Frauda bancară de la Braşov nu e unică

surseDIICOT va avea mult de lucru! Cu siguranţă va urma un lanţ de dezvăluiri din alte bănci! Frauda bancară de la Braşov nu e un caz izolat! Tâlharii vandalizează băncile furând bancomatele sau ameninţând cu arma. Paguba creată de ei e minoră. Cyberhoţii fură coduri şi drepturi pe conturi producând o pagubă mai mare decât tâlharii. Dar cea mai periculoasă categorie o reprezintă gulerele albe care fură electronic din interiorul băncii. Din motive de protecţie a imaginii, unele bănci închid cazurile de fraudă internă. Pentru că băncile au regim de stat în stat. O sursă aflată în anchetă internă timp de două săptămâni, mi-a dezvăluit asta. Fraudele interne sunt greu de depistat pentru că ei pot muta banii prin zeci de conturi în aceeaşi zi! Iar băncile sunt străine!
Nici măcar dacă mergeţi la bancă şi cereţi extrasul de cont nu e sigur că aveţi banii dar e o dovadă că banca îşi asumă răspunderea!
Nu vă surprinde că nici măcar Asociaţia Română a Băncilor nu a considerat oportun să ia o poziţie publică?

Reclame

, , , , , , , , , , , , , , , ,

  1. #1 by U R A N U S on 13 august 2010 - 17:33

    cea ce dovedeste cea ce spuneam eu(in multe locuri) ca aceasta criza este pur financiara, pentru ca sistemele de conducere au permis dislocari(furturi) de sume uriase, din sectorul public; concret despre Romania, in „celebra” mea carte „Religia , dusmanul credintei. Religiile parintii urii” , inca din 1994, am aratat ca Romania, printre alte „bunuri” a importat din occident, si crima financiara, iar Romania nici pe departe nu putea suporta asa ceva, insa cu un guvern „gigea”, totul a devenit posibil.Romania are in acest sistem (bancar) o multime de Madoffi, dar care au impartit prada la cat mai muti, pentru a se disipa responsabilitatea si a ingreuna eventualele cercetari criminale… daca se vor initia vreodata!

  2. #2 by U R A N U S on 15 august 2010 - 21:55

    o alta cauza a acestei crize (si a altora care vor mai veni) este totala inechitabilitate in distributie geografica (la scara planetara) a focarelor de productie, care duce la emigratie masiva si necontrolabia, cea ce conduce la perturbatii pe piata muncii ,inclusiv la profituri mari si netaxate a unor indivizi, si necesitatea de a ‘spala” acesti bani, care deobicei duc la alte ilegalitati financiare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: