea, vor suferi consecintele si nu se mai pot plange de discriminare.
  Oricine trebuie sprijiniti, trebuie facuta cu banii inca in circulatie si sa nu se astepte „banii cei noi”.Altfel cu furatul fondurilor, ai dreptate, au avut si ei, cea ce dovedeste ca , coruptia in Ro. are o perspectiva de viitor foarte stabila!

  • #9 by mircea batranu on 20 septembrie 2010 - 19:28

   Primul pas este sa acceptam si de facto ca avem o problema tiganeasca! Daca ne ascundem si ne mintim, nu vom rezolva nimic!

 6. #10 by U R A N U S on 21 septembrie 2010 - 18:25

  Bine zis! Vorba cea „Cine striga mai tare ca hotul, etc?Numai ca problema tiganeasca este foarte romaneasca. Daca au plecat in lume (cei mai multi in Europa) un sfert de milion de tigani, este si mai sigur ca romani verzi, au plecat peste 2 milioane iar ofensele comise de cetatenii romani(nu de tigani sau romani) sunt -corect- atribuite la, poate, mai multi romani, chiar daca proportional tiganii bat recordul, in cifre absolute, romanii-romani, sunt campionii.Daca nu ar fi asa , occidentalii s-ar fi prins de mult (nu exista prea multi tigani blonzi si cu ochi albastri) si ar fi spus clar acest lucru, de la inceput.Nu este nici un mister, lucrurile stau ca mai sus, insa pentru ca tiganii sunt compacti, bat la ochi, de unde au si fost luati in vizor, iar aceasta luare la ochi s-a intins si in Belgia. Daca vrei sa faci o treaba buna, intr-adevar nu trebuie sa te minti, ci trebuie sa te tii de principii, adica cum am zis, nu exista tigani, jidani sau bozgori, exista doar cetateni romani care de aici au dreptul sa se considere ce vor.Insa sub lege, trebuie sa fie la fel

 7. #11 by U R A N U S on 24 septembrie 2010 - 16:27

  Armata asteapta…
  Se vede treaba ca le-o ia politia inainte!
  Inteleg ca ar astepta mai degraba momentul cel mai prielnic, cel mai tensionat; nu cred ca este prea departe., daca chiar si politia protesteaza impotriva stapanilor

 1. Iesi afara javra ordinara! « Cronica – România de azi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: