Despre blestemul pus pe Ceauşescu!

Citiţi vă rog cu mare atenţie!

blestemul mortii la zidBlestemul este un spirit negativ, distructiv, născut din starea de invidie, frustrare, ură sau durere a unei mătci. Matca poate fi sufletul unei femei sau al unui bărbat. Blestemul născut pe matcă se-ndreaptă spre cel destinat şi se fixează pe sufletul lui, determinându-i reacţiile în zona respectivă!….
După ce se împlineşte blestemul, spiritul purtător se-ntoarce la matcă, acolo de unde a fost generat şi poate produce acelaşi efect! Dacă însă cel ce-a pus blestemul este muribund … vezi Blestemul pus pe Ceauşescu!

, , , , , , , , , , , , , ,

 1. #1 by U R A N U S on 18 iulie 2010 - 21:07

  Subiectul acesta, cu blestemele, este foarte interesant, la modul general, nu pentru ca este implicat ceausescu, daca blestemele ar fi efective, ceausescu ar fi trebuit sa fi murit cu cel putin 10-15 ani inainte, fie ars sau oparit, fie mancat de viu de cine stie ce boala sau paraziti.

  • #2 by mircea batranu on 18 iulie 2010 - 22:52

   Uneori lucrurile nu se leaga indiferent ce faci! Alteori curg de la sine fara mari eforturi! Acestea sunt observatii simple pe care toata lumea le stie!

 2. #3 by U R A N U S on 18 iulie 2010 - 21:17

  Comentariul de mai jos este adus aici doar pentru ‘aliniere”, a fost postat la „Futurism” ceva timp in urma:

  Blesteme, etc.,etc., este doar non-sen! Blestemele , ca si profetiile se realizeaza doar in 2 circumstante: cand cel care face blestemul (sau profetia) are posibilitatea directa sau indirecta(prin interpusi) sa participe la infaptuirea ei(se pot da milioane de exemple) sau , in cazul profetiilor( blesteme, cand acestea sunt negative) ,profetii realizeaza acest lucru prin:
  -detinerea unei capacitati de analiza extraordinare(si „vad” in timp), sau
  -prin primirea acelor informatii (chiar fara sa fie constienti de acest lucru, (fie prin somn, fie ca o „inspiratie”), de la o entitate superioara(ca IQ , cat si in multe alte aspecte, probabil), care dicteaza aceste profetii , ori pe baza unor statistici(deci pe presupunerea repetarii ciclurilor de fenomene), ori pentru ca are capacitatile sa influenteze evenimentele si sa le conduca la aparitia acestor profetii.
  Cat despre moartea prin cancer, a beizadelelor ceausiste, aceasta s-a intamplat prin punerea in aceiasi linie a unui lant de evemnimente negative,care se constata zi de zi la milioane de subiecti, fie bogati, fie saraci, fie din case regale,etc. fie din randul maselor…In cazul celor doi, cauza principala a cancerului (chiar daca a fost mostenit, si atunci aceasta cauza a fost declansatorul galopant al starii respective) l-a constituit stress-ul datorat schimbarii bruste in stilul de viata, sub toate aspectele, dar mai ales psihologic, cea ce a declansat dezechilibre masive ale sistemului neuro-hormonal, cea ce in final a dus la confuzii serioase si repetate la nivel de celule, care au inceput sa functioneze nebuneste, inclusiv in inmultire

 3. #4 by U R A N U S on 23 iulie 2010 - 0:25

  (preluat de la futurism)
  Am auzit despre respectivele blesteme, toate sunt doar scenarii create cu 2 scopuri: comercial(bani) si faima.In acest unic univers, totul este pura intamplare, chiar si legi fizice milenare se pot schimba datorita unui accident cosmic (intamplare) , este insa adevarat ca entitati inteligente(pe aceasta planeta, noi , oamenii) au posibilitatea (limitata, totusi) de a modifica lucrurile chiar la o scara foarte mare, dar in esenta, intamplarea ramane la baza modelarilor din univers, iar (ca sa ne referim acum doar la oameni) pe pamant, la cele mai multe natii, intamplarea in orice, este factorul nr.1 determinant. Si aici fac exceptie natiile educate,tarile monarhice si cateva republici, unde societatea traieste dupa norme bine scrise si la fel de bine respectate, si unde intamplarile sunt adiacente in modelarea traiectoriei natiei respective, sau a individului luat aparte

  • #5 by mircea batranu on 23 iulie 2010 - 7:23

   Oare ce bani si ce faima aduce „blestemul pus pe Ceausescu”? Nu e promovata vreo persoana anume si nici vreo activitate economica nu se bazeaza pe asta!
   nea vasile si japonezulAm scris in cartea „Nea Vasile si japonezul” despre cea mai mare descoperire a omenirii „Dumnezeu nu este nici in ceruri si nici in inima ci noi suntem parte din el!” iar implicatiile sunt enorme! Inseamna pur si simplu ca noi suntem legati unii de altii iar „evenimentul intamplator” este minim!

 4. #6 by U R A N U S on 24 iulie 2010 - 16:30

  In cazul lui ceausescu , inca nu s-a gasit „pana’ care sa stie cum sa intortocheze lucrurile (adica sa-l gasesca ca stramos al acestuia chiar pe Contele dracula!) insa nu e timpul trecut, vei vedea ca intr-o buna zi se va intampla si va aduce si bani si faima (autorului) iar daca acesta va vrea(si stie cum) il va transforma pe Ceausescu intr-un erou national!
  –-
  Despre D-zeu, ai o oarecare dreptate( intr-un caz ca acesta oricine are dreptate si oricine poate fi gresit) insa parerea mea este ca D-zeu(ca maximizare a pozitivului) si satana (max. a negativului0 nu exista ca entitati fizice sau energetice, omul este cel care poate fi si d-zeu si diavol, si chiar este, si chiar in aceiasi zi! Ce trebuie remarcat in acest aspect(si este dovedit), este faptul ca aceste doua stari (de bine si rau) pot fi controlate prin educatie individuala si MAI ALES de masa, pentru ca interactiunea dintre indivizii umani este cea care creaza starile de bine sau rau.Adica oricat ai fi de educat(in acest sens) daca ai de a face numai cu indivizi rai, este imposibil ca pana la urma sa nu raspunzi in acelasi fel: deci educatia de masa, care are si un alt aspect la fel de important ( cresterea prosperitatii economice si deci scaderea stress-ului individual , pornite din grijile pentru ziua de maine) este cea care duce la scaderea tensiunilor intre indivizi si permite cresterea si eliberarea energiilor pozitive, adica de d-zeu!
  Da, noi suntem legati unii de altii, chiar si atunci cand nu exista nici o aparenta, tocmai de aceasta intamplarea oarba are repercursiuni la distanta, in timp si spatiu.De ex. un betivan sparge o sticla pe o alee din parc si un ciob ramane ascuns sub o frunza, iar peste acesta va fi adusa de vant o infima portiune dintr-o balega de cal (care contine deobicei spori de tetanos) si peste cateva saptamani un sau o alergatoare , calca peste acest ciob, se raneste usor dar efectul este devastator, pentru ca rana fiind insignifianta, nu se duce la spital.Aceasta este punerea in line (conectarea) unui lant de evenimente (neutre, luate separat, care se intampla in fiecare minut) care prin acea conectare absolut intamplatoare, devin cauza unei mari probleme. Exemple ca acesta, (foarte realiste) se pot da cu miile, iar incidenta lor este cu mult ,cu mult mai mare in tarile sarace (si deobicei needucate) , aceleasi cazuri fiind chiar zero in tarile avansate .
  daca ar exista un d-zeu atotputernic, atoatestiutor,etc. e clar ca nu ar mai fi atata suferinta (de fapt nu ar fi deloc0) mai ales la grupele care nu se pot apara singuri (copii, care datorita INTAMPLARII sunt victime la cele mai urate accidente, iar in Africa, mor cu sutele de mii anual, la varste sub 7 ani, pentru motive foarte discutabile).Deci este clar ca intamplarea este leaganul evenimentelor omenirii, insa din nou, prin educatie corecta, rata intamplarilor (negative) poate fi redusa drastic, cea ce se si intampla in tarile deja mentionate

  • #7 by mircea batranu on 24 iulie 2010 - 18:57

   Educatia este cheia identitatii si din cauza asta este tinta globalistilor! Avem insa intrinsec o forta care naste in noi dorinta de schimbare provocand criza de identitate! Daca aceasta forta n-ar fi existat in noi ca oameni, civilizatia probabil ar fi disparut demult! Lucrurile sunt extrem de complicate pentru a le dezbate aici si mai ales la un asemenea subiect!
   Revenind la Ceausescu, cred ca e posibil ca unii sa-l faca subiectul central al istoriei Romaniei mai ales prin ceea ce a ramas dupa „iepoca lui” si anume Palatul Parlamentului, canalul Dunare Marea Neagra, Transfagarasanul si Metroul punand malefismul personajului peste acestea! E mai mult decat Dracula!

 5. #8 by U R A N U S on 24 iulie 2010 - 17:00

  ca sa intelegi filozofia mea , raportat la acest vast subiect, iata un articol scris (cred) 2 ani in urma(cu un titlu transant) si republicat de cateva ori, poate ii gasesti „un loc de cinste ” la gazeta ta!

  PERPETUA DILEMA.

  Aparent si macar in unele tari, se pare ca a trecut timpul cand era un pericol
  -chiar de moarte- sa nu fii „credincios”(mai degraba religios) sau sa „incerci”
  alta religie (importata sau inventata) sau era dea dreptul cumplit, sa fii
  radical si complet eretic, adica ateu. Pedepsele aplicate acestor eretici, chiar
  daca unii erau considerati nu neaparat rauvoitori ci doar „stapaniti de diavol”
  (sichiar daca uneori considerata un fel de boala mentala, insa la fel de
  nescuzabila si deci,”demna” de pedeapsa),dupa cum stim, erau de cele mai multe
  ori capitale, dupa sesiuni indelungi de tortura care deobicei ii transformau pe
  cei pedepsiti, in reali bolnavi mentali, in zilele sau orele premergatoare
  mortii. Asa s-au scris o mare parte a istoriei umane si nu poate fi schimbata,
  poate fi deplansa si mult mai important, trebuie si poate fi evitata,repetarea
  ei.

  Ateistii au existat din cele mai vechi timpuri (probabil imediat dupa
  cristalizarea primelor religii sau chiar o data cu acest proces) insa
  pentru a se ajunge la o organizare a acestei miscari in principal
  antireligioase,au trebuit sa treaca mii de ani, si chiar la aceasta data
  organizatiile ateiste sunt nu numai reduse ca numar total si numar de membri,dar
  inca sunt privite ca adunari de esente sataniste, sau oricum, departe de
  „normal”, in cazul celor mai usoare forme de critica (venite din partea
  „credinciosilor”,indiferent de religie). In principiu, nici un ateist oricat de
  savant si ilustru ar fi, nu poate demonstra ( trebuie sa fie greu sa demonstrezi
  ca „ceva” nu exista) inexistenta entitatii supreme, Dumnezeu, asa
  cum nici cel mai prolific teolog si/sau cel mai profund credincios, nu pot
  demonstra existenta lui Dumnezeu. Nici macar pentru ei insasi.Concluzia este ca
  existenta sau inexistenta fiintei supreme este in realitate o problema de
  perceptie individuala adica direct si simplu zis, o chestiune de credinta.
  Credinciosii si/sau religiosii aduc ca argumente o multime de lucruri, fenomene
  (altfel numite naturale), intamplari (chiar verificabile) imposibil de
  explicat in mod rational, experiente personale (poate chiar
  adevarate) deobicei necrezute de cei mai multi; in sfarsit lista
  argumentelor si demonstratiilor lor este mare si imposibil de insirat si chiar
  combatut in totalitate.Din punct de vedere al ateilor este mult mai usor sa
  argumentezi (nu sa dovedesti pe dea intregul) inexistenta luiDumnezeu urmand
  chiar si „logica credinciosilor/religiosilor : daca Dumnezeu exista si este
  perfecta fiinta plina de bunatate si dreptate atunci cum se face ca multi atei
  sunt bogati si sanatosi iar multi religiosi poate chiar real credinciosi, sunt
  fie saraci, fie bolnavi cronici sau incurabili, fie trimisi la puscarie
  abuziv,iar unii ucisi fie voluntar de alta persoana, fie ca urmare a tot felul
  de intamplari si accidente, unele chiar la locul de munca, ba chiar si in
  biserici sau alte locuri, considerate a fi parte intima sau contexuala a
  existentei divine? Mai mult, conform soteriologiei (doctrina mantuirii)
  persoanele de varsta mica ( si e luata ca standard varsta de 7 ani, probabil se
  face trimitere la provenienta „divina” a acestei cifre :lumea creata in 7 zile,
  ziua a 7-a, zi de odihna, ” de 7 ori cate 7″,etc.) nu vor fi liabili pentru nici
  un fel de pacat savarsit, desigur daca mor sub aceasta varsta.

  Concluzia prima ce se impune este ca raiul nu este doar un loc al linistii si
  bunastarii totale, insa trebuie sa fie de o dimensiune uriasa, pentru ca in
  fiecare an cateva milioane bune de copii sub 7 ani, mor, fie prin acidente sau
  boli cu care se nasc (mostenite de la parinti, sau dezvoltate in perioada
  graviditatii) dar cei mai multi mor datorita malnutritiei atat cantitative cat
  si calitative (Totusi cel putin zece mii de copii sub aceasta varsta, mor anual,
  fie datorita unor neglijente extreme ale parintilor sau tutorilor sau chiar
  ucisi de catre acestia, in marea majoritate, oameni „clasici” din punct de
  vedere religios, adica adepti si practicanti ai unei religii sau alta).
  Aceste fiinte- copiii -nu vor fi liabile pentru savarsirea unui pacat
  oarecare,locul lor este dejapredestinat, in rai. Cea ce este mai important in
  aceasta dilema (si nu neaparat din punct de vedere social) este faptul ca peste
  75% din acesti (morti
  sub 7 ani) sunt concentrati pe continentul african si in alte tari in care
  religia este inca”la ea acasa”(Indonezia,Afganistan,etc.) iar a fi ateu ( sau
  chiar de alta religie decat cea majoritara) este inca un
  afront serios(adus lui D-zeu, de fapt majoritatii populatiei) chiar
  periculos, in respectivele tari.O alta concluzie se impune ca daca
  Dumnezeuexista atunci este rasist si discriminativ la cote foarte inalte. In
  contrast, in tarile cu foarte multi atei sau cu multe persoane care nu practica
  nici o religie (Suedia,Cehia,Olanda si alte tari) decesele copiilor sub 7 ani
  sunt foarte rare,iar suferintele indurate de aceiasi grupa de copii, sunt ca si
  inexistente la acesti copii din aceste tari”pacatoase”. Concluzia este de data
  aceasta dea dreptul paradoxala:desi amandoua grupele (geografice si rasiale) de
  copii nu sunt liabile sub nici un aspect in judecata divina, totusi, intr-un mod
  feroce, sunt pedpsiti copiii
  ai caror parinti sunt religiosi si/sau credinciosi si incontrast, binecuvantati
  cu bunastare si viata lunga si fericita, cei ai caror parinti sunt dusmani
  pasivi sau activi ai Domnului, si mai apoi, ei insasi, acesti copii ( care vor
  trai de cel putin zece ori mai lung decat cei din Africa) vor deveni dusmani ai
  Domnului! In acelasi context , din statistici se stie ca copiii africani (sau
  alte tari extrem de sarace),mor la aceiasi rata atat in zilele „mari”( marile
  sarbatori ca Pastele si ziua nasterii Mantuitorului si alte zile deosebite in
  religia iudaica si islamica, care recunosc existenta lui Dumnezeu) cat si in
  ziua desemnata ca zi de odihna,ziua a saptea (Duminica sau Sambata ) de unde se
  poate trage o noua
  concluzie si anume ca, Dumnezeu, daca exista, ori nu-i pasa de propiile decrete,
  ori pur si simplu, nu se mai poate opri din omorat copii! Cea ce, trebuie sa
  recunoastem, creaza -nu numai in ultimul caz- o contradictie insurmontabila
  intre declaratie si fapta in sine. Tot in acest context putem adauga miile de
  copii (din orice tara, bogata sau saraca) care se
  nasc cu serioase deficiente de sanatate organice sau mentale uneori doar
  disturbant anatomice sau fizionomice si ca si cum nu ar fi de ajuns aceasta
  pedeapsa, unii dintre ei mor,inca copii ( sau mai tarziu) in teribile accidente
  ca arsi , oparitzi, electrocutati etc.

  Daca „coboram ” mai jos pe scara organizarii naturale a animalelor
  (clase,specii) care si ele „sunt creaturi iubite ale Domnului”, nu e
  nevoie de un efort deosebit sa notam ca in fiecare ora din zi si noapte, sute de
  milioane de animale ( cu precadere cele aquatice si pasari ,in special din
  jungla) abia „nascute”, chiar in primele secunde ale vietii lor externe,sunt
  devorate de „pradatorii naturali”. Daca coboram si mai jos, la insecte ,viermi
  si pana la paraziti unicelulari si microbi, numarul victimelor, pe ora , se
  ridica la miliarde si miliarde.Unde e sensul acestor actiuni? „Multe si
  intortocheate sunt caile Domnului” vor zice credinciosii, „asta e firea
  lucrurilor” vor raspunde ateistii.
  Revenind la om, „regele tuturor dobitoacelor” si conform cu teza
  mantuirii sufletului, cei care se caiesc de faptele lor nevrednice,
  vor fi iertati si in viata vesnica vor fi pusi in dreapta Tatalui, adica vor fi
  satui si fericiti in toate cele. Aceasta teorie desi deasemeni, paradoxala,este
  cea mai indragita de lumea crestina, pentru ca orice ai face, daca nu mori
  imediat si deci ai timp sa te caiesti, vei fi salvat, pe termen lung, in viata
  de apoi, iar pe termen scurt, se poate dormi linistit noaptea, iar maine totul
  se ia de la capat ! Prin aceasta
  se creeaza ocazia sublima de a gasi motivatie si scuza de a-l omori pe dusmanul
  tau (desi in Biblie se zice ca oricum ar fi, este totusi,
  „fratele tau”), cu atat mai bine daca e infaptuit imediat dupa ce el a savarsit
  un pacat oarecare si in acest fel nemaiavand timp sa se caiasca (pentru multe
  alte pacate presupuse de tine, justitiarul) , desigur ca va ajunge in iadul
  perpetuu, iar cel care l-a omorat,avand timp sa se caiasca pe indelete, va
  ajunge in rai ! „Justitia” s-a intrecut pe ea insasi aplicand o dubla
  pedeapsa,pentru o vina iluzorie!

  Desi nu suna nici macar frumos (cu exceptie pentru cei care deja au comis o
  crima majora, iar pentru cei cu simtul umorului sunt convins ca suna comic)
  situatia sufera din plin de lipsa oricarui minim standard moral, general impus
  in orice comunitate teista sau seculara. Desi Biblia ( si alte carti de capatai
  a altor religii) contine o multime de sfaturi, ordine, percepte si porunci care
  practicate duc la bine, totusi , din experienta si observatie se cunosc grupuri
  sociale care nu au o religie bine definita, nu au carti scrise , dar care
  totusi, in virtutea instinctelor (partial) si a propiilor experiente si
  observatii aexperientelor din jurul lor, au tendinta de a trai dupa norme
  similare cu comunitatile bine definite religios, adica si ei fac bine aproapelui
  si pedepsesc pe cel care raneste, omoara sau fura de la un altul, dintre ei,etc.
  Un ganditor -Bertrand Russell – se intreba :” Are religia o
  contributie utila la civilizatie? „chiar daca el insusi a fost foarte
  lejer cu argumentul ontologic (care, fie zis,se bazeaza pe faptul ca
  daca gandesti ca ceva exista, acel ceva chiar exista, filozofie
  dealtfel ,extrem de controversata ).
  Raspunsul, venit din partea celor doua categorii va fi ,desigr, da si nu.
  Teologii vor sustine ca dezvoltarea societatii (nu evolutia , fireste) se
  datoreaza religiilor insa, iarasi este mai usor sa fie demonstrat de catre
  ateisti ca de fapt societatea umana ar putea fi mai evoluata cu mai mult de o
  mie de ani, daca nu ar fi fost religiile franatoare a progresului sociala si in
  special al stiintelor, care stau la baza oricarei societati evoluate material si
  in general, social.
  Exemplele de adevarat franator al progresului savarsit constant, pe
  durata a mii de ani, de catre biserici, sunt absolut notorii iar
  enumearea chiar numai a exemplelor deosebite, ar cere prea mult spatiu, chiar si
  in acest cadru virtual.
  Totusi, intr-o singura fraza, perioada Dark Ages ( Evul Mediu,
  Intunecat) ,aprox.anii 400-1000 e.n., „coincid” cu barbarismul
  ubiquitar si institutzionalizat de catre biserica, in care spiritul
  uman si insasi fiinta fizica umana, au suferit denigrare si degringolada majora,
  iar daca -de catre unii- se considera a fi fost o perioada morala prin cautarea
  si inchinarea la divinitate, aceasta s-a produs datorita presiunii uriase
  psihologice, sociale si fizice, create de biserica asupra individului, care
  pentru a scapa de o realitate teribila s-a aruncat in ritualuri religioase ,
  prin care si-a creat o falsa realitate, astfel evadand din realitatea
  zdrobitoare de zi cu zi, a
  carei cauza era insasi religia si biserica.Ca replica , teologii vor
  insira multe din realizarile societatii sub conducerea clerului, insa
  nu trebuie uitat ca nimeni nu e adus la judecata pentru a se evalua ce a facut
  bine, ci e adus la judecata pentru a fi acountabil pentru ce NU a facut bine si
  mai ales pentru ce a facut rau.Iar bisericile, cum bine se stie, nu numai ca au
  fost cele mai mari institutii care au comis cele mai intinse genociduri, dar au
  pedepsit (mai ales cu moarte) chiar si pe cei care faceau bine dar nu aveau
  „dezlegarea’ (de la ei, biserica)sa o faca!

  Sunt aproape sigur ca multi atei, in anumite situatii se gandesc la
  Dumnezeu nu critic ci chiar cu piosenie, unii chiar incep a face rugaciuni iar
  altii chiar se convertesc sau reconvertesc la religie. In cealalta parte, destui
  religiosi, cand le merge bine uita de Dumnezeu, si-l „regasesc” cand ajung iar
  la necaz, cea ce face sens de ce cei mai multi oameni saraci (imensa majoritate)
  sunt persoane religioase. Sunt unii oameni bogati care or devin religiosi or
  raman la acest statut dupa ce devin bogati si aceasta pentru ca:
  -daca exista Dumnezeu ( in mintea si credinta lor, desigur) e clar ca
  binele lor vine de la Cel de Sus, fie ca o rasplata pentru ca au fost
  constanti in credintalor, fie ca Dumnezeu, facandu-i bogati, le’a dat
  un „semn”.
  -daca nu exista Dumnezeu, oricum nu strica sa zici ca crezi si sa etalezi
  aceasta credinta ( falsa), mai ales daca duci o viata „lumeasca”, in acest fel
  tinand critica la distanta, sau oricum creand confuzie in cercul celor care
  doresc sa te critice ; daca respectiva persoana este extrem de bogata, atunci
  este clar ca este un hot (prin exploatare, in general) si e foarte
  bine sa pozezi in credincios, pentru ca asa cum spunea imparatul Napoleon,
  „Religia este acel lucru care ii opreste pe saraci sa nu-i omoare pe bogati”
  insa prin extensie, se poate adauga ca religia este insa si lucrul care le ofera
  scuze bogatilor ca’i omoara pe saraci prin exploatare si tot soiul de
  neajunsuri, saraci care altfel i-ar ucide fara a clipi pe bogati,daca nu i-ar
  tine in frau(si) religia, iar atunci cand o fac ( pentru ca o fac , ori cand le
  ajunge cutitul la os, ori cand isi ies din mintzi) ei
  insasi ( cat si ceilalti tovarosi de saracie) cred sincer ca astfel s-a executat
  un ordin al Domnului si i s-a dat satisfactie dorintei si
  planului divin, pentru infaptuirea justitiei divine, si nu a celei
  „lumesti”, care de cele mai multe ori, are parere total diferita.

  Un alt aspect al acestei perpetue dileme ( creatie vs. evolutie) este
  faptul ca mai mult de 75% din intraga planeta este acoperita cu apa,
  mediu extrem de propice si suitabil pentru orice forma biologica,
  inclusiv omul, chiar daca foarte limitat, iar invelisul gazos al
  pamantului (atmosfera respirabila cel putin) are dimensiuni extreme,
  raportat la fiinta umana.Totusi , in nici unul din aceste doua medii,
  omul nu poate trai efectiv, eventual face incursiuni scurte.Avand in
  vedere continua si inepuizabila necesitate si dorinta a omului de a fi
  oriunde, pare nonsens ca aceasta entitate biologica, fiinta umana, a
  fost limitata sa traiasca pe uscat numai , care cum am zis, este cel mai
  restrans mediu al planetei. Daca evolutia are tendinta naturala de
  modificare, in general spre o mai buna adaptare a nevoilor, pare de
  neinteles de ce omul nu poate trai sub apa sau in aer. A fi dotat cu
  aripi pare intr-adevar a fi fascinant dar reprezinta si o problema
  serioasa, din punct de vedere (bio) tehnic avand in consideratie
  densitatea corpului uman ( si a multor altor animale) de unde greutatea
  mare pe unitate de volum sau suprafata si de unde imposibilitatea tehnica
  (raportat la legile fizice cunoscute pana acum) de a avea aripi (pentru o
  masa de 80 kg „indesata” intr-un volum relativ mic, e calculabil ca aripile
  sa insumeze cel putin 4 metri patrati, iar viteza de miscare a acestora ,
  pentru ridicare si zbor, chiar cu o minima viteza, sa consume intr-o
  perioada de cateva minute , intreaga rezerva energetica a intregului corp).
  Pe scurt,problema pare imposibil de rezolvat , fie de natura, fie de
  Dumnezeu.
  Insa nu la fel stau lucrurile cu privire la abilitatea acvatica a omului,
  este dovedit ca omul poate submersa la adancimi (si presiuni ) inalte(ca in
  cazul pescuitorilor de perle de la Bab-El-Mandeb) si
  ca poate inota cu viteze comparabile cu unele vietuitoare acvatice.
  Problema este restransa doar la disponibilitatea de oxigen, iar aceasta
  problema putea fi rezolvata mult mai usor si ingenios prin coabitarea
  (in acelasi corp) a plamanilor cu branhiile (cum este imaginata de un
  scriitor rus, castigator al premiului Nobel pt. literatura-1904; alte
  animale au aceasta disponibilitate), sau si mai simplu (zis, dar mai
  sofisticat) existenta pe unele portiuni ale pielii a unor zone- a unor
  „baterii” chimice- care prin reactii chimice sa extraga oxigenul din apa
  si sa asigure viabilitatea sub apa macar pentru 10-15 minute. Exista
  mamifere zburatoare al caror mediu de rezidenta este terestrial
  (liliecii) dar care nu pot trai sub apa sau inota si sunt multe
  vietuitoare care au mediu de viata dublu, terestrial si acvatic, insa
  numai anumite pasari ( destul de multe) au posibilitatea de a uza
  efectiv de cele 3 medii, chiar daca in proportii inegale( cel acvatic
  fiind,totusi, cel limitat),de unde se poate desprinde concluzia logica
  ca acestea au cel mai inalt grad de adaptare iar in cazul unei
  catastrofe planetare sunt cele mai avantajate vietuitoare si cu cele mai
  mari sanse de supravietuire. Daca nu exista Dumnezeu si natura are
  legile ei oarbe(?), trebuie admis ca adaptabilitatea este foarte
  limitata si, se pare, destul de discriminatorie. Daca Dumnezeu
  exista, atunci se pune intrebarea de ce nu ne-a inzestrat pe noi oamenii,
  „copiii Sai”cu aceste mult necesare si dorite facilitati, propietatea de a zbura
  si de a trai si sub apa. E posibil ca Dumnezeu sa ne fi supus unui
  test, sa vada daca calitatea suprema cu care ne-a investit, adica
  inteligenta, va permite, va conduce la suplinirea celor doua nevoi naturale, dar
  omise din setul initial de atribute. Daca este asa, atunci asteptarile Domnului
  s-au implinit, omul a reusit in mod artificial (cu ajutorul echipamentului creat
  de mintea sa) sa zboare si sa traiasca multe zile sub apa chiar la adancimi(si
  presiuni) interzise celor mai multe vietuitoare acvatice, iar de zburat, sa
  zboare la distante,cu viteze si in medii(aer
  rarefiat)in care nici o pasarea maistra nu ar ajunge ! Din aceasta
  teoretica rezolvare a problemei rezulta insa o mare dilema si anume ca,
  Dumnezeu a scontat in atingerea – de catre om – a celor doua
  deziderate expuse pe… Evolutie,pentru ca a trebuit sa fie cumulata
  experienta a mii de ani, pentru a ajunge la acest punct tehnologic!
  Marea dilema insa ajunge la paroxism cand vorbim de om si presupusa,
  imediata ruda, maimutza. Din toate cercetarile si descoperirile (din toate
  domeniile relatate) rezulta foarte clar si indubitabil ca intre cele doua
  primate sunt asemanari masive, chiar identitati, la anumite capitole.

  Configuratia codului genetic al cimpanzeilor si gorilelor este apropiat de cel
  al omului iar cel al urangutanului este aprox. identic cu cel al omului, in
  proprtie de peste 95 %, totusi nici o maimuta nu s-a mai transformat in
  om in perioadele istorice scurse, desi, multe maimute se nasc si coabiteaza pana
  la moarte in extrema apropiere a omului, cea ce ar impune ca acestea sa
  invete-macar prin imitatzie- sa efectueze o multime de lucruri
  compatibile cu un minim standard de inteligenta umana(altfel au propia lor
  „scoala”,in care tineretul invata sa sparga un fruct tare, folosind o
  piatra, lovind respectivul fruct; sau, maimutele japoneze, invata sa
  scufunde fructele in apa oceanului, care le face mai apetisante, prin
  sarare). Teoria principala si cea mai cunoscuta este ca omul deriva din maimuta,
  dar toate descoperirile(arheologice) in acest sens sunt extrem de vagi si
  suplinite mai degraba de speranta gasirii a unor fosile care vor inchide aceste
  goluri in „evolutzie”. Cea ce pare mai verosimil pentru mine, este idea ca omul
  si maimutza sunt verisori de prim grad, sau complet entitati diferite ,chiar
  desenate in acest fel, cu un anume scop, chiar acela de a „se juca” cu mintea
  omului,de a crea confuzie. Indiferent de situatie, se ridica intrebari in randul
  celor doua tabere, ce si de ce?

  Dar daca – restrangand problema numai la planeta noastra si la umanitate-
  admitem ca nu suntem rodul unei evolutii”clasice”, darwiniste, dar nici al
  creatiei divine? Si anume, aducem in ecuatie o a treia varianta (cel putin) in
  care exista si un Dumnezeu dar exista si miscare, dezvoltare, evolutie.
  In aceasta teorie insa Dumnezeu nu poate fi atotputernic ci este un
  Dumnezeu cu puteri (eventual) discretionare asupra fiintei umane si in
  general al intregului habitat de pe planeta, insa nu are puteri supreme asupra
  universului(cea ce , chiar prin definitia de „univers” nu se poate accepta
  existenta unei entitati care ar fi creat acest univers infinit).
  Mai detaliat, noi oamenii si celelalte „creaturi” (inclusiv
  plantele) suntem de fapt „transplantati” de pe alta planeta de alte entitati
  inteligente, pentru unul (cel putin) sau mai multe motive,ca:
  -arhicunoscuta versiune a unor extraterestri care au fost nevoiti sa aterizezepe
  pamant datorita unor defectiuni tehnice, sau in cautarea de ceva absolutnecesar
  lor, si in ambele cazuri nu au mai reusit sa decoleze , sa se intoarca in
  habitatul lor original (un alt corp ceresc, sau o masinarie care zboara tot
  timpul in spatiu pentru a gasi noi surse de „ceva” cat si „de placere”, adica
  -mai degraba- dorinta de a vedea „lucruri” noi). Daca aceasta s-a intamplat
  intr-adevar, noi suntem urmasii lor iar restul speciilor din cele 2 regnuri au
  fost diseminate pe pamant, fiind aduse „la pachet” sub forma de pulbere genetica
  ( chiar pe pamant sunt diversitati biologice care rezista ca pulbere
  „moarta”chiar si 40 de ani precum bacilii sporulati ai antraxului,iar cand
  mediul inconjurator devine agreabil, umiditate, temperatura si luminozitate
  potrivite, respectiva inerta pulbere, „prinde viata”), putand fi sub aceasta
  forma de conservare de mii de ani (terestri), din momentul cand (pregatiti
  aparent pana la ultimul si cel mai mic detaliu) „stramosii” nostri, datorita
  unei catastrofe cosmice sau induse (chiar de ei insasi) au trebuit sa
  paraseasca planeta lor care ori a fost distrusa fizic, ori a devenit extrem de
  agresiva pentru structurile biologice existente( prin emanatii radioactive,
  perturbatii electro -sau magnetice extreme,etc.) si avand o pregatire anticipata
  de exceptie au reusit sa supravietuiasca, generatii dupa generatii, chiar
  „zburand printre stele”

  – „implantarea” noastra in mod deliberat de catre o civilizatie biologica de pe
  alta planeta , cu scopuri stiintifice, noi reprezentand doar niste cobai de
  experienta, cea ce poate fi confirmat in cazul ca acceptam ca adevarata
  existenta OZN (UFO) –urilor (him !), care apar pentru minute si chiar mai putin,
  in diverse locuri si la diferite intervale de timp si care ( daca exista cu
  adevarat) mai mult ca sigur, dispun de o tehnologie foarte, foarte avansata si
  in minutele respective reusesc sa inregistreze cele mai multe aspecte ale
  activitatii umane( sperand macar ca noi suntem principalul obiect de studiu) sau
  alte aspecte, probail cat mai multe, legate de intreaga planeta. In acest
  context noi putem fi foarte asemanatori cu cei care ne-au adus aici insa
  conditiile generale sunt cumva diferite de cele de pe planeta originara ( iar ei
  studiaza adaptarea la noi conditii) sau putem fi ceva total strain de cum
  arata ei si cum au chiar si functiile de baza, fie ca ne-au gasit „abandonati”
  pe undeva prin univers ( si prin teste au ajuns la concluzia ca aceasta planeta
  este cea mai suitabila pentru noi) sau poate doar ca am fost o specie (de pe
  planeta lor) extrem de disgratioasa , dar careia ei au vrut sa-i mai dea o
  sansa, sau la fel de bine, intregul biohabitat al planetei sa fie doar totala
  inginerie genetica realizata pentru un scop stiintific*, cum tot asa de bine
  putem fi produsul real al unei minti geniale, dar bolnave, de pe respectivul
  corp ceresc (planeta), cea ce ar face „rational” conflictele interminabile, nu
  numai intre om si celelalte specii si chiar mediul inconjurator general, dar
  foarte accentuat, conflictul dintre oameni, care -este extrem de evident-consuma
  cele mai multe resurse materiale si umane in scopuri de (auto)distrugere a
  semenilor.

  -prin unul din aceste modele poate fi explicata si existenta lui Isus
  Hristos, care , ca persoana fizica a existat (conform cu inregistrari
  istorice nelegate de Biblie), suspiciunea este daca Isus a fost de origine
  semi-divina in sensul prezentat de Biblie, sau daca a fost produsul de conceptie
  obtinut prin inginerie genetica, care la o civilizatie asa de inaintata ca cea
  presupusa,trebuie sa fi fost deasemeni un procedeu destul de banal.
  In spetza, dupa multe „vizite” pe pamant , dumnezeii conducatori au tras
  concluzia ca evolutia se desfashoara ori prea incet, ori tinde sa ia o turnura
  negativa , in special morala si atunci au hotarat introducerea pe scena
  laboratorului uman, a unui nou act si anume cel cu Isus Hristos, cu scopul de a
  trasa o conduita sociala a lumii barbare din acele timpuri.
  Daca asa au stat lucrurile, a fost o bagatela ca fecioara Maria sa fie
  inseminata artifcial, pastrandu-si in acest fel virginitatea, si apoi sa nasca
  la un termen precis cunoscut ( chiar in aceste zile, orice clinca de obstretica
  face predictii extrem de acurate cu privire la data nasterii unui copil), iar
  manipulareara celor 3 Magi de la Rasarit, care au gasit, au descoperit Pruncul,
  prin steaua calauzitoare, sa fi fost facuta printr-un
  scenariu,efect pirotehnic extrem de simplu care se poate realiza,
  reproduce oricand(cu tehnologia actuala). Ulterioara ridicare la cer a lui Isus,
  fara nici un dubiu , poate fi realizata ca un perfect numar de magie, de catre
  orice studiou cinematografic bine dotat (sau chiar um magician de inalta clasa)
  asa ca rational vorbind toate acele lucruri neverosimile intamplate, pot fi o
  realitate insa fara a se fi cunoscut cauza si necunoscandu-se nici mecanismul
  realizarii, totul a fost trecut pe seamamiracolelor produse prin dorinta, planul
  si interventia divina.

  Mai pot fi create multe scenarii asemanatoare sau foarte diferite de
  acestea,insa in cazul in care noi nu suntem ( originari) de pe aceasta planeta,
  putem afirma ca avem intr-adevar un Dumnezeu ( care mai degraba ar fi un grup al
  acelor entitati inteligente conducatoare) care pot avea reale influente
  in viata planetei si chiar a noastra mergand pana la individualitate-insa doar
  pentru putini indivizi, selectati sau luati la intamplare-, insa aceste „puteri”
  sunt limitate , mai mult ca sigur ca insasi acesti Dumnezei, sunt in
  permanenta alerta cu privire la propia existenta. Si aceasta pentru ca intr-un
  sistem unic si infinit ( cum este universul) rata intamplarilor si evenimentelor
  impredictibile este la fel de infinita. Problema ramane
  deschisa si la fel de irezolvabila, fie aici, fie ca transferam originile
  noastre pe alt corp ceresc,intrebarea va ramane mereu aceiasi si mereu fara
  raspuns: daca se accepta ca exista un Dumnezeu si ca El a creat totul,
  intrebarea ,deobicei nepusa, este „cine l-a facut pe Dumnezeu, si ce a fost
  inainte de El ?”.Daca se accepta teoria evolutiei atunci se ridica chiar mai
  multe intrebari, ca: ce a fost inainte de big-bang, cum e posibil ca din nimic
  sa apara ceva- nihilo nihil fit (chiar extrem de rudimentar) – cum si de ce s-a
  (auto)stopat evolutia, ca si mult mai multe alte intrebari
  specifice.Totusi, este posibil, dar nu probabil, sa existe un raspuns la aceste
  intrebari existentiale, dar acest raspuns va fi „gasit” individual, de fiecare
  in parte, exact cand nu va mai putea sa puna, sau sa isi puna intrebari , adica
  cand va muri: daca exista Dumnezeu si suflet care va parasi
  corpul, si viata de apoi , locul unde se va duce sufletul, atunci vom avea
  raspunsul. Daca nu exista, atunci nimeni nu va gasi nici un raspuns pentru
  simplul motiv ca moartea va fi asemenea unui
  adanc somn, fara vise si tresariri, un somn din care nimeni nu se mai
  trezeste,iar evolutia isi va urma calea ei imperturbabila, de data aceasta prin
  putrefactie si descompunere (procedeu ecologic, cu anumite rezerve) sau prin foc
  ( care va rezolva si rezervele anterioare), metoda aplicata datorita unor
  circumstante medico-legale, sau la dorinta absolut anticipata a
  clientului(cum de fapt exista in anumite culturi), chiar si in culturi unde
  inhumarea este traditzia de baza.

  * adevarul poate fi in unul din aceste trei cazuri, enumerate la rand, daca luam
  in consideratie (ca adevarat) ca Centura electromagnetica Van Allen, din jurul
  pamantului nu este naturala ci este creata , cea ce impune existenta
  unor alte civilizatii mult superioare noua, care -chiar si numai pentru a emite
  aceasta centura- trebuie sa dispuna de o tehnologie formidabila ca sa
  converteaca o sursa energetica (numai naturala poate fi) in aceasta centura de
  protectie; deci noi oamenii si restul animalelor si plantelor am fi
  fosttransplantati pe aceasta planeta, care prezenta caracteristicile de baza cu
  cea initiala, insa nu avea respectivul scut energetic, care a trebuit
  „construit”.
  Nimeni nu poate dovedi daca este sau nu adevarat, acest fapt pare Sci-Fi, dar
  stim ca au mai fost idei considerate la fel, iar pana la urma s-au dovedit a fi
  foarte adevarate.

  • #9 by mircea batranu on 24 iulie 2010 - 19:21

   Iti recomand sa-ti deschizi un cont pe box.net si sa postezi articolele, analizele, eseurile acolo! Iar apoi in commenturi faci referiri scurte si trimiti cu link spre fisier! Pentru ca daca este cineva interesat de material il va descarca de acolo! De-asta am si eu 60 de fisiere postate acolo 🙂

 6. #10 by U R A N U S on 2 octombrie 2010 - 21:46

  de curand au aparut cateva stiri foarte importante:
  -astrofizicienii au descoperit o stea (un soare0)mai mare decat soarele nostru, de miliarde de ori !!!
  -deasemeni au descoperit sigur(cel putin se accepta ca sigur) o alta planeta cu conditii foarte asemanatoare cu cele de pe planeta noastra si in concluzie ar exista viata pe acea planeta
  – posibilismul, un curent mai nou in domeniu astrfizicii dezvolta idea ca in univers este posibil orice, inclusiv faptul ca noi oamenii, putem fi transferati aici, de alte entitati inteligente

  • #11 by mircea batranu on 2 octombrie 2010 - 23:52

   Un soare de miliarde de ori mai mare nu poate exista pentru ca sub propria gravitatie colapseaza! Referitor la posibilitatile universului, sustin si eu acelasi lucru!

 7. #12 by U R A N U S on 3 octombrie 2010 - 20:02

  Sa o luam catinel:
  -omul este umasura a toate lucrurile (punctul central de referinta)
  1) exista microorganisme de miliarde de ori mai mici ca noi
  2) noi suntem mai mici de milarde de ori decat propia planeta
  3) Soarele nostru reprezinta peste 90% din masa intregului sistem solar (pe locul 2 Jupiter), deci e extrem de mare(masa si volum) raportat la Pamant
  4) e recunoscut ca exista milioane de stele mult mai mari ca Soarele
  Deci nu vad nimic hazardat sa afirm ca exista alte corpuri ceresti de(chiar) trilioane de ori mai mari ca Soarele
  In univers , pentru ca este infinit, se pot intampla tot felul de fenomene energetice sau fizice (ca masa) , inclusiv faptul ca in alte puncte(regiuni colosal de mari) ale universului sa guverneze alte legi , desi chiar existenta gravitatiei nu exclude aceste proportii cosmice(la o stea) pentru ca nu e obligatoriu sa colapseze , iar daca se intampla, procesul este dinamic, se produce un nou (regional) Big-Bang si ciclul se reia fie in aceiasi secvente fie o alta noua, sau mult mai veche. Concluzia este ca intr-un sistem infinit , orice este posibil.

  • #13 by mircea batranu on 3 octombrie 2010 - 20:30

   @Uranus Colapsul se produce sub efectul propriei mase! Dar nu vad ce are asta cu Ceausescu! Iar a miliarda parte dintr-un metru este un nanometru care e deja la nivelul nucleului atomic! Nu exista bacterii (lume vie) la nivelul asta! Lungimile de unda ale radiatiei vizibile sunt de ordinul sutelor de nanometri! La scara cosmica un miliard de metri inseamna un milion de kilometri adica de trei ori distanta Pamant-Luna dar a 150-a parte din distanta Pamant-Soare! Stelele au o masa critica peste care se produce colapsul!

 8. #14 by U R A N U S on 3 octombrie 2010 - 20:55

  Pai tocmai asta ti-am spus, si anume ca intr-un sistem infinit(universul) nu este obligatoriu sa guverneze aceleasi legi cunoscute de noi aici si „imprejurul ” nostru, ci pot fi altele de care niciodata nu vom avea habar! Acel punct critic de care vorbesti (si exista) este conform cu modul actual de a vedea si interpreta lucrurile palpabile si cele banuite, din jurul nostru(galaxiile inconjuratoare, desi poate fi si asta prea mult): cand s-a pus primul tren in miscare(Londra-Glasgow), ‘gonea” cu 28 km/ora, si multi nu au vrut sa urce in el, pentru ca le era frica ca vor fi spulberati de curent (vant)! Iar eu nu am facut nici o comparatie cu micro sau nanometri, insa te asigur ca cele mai mici virusuri (care intra in grupa mare a MICROBILOR, dar nu si a bacteriilor)sunt de miliarde de ori mai mici ca si corpul uman.
  Ca nu are nimic de a face cu ceausescu :Bingo!

 9. #15 by U R A N U S on 7 octombrie 2010 - 18:01

  De ce nu vorbesti de „Blestemul pus pe Romania” ,pentru ca pare a fi un blestem pus pe aceasta tara, de cate ori are o sansa de mai bine, o spulbera singura! Nu exista blesteme reale, oamenii isi construiesc soarta, viitorul, conform cu gradul de intelegere a mediului ambiant si a interrelatiilor create(si existente) in societate si intre societate si restul naturii, vii sau abiotice. Iar intr-o tara in care bigotismul religios este forta nr. 1 in societate, rezultatele sunt pe masura, exact ca in Afganistan sau in cine stie ce tari africane foarte religioase.

  • #16 by mircea batranu on 7 octombrie 2010 - 19:57

   @Uranus Daca ai observat eu am prezentat blestemele sub o alta forma nelegata de religie! E posibil ca unele spirite negative sa fie legate de numele Romania dar nu pot adorba acum o asemenea tema! Lumea nu e o constructie simpla intr-o logica elementara asa incat nu subscriu commentului tau!

 10. #17 by U R A N U S on 8 octombrie 2010 - 17:56

  legate sau nelegate de religie, blestemele nu sunt decat imaginatii , daca tot vorbim de religie, desi aceasta este un concept filozofic bazat pe fals, totusi , putem considera ca religiile sunt cel mai mare „blestem” cazut asupra omenirii, in general si destul de particular pentru Romania, tara in care peste 2000 de ani in urma, stramosii nostri locali trageau cu arcurile spre cer(la timp de furtuna), infruntand dumnezeul timpului, dovedind ca aveau macar curaj sa-si infrunte soarta si nu sa se milogeasca la diverse puteri „divine” pentru mai bine, razbunare, justitie, etc.Tarile evoluate , cele monarhice(si alte cateva republici) dovedesc ca exista un raport invers proportional intre religie si bunastare, asa cum in Afganistan si Romania e dovedit ca exista un raport direct proportional intre religie si degringolada in toate planurile..

 11. #18 by U R A N U S on 15 octombrie 2010 - 19:40

  Daca ar fi adevarat ca blestemele sunt reale, inseamna ca si ceausescu a blestemat, in ultimul moment poate, poporul roman, pentru ca deja peste 60% dintre romani, il plang pe dictator si suspina dupa ‘iepoca de aur”.Adica ‘i-a ajuns blestemul’, celui care le-a (ne-a ) facut „bine” , iar noi l-am „rasplatit” impuscandu-l!

  • #19 by mircea batranu on 15 octombrie 2010 - 20:40

   Cand omul nu are ce-i pune pe masa copilului in timp ce altii sfideaza populatia pe banii din buget, nu mai ai justificari! Vina este a celor ce sunt la guvernare! Iar dreptatea saracului este intotdeauna crunta!

 12. #20 by U R A N U S on 16 octombrie 2010 - 18:24

  Macar sa speram ca saracul isi va face acea dreptate crunta, cat mai curand!

 13. #21 by U R A N U S on 19 octombrie 2010 - 1:49

  practic, intr-o societate saraca(nu neaparat Romania) si dublata de o crasa injustitie sociala, un procent insemnat de membri ai respectivei societati(natii) blesteama pe cineva, pe cei de la guvern (in gand sau
  cu voce moale) si -raspicat si urlat chiar- se blesteama intre ei( pentru a-si decompesa frustrarea) iar de cate ori se intampla ceva rau celui blestemat, celui care a”pus’ blestemul, ii creste certitudinea ca blestemul sau „a lucrat”, de unde se perpetueaza aceasta credinta.Cum am mai zis, daca ceste blesteme ar avea putere, in cateva saptamani nu ar mai fi suflare omeneasca pe acest pamant! Oricum, spiritele negative nu sunt chiar spirite (adica energii )independente, ci sunt dorinte negative si de fapt inglobate in mintea noastra, care savarseste raul asupra altora si intotdeauna cauta sa se eschiveze de la responsabilitate, de multe ori invocand (ca faptas) aceste spirite (sau voci poruncitoare) negative. iar relatia dintre acesta credinta si saracie, este foarte stransa si „en vogue’ in tarile sarace, de unde numarul imens de vrajitoare, medii, s.a.m.d. care fac averi de pe urma unor amarati care nu mai stiu incotro sa se intoarca din cauza neajunsurilor si grijilor.

  • #22 by mircea batranu on 19 octombrie 2010 - 8:51

   Lumea nu e formata numai din materie si formele ei energetice! Iar unii stiu foarte bine asta si utilizeaza din plin supunerea si coordonarea unor populatii intregi prin utilizarea acestor medii „out of energy”! Nu mi-e groaza ca in Romania un marinar beat sfideaza o tara si-si promoveaza vuvuzela in politica furand pensii si salarii, dar mi-e groaza ca unii ar putea determina o migratie a cincisute de milioane de chinezi prin lume sau un fenomen de sinucidere colectiva (a se citi si supunere)! In cartea mea *Nea Vasile si japonezul * si despre asta e vorba! Voi reveni la tema pe blogul *Futurism-Futurologie-Neofuturism *!

 14. #23 by U R A N U S on 19 octombrie 2010 - 19:03

  intr-adevar exista chiar persoane posesori naturali(sau nu) de bioenergii „anormale” , precum hipnotizatorii, insa acestia au puteri limitate , asupra unei persoane (deobicei sensibila, adica cu o anumita labilitate psihologica) sau chiar a unor grupuri, insa intotdeauna contactul dintre cele doua parti trebuie sa fie intim (de aproape) transferul de energie se efectueaza „vizual’ sau prin cuvant (uneori chiar prin telefon), insa se lucreaza la tehnologii care ar putea permite interferenta in mintea umana , la un numar semnificativ de persoane (ar fi ca in „Ariel, stapanul lumii”; sau cum spune Biblia despre „prsoana” care va prelua puterea in ultimul timp si „toata lumea i se va supune”*) , insa despre chinezi, nu este nevoie de nici un asa procedeu, recent ei au declarat ca se gandesc sa permita femeilor sa aiba si al doilea copil, de unde este clara intentia lor de a se ‘revarsa’ peste intreaga lume, ei stiind ca populatia lumii este pregatita psihologic pentru aceasta invazie, prin „prorocirea” (inexistenta ) ca rasa galbena va stapani lumea, ei nefacand altceva decat sa lucreze -voluntar- la implinirea acestei „profetii”!

  * In cartea mea „religia…” referitor la acest aspect, spuneam ca de fapt aceasta „fiara” nu va fi nimic altceva decat o cladire imensa , cu infatisare de persoana, in care va fi adapostit un sistem informational care va sti totul despre oricine si -prin intermediul biocipsurilor, sau energiilor difuzabile prin eter, amintite de tine- persoanele vor putea fi controlate sub foarte multe aspecte. Totusi, inca nu a venit acel timp!

 15. #24 by U R A N U S on 23 octombrie 2010 - 20:07

  Si apropos de China, se stie ca aceasta tara scoate „pe banda rulanta” aproape un milion de ingineri , anual, multi dintre ei de reala valoare , cea ce va permite Chinei ca in 4-5 ani sa ‘selenizeze’ (aterizare pe luna), cea ce nu mai este nici o glorie, stiind ca americanii au facut-o peste 40 de ani in urma.Deci, ce vor ei? Logic, ei vor colonizarea si exploatarea resurselor lunare, care daca este rupta din pamant, ar putea contine (in straturi mai adanci) elemente foarte cautate, poate chiar diamante gigantice, sau chiar elemente minerale necunoscute pe pamant, care( avand parametri mecanici si fizico-chimici, electrici, etc.extrem de superiori) exploatate si folosite, ar conduce la o noua revolutie tehnica.Deasemeni, cred ca ei sunt interesati si in colonizare pentru cazul de catastrofa cosmica a pamantului, Luna putand fi folosita ca statie de producere si lansare a navelor intragalactice, deci pentru zborurile in very deep space; si nu este exclus sa se gandeasca la posibilitatile strategice, cu echipamentul adecvat, de pe luna, pot ataca orice satelit terestru, incomod! Si mai sunt si alte posibilitati, ca banala instalare a unor oglinzi de cateva mii de mp, care ar transforma (pe pamant) noaptea in zi, pe sute de mii de kmp.Iar aceasta se poate folosi si ca santaj, si ca ajutor impotriva/ pentru cineva!

  • #25 by mircea batranu on 24 octombrie 2010 - 8:37

   Criza mondiala care se propaga spre est inca n-a lovit China! Urmareste cu atentie China si ce se-ntampla acolo! Revolutia si noua ordine

 16. #26 by U R A N U S on 24 octombrie 2010 - 19:37

  Criza economica nu este ca un val de apa care ar atinge celalalt tarm dupa o zi sau asa ceva…(adica ani, in aceasta ecuatie)Propagarea acestei crize s-a facut pe multe piete instantaneu, nu vad de ce China ar intra in aceasta criza, ei si-au construit o infrastructura remarcabila.Se poate insa sa fie sabotati , Japonia nu vede deloc cu ochi buni acest nou star economic si militar, India este un inamic tacut dar perpetuu, si probabil ca nici Rusia nu se simte la largul ei cu acest mamut intr-o coasta, iar SUA , deasemeni, mai ales de cand chinezii curteaza EU pentru produsele lor, la gandul ca poate au mai mult noroc decat cu USA, la plati(datorii), altfel ei inca trebuie sa munceasca ieftin pentru altii pentru a nu da nastere la anarhie.Posibil ca , cresterea lor economica sa se domoleasca, insa nu cred ca vor intra intr-o criza ca Grecia sau Romania.

  • #27 by mircea batranu on 24 octombrie 2010 - 20:10

   Cele mai multe investitii in China le au americanii! Iar criza chiar asa se propaga; uita-te ca Europa a fost lovita dupa un an de cand izbucnise in US; pentru ca trebuie sa se-nchida niste cicluri bancare si balante si plasamente; iar asta se va propaga spre est! Consider din ce in ce mai mult ca va fi o cheie a schimbarii lumii in China!

 17. #28 by U R A N U S on 24 octombrie 2010 - 20:27

  Absolut toate „investitiile „americane in China sunt …chinezesti, pentru ca cea mai mare datorie, USA o are catre China! China are nevoie de oricine , sa le cumpere produsele, la cel mai jos pret de dumping, pentru a avea o motivatie sa lucreze propia populatie, altfel cu chiar 10% someri (adica peste 130 de milioane!!! adica 7,5 Romanii complete) ce s-ar intampla?Ca China este un pion care va schimba lumea , de acord,, in schimbul reesalonarii datoriilor, USA le permite instalarea in posturi inalte , in agentii internationale, a chinezilor, care vor „face” lumea dupa propia lor masura!

 18. #29 by U R A N U S on 24 octombrie 2010 - 20:28

  Am uitat sa adaug ca daca Brazilia & Comp. asculta de sfaturile mele, o pot lua inainte la toti!
  Garantat!

 19. #30 by U R A N U S on 26 octombrie 2010 - 19:06

  Poate unii chiar cred ca blestemele din ultimele clipe ale Ceausestilor, s-au abatut asupra Romaniei! Nimic mai fals! Blestemul abatut asupra poporului roman, este pus de el insusi, de popor: initial acest blestem s-a”instalat” cand pentru prima data, romanii au acceptat sa lupte impotriva legitatilor naturale ale societatii si au acceptat fracturarea istoriei, prin inlocuirea Monarhiei cu cel mai urat sistem,, republica socialista. De aici incolo si in special dupa „89 , poporul roman nu face altceva decat sa lupte pentru a-si desavarsi efectele blestemului, desi in „89 am avut ocazia sa scapam de el. Sansele nu sunt total pierdute: daca societatea romaneasca se scutura din aceasta adormire, si recunoaste ca a gresit puternic, de cateva ori in rand, lucrurile se vor schimba, pentru ca totul este in mintea noastra, atata timp cat nu recunoastem greseala, nu putem sa o indreptam, pentru ca ea „nu exista”, nu? Scoala si -in general- oamenii de cultura ar trebui sa vorbeasca zilnic despre aceste greseli, si sa readuca populatia pe drumul adevarurilor obiective si nu al celor ideologice; altfel ,Romania are un viitor sumbru!

  • #31 by mircea batranu on 26 octombrie 2010 - 19:20

   E o eroare in ceea ce spui; romanii nu au ales ei sa inlocuiasca monarhia cu o republica socialista; nici macar nu se stia ce-i aceea o republica socialista! Iar articolul se refera la blestemul de moarte pus de cei furati de Ceausescu pe viata lui! Nu omite Uranus ca la noi socialismul a fost adus de cizma sovietica si nu a fost alegerea conducerii Romaniei sau a poporului!!

 20. #32 by U R A N U S on 26 octombrie 2010 - 19:42

  Iata , o parte , din mecanismul distrugerii Romaniei”
  „Patimile pelerinilor, la coada la moaste

  Mii de credinciosi asteapta, marti, la coada de pe dealul Mitropoliei, pentru a se inchina la Sfanta Cruce a Mantuitorului, moastele Sfantului Dimitrie cel Nou si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, asezate in baldachinul impodobit cu flori din curtea Catedralei Patriarhale.

  Calugari, batrani, copii, adolesecenti ori femei cu nou-nascuti in brate au venit, din toate colturile tarii, sa venereze racla sfanta.

  Ultimii ajunsi se asaza, smeriti, la capatul sirului care ajunge pana la sosea. Pelerinii se roaga sau citesc carti cu rugaciuni, nestingheriti de frig ori de ploaia marunta. Ei spun ca drumul pana sus reprezinta penintenta data de Dumnezeu. Jandarmii sunt de neinduplecat si ii intorc din drum pe cei mai putini rabdatori, care incearca sa sara gardurile metalice ce imprejmuiesc randul.

  Zeci de oameni au lesinat la coada la moastele Sfantului Dumitru …”

  Cliseul cu cisma sovietica este doar partial adevarat, G.G.Dej @comp. nu au fost rusi, si cel mai important, in cam 20 de ani, s-a vazut ca sistemul scartaie rau de tot, dar am dus jugul mai departe; in „89 si inca de 3 ori la rand dupa, am avut sansa dupa sansa sa ne reabilitam istoric. Am facut-o? Nu! Deci ,poporul (mai ales prin increderea aratata pentru cei mai rai dintre noi) este cel care se blesteama singur si-si urmareste destinul propus.Nu au plecat milioane de romani in tarile vestice (macar in vizita), inclusiv in Monarhii, si nu au vazut diferenta, care fiind uriasa, poate fi sesizata si de orbi? Si? Noi o tinem tot pe drumul nostru, incapatanati si plini de „mandrie nationala”, insa morti de foame, in zdrente si furand sau cersind la altii!

  • #33 by mircea batranu on 26 octombrie 2010 - 19:58

   Oamenii se agata de speranta oriunde in lume! Iar daca se va lansa o tema de genul asteroidului care va lovi US iti garantez ca cel putin 50 milioane de oameni se vor duce in genunchi spre Muntele Sf Helen daca un vraci le va spune ca numai asa va fi salvata America! 🙂

 21. #34 by U R A N U S on 26 octombrie 2010 - 20:05

  Poate ca nu stiai, dar USA are cei mai putin ateisti, asa ca ca 50 de milioane ar fi doar floare la ureche!
  Diferenta este macar, ca americanii nu s-ar duce in genunchi ci in cadillacuri si- din nou- macar satui!

 22. #35 by U R A N U S on 27 octombrie 2010 - 18:01

  Tot ieri, la un show TV a fost invitat un cercetator NASA care a vorbit despre asteroidul care se apropie de pamant si acesta a declarat ca NASA are in proiect doua actiuni pe care eu le-am sesizat si descris in articolul”There is no other way!”(2008, republicat si pe acest site) si anume operatiunea de a dinamita asteroidul (oricare) in spatiu, cat mai departe de Pamant si doi, intentia de a coloniza un alt corp ceresc suitabil sau cat de cat acceptabil! Cea ce a resonat fals in acest comentariu, a fost tonul linistitor al cercetatorului, si anume, ca „accidentul” respectiv nu este deloc probabil sa aiba loc in 2012, pentru ca acest fel de accidente se intampla doar o data la 1 sau 2 milioane de ani! Cea ce este total incorect(dar politica trebuie servita!) pentru ca nu exista inregistrari sigure a acestor tipuri de evenimente, iar cel mai important este faptul ca regula nr. 1 a universului este :In cosmos nu exista reguli, ci doar intamplari! Concluzia este ca NASA are motive de ingrijorare, insa nu le poate disclosa populatiei, de teama anarhiei care ar urma.

 23. #36 by U R A N U S on 28 noiembrie 2010 - 22:47

  ADOLF HITLER, E.T.!

  Intr-o asemenea asertiune trebuie sa pornim de la idea ca numai ignorantii (in
  mare) sunt cei care nu accepta idea existentei extraterestrilor, avand in vedre
  numarul coplesitor al dovezilor care duc (rational) la aceasta
  concluzie.Problema care este nerezolvata, este daca acesti ET traiesc printre
  noi! Pentru ca de vizitat, au vizitat pamantul si este posibil ca unii sa fi
  ramas aici, altii plecand inapoi in spatiu(sau pe alta planeta), ca „oamenii”
  din civilizatia Maya care-practic- au disparut brusc, de pe fata
  pamantului!
  In paralele cu acesti ET, care coabiteaza printre noi (sau au
  facut-o inainte de noi) pot exista si „agenti” ai acestora,care ca
  si originarii, au mai multe scopuri, insa unul pare a fi cel mai important de
  atins: acesta este mentinerea Panetei Pamant in stare
  de primitivism tehnologic, iar aceasta este un scop natural si universal,
  adica com-petitia pentru resursele vitale, insa la
  nivel cosmic. Iar acest lucru nu se poate acceda mai usor decat
  prin mentinerea permanenta a conflictelor intre oameni, care canalizeaza
  resursele de inteligenta si materiale in aceste
  actiuni, mentinandu-ne in starea de handicapati , in situatii de urgenta
  planetara ca exploatarea resurselor spatiale sau
  necesitatea mutarii pe alt corp ceresc sau in spatiu. Metoda
  prin care acesti ET (probabil toti, chiar daca intre ei au anumite
  diferenduri) ne mentin in aceasta stare de primitivism tehnologic,
  este infiltrarea lor (sau a agentilor lor) in structuri de mare
  decizie(sefi de state) si pornirea de razboaie impotriva oricui si pentru
  orice motiv, doar pentru a nu permite dezvoltarea in
  scopurile enumerate mai sus. Hitler, cu siguranta, a fost ET
  sau doar agent uman, si chiar inca cateva sute de nazisti
  veritabili au avut aceasta calitate, pentru ca-pare foarte
  credibil- ca ei au primit informatii tehnologice, de la aceste
  entitati ET, astfel ca in timp record ei au construit cele mai sofisticate
  echipamente ale timpului,si doar intamplarea i-a
  deservit in a face functionala prima bomba atomica, cu care
  -desigur- ar fi schimbat fata razboiului. In perioada nazista Hitler&comp. au
  trimis echipe de cercetatori in intreaga lume ,
  pentru a studia anumite secrete ancestrale(vezi si Indiana Jones,
  film fictional, dar care foloseste si o realitate, nazistii in
  cautarea de „mistere antice”).De fapt chiar semnul lor, zvastica, nu este
  original, ci acest semn are o vechime de aprox. 3 mii de ani,
  fiind folosit de societati „primitive”, in corelatie cu existenta
  „dumnezeilor sau ingerilor zburatori” , descrisi in multe surse
  ale timpului.
  In aceiasi ordine, trebuie remarcata puterea de convingere a nazistilor asupra
  maselor, cat si reala inumanitate de care au dat dovada in relalatia lor cu
  restul populatiilor, si mai ales cu cea a poporului lui Izrael, care -este
  dovedit- au fost „alesii” unui grup extraterestrial(cateva mii de ani in urma),
  insa un grup cu intentii mult mai bune decat acest din ultim timp, care a
  dezvoltat nazismul doar ca un simplu mijloc de a frana dezvoltarea omenirii in
  directia pe care (in ultima instanta) nici macar „dumnezeul” lui Izrael nu o
  dorea, pentru simplul motiv -natural- expus mai sus. Trebuie sa adaugam ca
  revolutia verde a inceput odata cu sfarsitul celui de al DRM , care coincide cu
  diseminarea savantilor germani in lume, si nu putem a nu adnota ca dezvoltarea
  ulterioara a USA se datoreaza acestor savanti (ajunsi sau adusi in USA) ,
  dezvoltare fara precedent, mai ales in aeronautica spatiala, de unde si cea mai
  mare incidenta a vizitelor OZN-urilor (UFO) este detectata pe teritoriul USA,
  tocmai pentru ca ET monitorizeaza aceste actiuni de incercari
  de colonizare a spatiului cosmic, si -posibil- isi monitorizeaza
  sau contacteaza agentii”la sol” care, deasemeni, trebuie sa fie in cel mai mare
  numar, in aceasta tara. Cea ce este deasemeni de remarcat , este si faptul ca
  foarte multi sefi nazisti, practic au disparut fara nici cea mai mica urma,
  odata cu sfarsitul razboiului, si este posibil ca acestia sa fi fost recuperati
  de ET, din zona,asa cum multi altii(care poate au fost parte la razboi doar din motive de
  supravietuire- referire la agentii terestri*) s-au
  refugiat in tari ca Brazilia si mai ales Uruguay si Argentina, tari care ,
  deasemeni, s-au dezvoltat puternic, in urmatoarele decenii.
  Iar in top la toate, se pare ca exista declaratia unui savant german care a
  recunoscut ca ei au fost ajutati de acesti ET!

  *Aplicarea practica a descoperirilor stiintifice, ajunsese in Germania nazista dea dreptul populara de unde si eficienta lor in actiunile militare si economice
  Actrita „germana” (de fapt austriaco-ungara) Hedi Lamar, venita in USA are si activitate real stiintifica, in modelele de transmisiuni „fara fir”

 24. #37 by U R A N U S on 30 noiembrie 2010 - 19:46

  POSTAREA DE MAI JOS IMI APARTINE, ESTE SCRISA PE UN ALT SITE, IN 2009, AM SCOS
  NUMELE DESTINATARILOR PENTRU A NU EXISTA NICI O INTERPRETARE…TOTUL SE
  REFERA-SI INTENTIA A FOST- DOAR LA RELIGII:
  „…pot si eu sa raspund linistit la ce si cum
  voiam:Intr-adevar Ghandi a intrat in istoria universala prin tot ce
  a facut (poate si prin ce ziceti voi ca a zis-eu nu stiam asta) iar
  daca a zis asa ceva a fost o greseala de fond care nu se poate explica
  decat prin faptul ca era terorizat( de englezi), in urma
  maltratarii (fizice, batai, etc.) la care a fost supus si cred ca ar fi fost
  in stare sa „recunoasca” ca eroul lor religios a intrat in oras pe magar, iar
  Jesus, calare pe elefant; altfel sunt
  convins ca el stia ca cele 2 religii de baza (pur) indiene(Hinduismul
  si buddismul, in proportzie mult mai mica)sunt superioare crestinismului,care
  desi in teorie este cat de cat pacinica, in practica a fost si inca este cea mai
  pro-violentza religie.Hinduismul (care nu are precursor asa cum are
  crestinismul)are la baza doctrine mult mai rationale :reincarnarea(fapt
  incontestabil); principii practicabile ca yoga cu mai
  multe ramuri care permit practicantului optiuni, in functie de propia
  sa inclinatzie naturala, perceptzie si putere de intelegere a
  fenomenelor materiale sau eterice;karma sau legitatea morala din
  inseparabila sintagma ,cauza-efect, teze care se regasesc in buddism,
  deasemeni, 2 religii care sunt bazate pe non-violentza , pe incitare la propie
  introspectie, la meditatzie si practici fizice care calesc atat corpul cat si
  mintea,de unde , de multzi, nici nu sunt catalogate ca si
  religii ci mai degraba ca filozofii aplicabile, modele de a trai.
  Desi buddismul a fost prima religie aparuta(BC)pe
  taramul Indiei, hinduismul a devenit-in timp- cea mai intinsa religie
  indiana(si chiar locul 3 in lume, dupa cele 2 mari religii),insa ,in USA,
  numarul budistilor este peste dublu fata de hindu.Dar una dintre cele
  mai noi religii in lume, este Baha’is, o religie pacifista si intzeleapta
  (pornita in sec.XIX din Iran) si a carei teza coincide cu viziunea
  a multe mintzi luminate din toate timpurile, globalizarea,care nu este de fapt
  decat repunerea societatzii umane pe fagasul ei firesc, natural
  si care -in fapt- a inceput cu mult inainte, s-a accentuat in ultimii
  20 de ani, dar la nivel de miscari populare instinctuale,la modul anarhic.
  Asta nu inseamna insa (referitor la primele doua) ca in interiorul lor
  nu exista probleme serioase (discriminarea femeii, a grupelor sociale,
  casatorii bazate pe reguli prestabilite,etc.),oricum noi, europenii si
  cele 2 Americi, percep India ca un taram mirific, exotic si mistic
  (amplificat de acte excentrice ale multor indivizi :unghii mai lungi
  ca aripile condorului,tot soiul de abstinentze impotriva naturii,
  par de 7 metri, testamente ca dupa moarte, proaspat, corpul sa fie
  aruncat la fiarele junglei, cine „sfinte” cu shobolanii, etc.etc) care
  pentru cei din regiune, nu reprezinta mare lucru,eventual, nerozii.Iar cu
  referire, la Ghandi, el si-a consacrat viatza unei idei, insa in practica nu a reusit prea
  mult si desi India este cea mai mare (ca populatzie) democratzie din
  lume si are fundamentul pe una dintre culturile milenare ale lumii,
  sclavagismul (sub multe forme) este precum in leaganul sau iar
  prosperitatea, chiar submedie, se lasa inca asteptata.Iar despre tine,
  ?(dupa ce ieri , am dat un tur prin unele din postarile tale,pe
  care altfel nu le-am bagat in seama inainte) am tras concluzia ca ai o
  obsesie cu idea de „seriozitate”, toate postarile tale sunt ultrasobre
  cea ce ma face sa cred ca de profesie esti cioclu.Dar unul cu pretentzii,
  care nu-si crutza nici prietenii, altfel nu vad de ce a trebuit sa
  raspunzi tu, pentru ?, probabil pt. ca il crezi handicapat…Asta e treaba
  voastra a „credinciosilor” (saraci cu duhul, zic chiar ei!),nu ma bag intre voi
  Sau poate actionatzi ca in filmul” „V” for Vendeta””in care lozinca
  TIRANILOR,lipita si pe tomberoanele de gunoi, zicea”… AND UNITY
  THROUGH FAITH”!
  (…)
  Asa-i,sensul primar al reincarnarii este reconstituirea fizica,insa la ce bun? daca nu exista si cea mentala (cu memoria) care sa confirme existenta la amandoua.Desigur,exceptziile exista deja, atata vreme insa cat le acceptam chiar si in cel mai superficial plan,fara a aduce in discutzie acceptarea prin intelegere. Dar stim-e adevarat-ca este foarte greu sa acceptzi un lucru aproape indemonstrabil…Totusi ar putea fi trasata o metodologie de verificare a celor care sustzin ca ei sunt reincarnarea unei alte persoane, din alte timpuri trecute: mai intai trebuie stabilit perioada istorica in care acesta ar fi existat si cat mai multe amanunte din viata sa si din mediul in care a trait.Desi trebuie sa fie scump, urmeaza stagiul doi si anume reconstruirea unui mediu ambiant similar cu cel descris de reancarnat iar de aici,coabitand in acest mediu, individul respectiv ar trebui sa aiba o premonitzie imediata (un fel de flash-uri) a cea ce va urma, sau cea ce logic, respectiva persoana, ar fi trebuit sa faca, in respectivele circumstantze.Pare prea simplist si in acelasi timp usor to play ,mai ales de un individ cu sange rece , destept si determinat sa faca „cariera”,oricum, adica un individ numit sharlatan.Totusi am sa iau in discutzie 2 cazuri care au fost facute publice -la vremea lor- de toata media, asa ca cel putzin putem accepta ca lucrurile respective s-au intamplat.Poate ca nu toata audienta (de ce nu „nimeni”?) va gasi o legatura indestructibila (teoretica) intre subiect si aceste exemple insa cand este vorba de lucruri fara substantza, licentzele (stiintzifice… de fapt filozofice) devin inseparabile!In primul rand, 10 sau mai multi ani in urma, a aparut un studiu al unei univarsitatzi americane, facut pe 2 sau 3 triburi din Amazonia, triburi care traiau cufundate deplin in epoca de piata, complet izolatzi de civilizatzie.Una din cele mai interesante concluzii trase in urma observatziilor facute, a fost ca „exista o interrelatzie, o conectie direct cosmica ” a acestor indivizi, care primesc direct (din cosmos) informatzii,care le spun(printre altele) de ce plante sa se fereasca (ca fiind otravitoare) si pe care sa le foloseasca, ca plante medicinale,sau ca si alimente.Personal nu cred ca teoria are o baza, nu vad de ce aceasta interelatzie intre acele triburi si o entitate cosmica inteligenta, pentru ca asta ar insemna repetarea istoriei, adica avem de-a face cu inceputurile noului „popor ales”.Iar daca aceasta situatzie exista, atunci concluzia este ca exista si respectiva putere si in acest fel ajungem la teoria deista.Mai degraba este vorba de pura transmitere orala a acestor invatzaturi si sunt sigur ca in realitate, exista destule accidente (otraviri) in acele triburi.Daca ar trebui sa accept alta teorie decat aceasta atunci mai degraba as crede ca traind izolatzi, hranindu-se destul destul de unilateral si practicand si canibalismul este mai degraba o alegere instinctuala a acelor plante, alegere instinctuala pe care majoritatea animalelor o au (mai putin cele de ferma ale caror habitaturi si chiar instince au fost pervertite prin abrutizarea logaritmica a fenotipului) dar care din cand in cand ,au si ele accidente si care de fapt reprezinta anumite coduri-poate foarte volatile-,
  o memorie transmisa deja la urmasi(parerea mea este ca, creierul nu vine chiar blanche,la nastere), fiind deja inscrisa in creierul acestora, asa cum la animalele nidifuge sunt inscrise instinctul de hranire(cautarea mamelei mamei),instinctul de inot la(palmipede de ex.) care in prima ora dupa eclozionare daca sunt pusi pe apa vor inota instinctul imediat de aparare=fuga,s.a.m.d.(de observat ca ,cu cat urcam pe scara evolutziei, puii nidicoli(adica cei care nu pot face nimic, pe cont propiu multe zile dupa nastere,ecloziune)
  au nevoie de mult mai mult timp intrauterin si mult mai mult timp dupa nastere, pentru a „invatza”(sau consolida) chiar si instinctele primare(hranire si aparare)(sunt si exceptzii,animalele de talie mare,una din explicatzii avand ca baza dimensiunile fizice).Al doilea exemplu am sa-l iau din filozofia indiana(in fond ei au venit cu acest concept) si anume in una din „sectele” religiei hinduiste, exista o zeitate care are 8 bratze.Poate ca aceasta este doar o viziune a unei persoane care a trait la timpul respectiv dar este la fel de posibil ca mii de ani in urma sa se fi nascut un copil cu aceste”malformatzii” (numite astazi) si
  intr-o lume plina de limitari in cunoasterea si interpretarea aproape a orice si plina de viziuni mistice , aceasta a fost considerata -la modul cel mai onest- o zeitate, si de aici transmiterea orala si grafica a acestei situatzii. Cea ce stim sigur, este ca anul trecut ,in India, si nu in alta parte s-a nascut un copil cu un total de 8 membre si desigur aceasta a dus la „implinirea profetziei”.

  –––––––––––––––––––––––––––
  09-26-2009 12:50 PM #352 Zeus Plebeus
  Sub acest aspect nu e prea mult de comentat,insa este posibil -cu referire la subiectul discutat- ca aceasta fiintza sa fie reincarnare proptotipului initzial care a declansat formarea sectei respective,pentru ca intrebarea persista, de ce s-a intamplat aceasta exact in cadrul unei populatzii care credea in existentza unui asemenea exemplar si credea in reaparitzia lui -mai mult ca sigur- in ritualurile lor religioase- invocand revenirea acestuia.Si ar mai fi un al treilea exemplu si anume exemplul personal al fiecaruia,sau cel putin al celor care au trait o experientza care poate fi incadrata in acest gen, pe care fie ca au revelat-o sau nu, altor persoane.In opinia mea, multe persoane au trait experiente esoterice, mistice, dar de foarte multe ori nu le divulga la nimeni si nu de putzine ori-cred eu- le este chiar teama sa analizeze „vedenia”, visul sau trairea respectiva, care uneori are atatea componente indisolubil legate de o anume realitate, incat subiectul de vine anxios,gandindu-se ca mai degraba este victima unor fortze obscure, „necurate”, decat sa accepte ca exista perceptii extracerebrale care pot sa-ti aduca pe ecranul intern,imaginea perfecta a unor evenimente trecute sau prezente, la care fizic stii precis ca nu ai luat parte sub nici o forma si nu ai avut nici macar nici o cunostiinta despre ele.Eu personal cred ca foarte multi -poate totzi- posedam aceasta capacitate de extraperceptzie , insa -asa cum am zis- mai degraba o facem uitata decat sa o analizam.Referirea nu am facut-o si la predictii,”profetzii” pentru ca aceasta ar incuba automat existentza unei fortze exterioare, supraomeneasca , care stie cum se vor derula lucrurile in viitor (pentru ca acea putere , de fapt, le programeaza) si care -din anumite motive- mai lasa cate un muritor sa stie cate ceva despre aceasta.Aceste predictii sunt de fapt exprimarea fie a unor dorintze ale unui subiect, dorintze care se materializeaza in mai putzine cazuri (mai ales cand el/ea nu are prea mult acces la derularea acestor evenimente),sau pot fi rodul unei mintzi extrem de ascutzite (care ,poate fi chiar si needucata) care de multe ori la nivel de subconstient , pune impreuna amanunte (care atfel multor oameni educatzi si cultzi le scapa) si care in realitate conduc la derularea evenimentului „profetzit”,prin mecanisme care-eventual disecate- dovedesc ca tot lantul de microevenimente(partzi ale unui eveniment) , erau logice, ratzionale si deci…predictibile!De fapt „ghicitoarele”(moderne ca si cele trecute) isi bazeaza arta pe aceste 3 elemente:inteligentza lor nativa, un minim „dar” (care provine din primul element de fapt) de a scrutiza (de a scana) rapid psihicul clientului(temperatura si umiditatea pielii, a mainii de „citit”, citirea fetzei, a ochilor ,”jocul” corpului si primele raspunsuri la intrebari „nevinovate” dar cheie pentru practicant/a)si 3 ,depistarea cat mai precoce a cea ce de fapt clientul doreste,de unde „informatziile relevate” vor fi aranjate „din mers”,in concordantza cu cerinta, dorintza clintului.Regula primordiala de ati „citi” in palma,consta in ati tine palma, deci contactul intim intre cele doua maine care face posibila transferul de energie electrica si biomagnetica de la la o persoana la alta,ramanand la latitudinea „cititorului” (in palma) sa interpreteze aceste informatii care pot fi grupate in extrasenzorial si care exprima obligatoriu o stare emotzionala(sau conditzie medicala,etc) dar care nu pot fi interpretate de oricine ci doar de cei(mai mult cele) care prin experientza ajung la performantze inalte, de unde si succesul crescut al ghicitoarelor batrane)sau in activitatzi stiintifice, de aparate sofisticate.In schimb, in lumea de azi, in activitatzile economice (dar si de alta natura), predictiile se fac pe analizarea „paternelor” si a statisticilor care sunt combinate cu „trendul” la zi, de unde „predictziile” au un procentaj inalt de acuratetze,iar predictiile de topire a zapezii(meteorologice) cat si cele de belsug (economice) facute cu ajutorul catzelului pamantului(care s-ar intoarce inapoi la hibernare in functie de faptul daca isi vede umbra sau nu, in realitate ,trezirea lui din hibernare va fi mai tarzie sau mai din vreme, in functie de incalzira-deci insolatzia- de afara), fac parte din show, sunt doar simbolice iar alura lor grava pana la mistic, ar pali drastic daca cel care tzine catelul pamantului in bratze(si cei de pe langa el) nu ar fi imbracatzi in fracuri negre si pe cap, jobene inalte.Desi exista cercetari publice sau in secret, la o scara nemaiintalnita (in deslusirea acestor probleme, psihice si extrazenzoriale) iar tehnologia este cu adevarat extraordinara (raportata si la 20 de ani in urma) aceasta mare necunoscuta inca isi pastreaza statutul.

 25. #38 by U R A N U S on 1 aprilie 2011 - 19:08

  IATA CE SPUNEAM EU IN 2010 (SI MAI INAINTE):

  #12 by U R A N U S on 3 octombrie 2010 – 20:02

  „… Deci nu vad nimic hazardat sa afirm ca exista alte corpuri ceresti de(chiar) trilioane de ori mai mari ca Soarele…”

  „…nu e obligatoriu sa colapseze , iar daca se intampla, procesul este dinamic, se produce un nou (regional) Big-Bang si ciclul se reia fie in aceiasi secvente fie o alta noua, sau mult mai veche. Concluzia este ca intr-un sistem infinit , orice este posibil.”

  IATA LA CE CONCLUZIE A AJUNS ASTRONOMIA:

  „Galaxii de 80 de miliarde de ani. Contrazic teoria Big Bang-ului?

  Au fost descoperite ziduri de galaxii, a caror varsta a fost estimata la peste 80 de miliarde ani. Varsta acestor aglomerari de galaxii intra in contradictie cu varsta Universului, considerata de teoriile cosmologice la 13,7 miliarde de ani, odata cu fenomenul cunoscut sub numele de Big Bang…”

  • #39 by mircea batranu on 1 aprilie 2011 - 19:19

   E offtopic Uranus! Dar o intrebare de bun simt! cum au stabilit varsta de 80 miliarde de ani daca marginea universului cunoscut e data de big-bang???????? Aud?

 26. #40 by U R A N U S on 1 aprilie 2011 - 19:33

  tOCMAI ASTA E PROBLEMA:BUN-SIMTUL, PENTRU CA ATUNCI CAND OPEREZI CU DOUA CONCEPTE DE INFINIT (SPATIUL SI TIMPUL) , NU PRE A R TREBUI SA FOLOSESTI DATE EXACTE, DE ACEA IN MAI TOATE POSTARILE MELE AM FOLOSIT EXPRIMARI AMBIGUII DESPRE TIMP, INSA REALITAETA ESTE CA IN ACEST SPATIU INFINIT, BIG-BANGURI SE PRODUC LA DIVERSE MOMENTE, SI IN DIVERSE PUNCTE ALE SPATIULUI, ELE INSELE AFLANDU-SE IN CONTINUA DEPLASARE, DINAMICA FIIND UNA DIN CELE CATEVA CARACTERISTICI INCONTESTABILE , ALE UNIVERSULUI.

  • #41 by mircea batranu on 1 aprilie 2011 - 20:09

   Abandoneaza subjectul asta si-l vom relua altadata la un post despre univers!

 1. Reforma vs Revoluţie în ordinea Parlament – Justiţie – Armată – Popor « Cronica – România de azi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: